Loading...

Groene stroom Baambrugge Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd d.m.v. reine, onuitputbare bronnen als wind, aardwarmte, zon, waterkracht, biomassa. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in november 2023. Het is significant toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt geproduceerd aan de hand van fossiele brandstoffen als aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker kan je vlug alle groene energieleveranciers in Baambrugge vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Check daarvoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Baambrugge en check de recente ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom via zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk ten opzichte van grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Als je gaat voor hernieuwbare energie motiveer je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Baambrugge

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Baambrugge vergelijken (november 2023)? Open dan onze energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Hierna detecteer je de best matchende groene aanbieders. Is groene energie / stroom kostbaarder i.v.m. reguliere stroom? Dit valt reuze mee! Mede door subsidies voor duurzame energie en forse welkomstpremies en acties is overstappen naar groene stroom helemaal niet zo gek. À la minute groene stroom in Baambrugge vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Start met je postcode en huisnummer (tarieven zijn afhankelijk van regio in Utrecht).
 2. Voer je verwachte gebruik in (stroom & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Ga naar de optie “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonnepanelen.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Kies het voorstel dat bij jou past. Selecteer direct het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: voordelig tarief Budget Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld bodem, zon, aarde, bio, wind vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Daarbij komt, deze alternatieve energie raakt nooit op. Heel anders i.v.m. petroleum, steenkool, aardolie, kolen (grijze energie). De verbranding van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kiezen jullie ook voor een prettig leefklimaat? Bekijk dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Vind alles uit over groene energie Oostburg vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Ga voor een energieaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Baambrugge

De zon is een schone energiebron die oneindig gebruikt kan worden. Ervaar de kracht van energie van de zon, en ga voor zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene energie checker de milieuvriendelijke “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organische dingen als groente-, fruit- en tuinafval. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa is ontransparant. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente De Ronde Venen.

groene-stroom-baambrugge

Een energieneutrale woning in Baambrugge rond november 2023

Met behulp van onze website vind je alle uitleg over groene stroom Baambrugge. Echter, waarom eigenlijk een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woonhuis met een beperkte of geen energielasten heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Baambrugge wint aan interesse. Dit soort huizen kan jij bereiken op basis van 3 factoren:

 • Jouw appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Het verbruik van energie zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je verbruikt opwekking middels panelen.

Het gebruik van elektra reduceren bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en dagelijks te focussen op energie. Veel gehoord is “alleen wassen met volle wasmachine” en doe je wasmachine zo vol mogelijk. Zelfstandig energie-opwekken doe je met zonnecellen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. In koude periodes neem je stroom af bij je maatschappij. Niettemin, in de warmte maanden lever je stroom terug (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de klassieke CV-ketel op gas (van bijv. Atag, Remeha, AWB, Vaillant of Intergas) verbannen. De huidige hr-ketel kun je dan enkel vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt gestuurd. Deze warmte wordt geleid naar de cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het aansturen van de verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Technisch gezien een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort van airco-installatie) benut de warmte uit de omgevingslucht. De warmte uit de lucht vindt zijn weg naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp vormt dit om naar naar toepasbare warmte voor de opwarming van jullie woning en douchewater. Het systeem werkt 2 kanten op: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Baambrugge kan veel geld kosten. Maar, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en probleemloos toe te passen. Trouwens, ook verklein je de uitstoot van CO2 en kan jij besparen op energienota. De inkoopprijs ligt zo tussen de €2900 en €6800. Geholpen door de actuele ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Start nu ook met groene stroom in IJzendijke afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. In het bijzonder partijen als Eneco, Greenchoice, Qurrent, Van de Bron, Engie, Powerpeers faciliteren dit. Wanneer je jouw postcode invoert ontdek je binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Baambrugge operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is erg gemakkelijk. Wat jij moet doen: je huidige pakket beëindigen en daaropvolgend een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vergt geen verdere woningaanpassingen. Jullie aanstaande energiemaatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend uitnodigend. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Baambrugge sterk verlaagd dan de beginperiode. Er zijn veel families die daarom overstappen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Op basis van onze groene stroom vergeljker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van huidige pakketten tref je hieronder veel gekozen pakketten. Let op: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker vergelijk je rap welke abonnementen echt “schoon” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Utrecht

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie

Energieprijzen Baambrugge vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en kortingen voor elektra en gas.