Loading...

Groene stroom Oostburg Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met milieuvriendelijke, duurzame bronnen zoals bodemwarmte, zon, aardwarmte, waterkracht, wind. Zie ook alle voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2023. Dit is beduidend duurzamer vergeleken met grijze energie dat wordt voortgebracht met behulp van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aantal leveranciers van groene Nederlandse energie groeit snel. Middels onze groene energie check kan je moeiteloos alle groene energieleveranciers in Oostburg vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Scroll meteen naar onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Oostburg en snuffel tussen de huidige duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Meer en meer Nederlanders en ZZP’ers kiezen voor een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is meestal net zo goedkoop als grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren kan interessant zijn. Dit heet salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Oostburg

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Oostburg vergelijken (december 2023)? Open dan onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Hierna vergelijk je de meest relevante groene maatschappijen. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. reguliere stroom? Dit is niet het geval! Dankzij subsidies en interessante cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie voor iedereen aan te raden. Binnen een paar minuten groene stroom in Oostburg vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Start met je postcode en huisnummer (de actuele tarieven verschillen per woongebied in Zeeland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektra & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Klik op de optie “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonneweides.
 6. Denk na of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (je weet dan zeker dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Kies het contract dat in jullie behoeftes voorziet. Maak een keuze voor een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Energiedirect.nl oversluiten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals zon, aarde, water, wind, bodem zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 is nauwelijks aanwezig. Daarbij komt, deze vorm van alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan aardolie, petroleum, kolen, aardgas (grijze stroom). De verbranding van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een groene leefomgeving? Lees dan over de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Vind alles uit over groene energie Dronryp vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op op een hele verantwoorde manier. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Selecteer een aanbieder met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een winddeel van een windmolen als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Oostburg

De zon is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar zonnekracht, en kies voor boilers en zonnepanelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de mogelijkheid “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa energie beslaat meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa kent z’n oorsprong in het branden / vergissen van organische natuur resten zoals akkerbouw afval. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa is vaak onduidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit passen we toe voor verwarming + warm tapwater. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Sluis.

groene-stroom-oostburg

Een energieneutrale woning in Oostburg rond december 2023

Met Groenestroomaanbieding.nl ontdek je nuttige informatie over groene stroom Oostburg. Alleen, hoezo betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf kan genereren. Een woning met een nihile of geen energienota duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Oostburg wint aan interesse. Een woning als dat kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Jouw appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik reduceren.
 • De energie die je verbruikt zelfstandig producten.

Het verbruik van elektra laag houden is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en dagelijks te focussen op jullie gebruik. Dan kun je denken aan “de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken” en spouwmuren isoleren. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een boiler plus een warmtepomp (ketel). In koude periodes heb je wel stroom nodig van je energiebedrijf. Maar, in de zomer lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de oude en vertrouwde CV-ketel op gas (van bijv. AWB, Nefit, Intergas, Atag of Vaillant) verbannen. De “oude” mono cv-ketel kun je dan enkel vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de volgende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Oftewel: een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) onttrekt de warmte uit de omgevingslucht. De onttrokken warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het apparaat converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem transformeert dit naar geschikte warmte voor de opwarming van jouw huis en gebruikswater. Het systeem heeft 2 functies: verwarmen in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Oostburg kan veel geld kosten. Goed om te weten, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en simpel te installeren. Daarnaast verminder jij schadelijke CO2 effecten en bespaar jij op de energiekosten. Het tarief varieert tussen de €2400 t/m €6800. Via de huidige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Start nu ook met groene stroom in Zeerijp afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Tegenwoordig tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Met name partijen als Engie, Eneco, Greenchoice, Van de Bron, Pure Energie, Qurrent bieden deze service. Door je postcode in te vullen achterhaal jij spoedig welke groene stroom aanbieders in Oostburg voorhanden zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is heel makkelijk. De beste manier: je actuele contract stopzetten en vervolgens een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Op groene stroom overstappen behoeft geen aanpassingen in de meterkast. Jouw toekomstige aanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best goed. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Oostburg sterk verlaagd dan de beginperiode. Er zijn veel gezinnen die om deze reden oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels onze groene energie vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van enkele energiepakketten ontdek je bijgaand veel gekozen pakketten. Voetnoot: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Dankzij de groene stroom vergelijker check je vlug welke van deze contracten “schoon” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Oostburg vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en deals voor stroom en gas.