Loading...

Groene stroom Dronryp Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door gebruik te maken van milieuvriendelijke, toekomstbestendige bronnen als bodemwarmte, zon, wind, biomassa, waterkracht. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in april 2024. Vele malen toekomstbestendiger in vergelijking met grijze energie dat wordt gefabriceerd middels fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardolie of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland wordt alsmaar beter. Door de duurzame energie checker kan je à la minute alle groene energieleveranciers in Dronryp vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Scroll meteen naar onze toelichting op energieneutraal wonen in Dronryp en overweeg de recente ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je overstapt naar hernieuwbare energie motiveer je verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is standaard niet veel duurder dan grijze energie.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan interessant zijn. We noemen dat salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Dronryp

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Dronryp vergelijken (april 2024)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Verder vergelijk je alle beschikbare groene energie-aanbieders. Is groene energie duurder i.v.m. grijze elektra? Gelukkig is dat niet waar! Mede door subsidies voor duurzame energie en royale welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene stroom helemaal niet zo gek. Gelijk groene stroom in Dronryp vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven verschillen per woonplaats in Friesland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektra & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Trek dit daarvan af.
 4. Gebruik het menu “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Dit kan zijn windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het pakket wat jullie geschikt vinden. Maak een keuze voor een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: stroom en gas van Engie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals biomassa, bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht, windenergie vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Daarbij komt, alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met aardolie, petroleum, kolen, steenkool (vuile energie). De verbranding van alle fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een groene leefomgeving? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Snikzwaag vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Uitstoot van CO-2 is minimaal. Stap jij over op windenergie? Stap over naar een aanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of schrijf je in voor een wind-energieproject (collectief) als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Dronryp

Zonne-energie is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Profiteer zelf van energie van de zon, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de filter “zonne-energie”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van alle duurzame energie. Biomassa-energie wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organische stoffen als etensresten. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Dit kan je doen met een warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een combinatie van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Menameradiel.

groene-stroom-dronryp

Een energieneutrale woning in Dronryp rond april 2024

Aan de hand van Groenestroomaanbieding.nl ontdek je bruikbare details over groene stroom Dronryp. De vraag is, hoezo stroom afnemen, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met een beperkte of geen energierekening typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Dronryp zien we steeds meer. Een huis als dit verwezenlijk jij door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw appartement voorzien van goede isolatie.
 • Energieverbruik minimaliseren.
 • De energie die je consumeert lokaal opwekken.

De stroomconsumptie stabiliseren bereik je door te kiezen voor producten met A++ label en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. Bijvoorbeeld “zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent” en plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek. Het opwekken van energie doe je met zonnecellen, een (zonne) boiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. In koude periodes heb je wel stroom nodig van een energieleverancier. Evengoed, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de “oude” CV-ketel op gas (van bijv. AWB, Remeha, Intergas, Vaillant of Nefit) verboden. De klassieke cv-ketel mag je dan slechts omwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt energie uit ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgezogen. Deze warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor verwarming (vloer / radiator) en heet tapwater (douche/bad). Een typisch voorbeeld van een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) haalt warmte uit omgevingslucht. De gewonnen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp binnen in huis. Het apparaat converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem transformeert dit naar geschikte warmte voor de opwarming van je woning en douchewater. De warmtepomp werkt op 2 manieren: verwarmen in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Dronryp is kostbaar. Maar, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met de gasgestookte ketel. Goedkoop, en gemakkelijk te installeren. Bovendien reduceer je de CO-2 uitstoot en besparen jullie op energielasten. De kostprijs varieert tussen de €2600 en €7400. Mede door de geldige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Start nu ook met groene stroom in Morra afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle leveranciers. Unieke organisaties als Powerpeers, Greenchoice, Qurrent, Pure Energie, Van de Bron, Eneco bieden deze service. Door te adres te gebruiken tref jij ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Dronryp operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zo gepiept. De bedoeling is: je huidige contract stopzetten en hierna een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom vereist geen aanpassingen in de meterkast. Jouw aanstaande leverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg goed. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Dronryp flink lager wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. We zien meer en meer woningeigenaren die daardoor neigen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van diverse pakketten vind je in het overzicht hieronder vaak bestelde energiecontracten. Info: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. D.m.v. de duurzame energie checker ontdek je zonder problemen welke aanbieders duurzaam zijn.

Populaire contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Dronryp vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en kortingsacties voor gas en stroom.