Loading...

Groene stroom Morra Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd middels milieubewuste, toekomstbestendige bronnen als zon, waterkracht, aardwarmte, wind, bodemwarmte. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Vele malen duurzamer dan grijze energie dat wordt gefabriceerd d.m.v. fossiele brandstoffen als aardolie, steenkool of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker kan je onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Morra vergelijken. Wil jij ook 0 op de meter? Bekijk hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Morra of bekijk de actuele ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huizeneigenaren en bedrijven stappen over naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Overweeg jij een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten ten opzichte van grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het genereren van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Op het moment dat je switcht naar hernieuwbare energie motiveer je verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. Dit heet salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Morra

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Morra vergelijken (december 2022)? Open dan onze energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Vervolgens ontdek je de meest populaire groene energiebedrijven. Is groene energie kostbaarder i.v.m. grijze elektra? Dat hoeft niet zo te zijn! Middels subsidies voor duurzame energie en royale cash-back acties is overstappen naar groene energie beslist aan te raden. Probleemloos groene stroom in Morra vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van groene stroom verschillen per woonplaats in Friesland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektra).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Breng dat in mindering.
 4. Gebruik de optie “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonne-energie.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het contract dat in jullie behoeftes voorziet. Kies meteen voor een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Qurrent abonnement.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals bodemwarmte, zonne-energie, windenergie, biomassa, aardwarmte zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Vergeet niet, alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is een ander verhaal dan steenkool, kolen, aardolie, petroleum (vuile elektra). Het toepassen van fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een schonere wereld? Lees dan over de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Bruchterveld vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Ga voor een aanbieder met groene windstroom. Of kies voor een gezamenlijk windmolenproject als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Morra

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie die oneindig gebruikt kan worden. Ervaar de kracht van de mogelijkheden van onze zon, en installeer zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene stroom checker de mogelijkheid “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie beslaat meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa komt tot stand door het verbranden van organische materialen als resten uit de tuin. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit nuttigen we voor verwarming + warm tapwater. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Dongeradeel.

groene-stroom-morra

Een energieneutrale woning in Morra rond december 2022

Op basis van Groenestroomaanbieding.nl vind je uitgebreide details over groene stroom Morra. De vraag is, hoezo elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf kan genereren. Een woonhuis met een lage of geen energiekosten duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Morra wint aan interesse. Een woning als dat verwezenlijk jij aan de hand van drie aspecten:

 • Je appartement voorzien van goede isolatie.
 • De energiebehoefte zo laag mogelijk houden.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

De elektra consumptie beperken is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op jouw apparaten. Dan kun je denken aan “een goede thermoskan gebruiken” en de gordijnen dicht doen. Het genereren van stroom kan met zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp. In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie energieleverancier. Daarentegen, in de zomer kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de klassieke verwarmingsketel (als Nefit, Remeha, AWB, Vaillant of Atag) niet langer toegestaan. De huidige cv-ketel mag je dan alleen omruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgevoerd. De energie die dat genereert wordt gebruik door de CV-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor vloerverwarming en voor warm tapwater. In dit geval hebben we het over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort van airco-installatie) nuttigt energie uit de omgevingslucht. De onttrokken warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie onttrekt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verandert dit naar hogere temperatuur warmte voor de vloerverwarming van je huis en water om te gebruiken. De warmtepomp kan twee dingen doen: warmte in de herfst en winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Morra kan veel geld kosten. Goed om te weten, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. Voordelig, en probleemloos te installeren. Daarnaast verlagen jullie het negatieve CO2 effect en kan jij besparen op energienota. Het tarief varieert tussen €4100 t/m €6300. Via de toe te passen ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Wanssum afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Momenteel is dat geen optie bij alle maatschappijen. Met name bedrijven zoals Eneco, Van de Bron, Greenchoice, Pure Energie, Powerpeers, Engie maken dit mogelijk. Op basis van je postcode ontdek jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Morra beschikbaar zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is erg simpel. De beste manier: je bestaande pakket annulerenen natuurlijk een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om complexe acties. Jouw volgende maatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg goed. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Morra aantrekkelijker in verhouding tot jaren geleden. We horen van veel families die mede hierdoor switchen naar duurzaam geproduceerde energie. Door onze groene stroom vergeljker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van huidige abonnementen ontdek je bijgaand toonaangevende stroom abonnementen. Opmerking: daartussen vind je ook enkele contracten op basis van grijze gas en stroom. Dankzij onze groene stroom checker vind je spoedig welke contracten daadwerkelijk duurzaam en schoon zijn.

Geldige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen Morra vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en contracten voor gas en elektriciteit.