Loading...

Groene stroom Bruchterveld Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met behulp van milieubewuste, stabiele bronnen als waterkracht, zon, aardwarmte, wind, bodemwarmte. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is aanmerkelijk duurzamer in vergelijking met grijze energie dat wordt gecreëerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. Middels de duurzame energie check kan jij onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Bruchterveld vergelijken. Wil jij ook een huis zonder gas? Spring dan direct naar de details aangaande energieneutraal wonen in Bruchterveld of bekijk de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Opvallend veel Nederlanders en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op middels zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen als je het vergelijkt met grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken amper duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net behoort tot de mogelijkheden. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Bruchterveld

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Bruchterveld vergelijken (juni 2024)? Start met onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien vergelijk je de meest populaire groene stroom bedrijven. Is groene stroom / energie kostbaarder dan stroom van fossiele brandstoffen? Dat hoeft niet zo te zijn! Via subsidies voor groene stroom en hoge welkomstpremies is het overstappen naar duurzame energie beslist aan te raden. Zonder problemen groene stroom in Bruchterveld vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van groene stroom verschillen per regio in Overijssel).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektra).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Klik op het menu “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Selecteer of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Kies het contract wat jullie geschikt vinden. Opties zijn een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: contract afsluiten bij UnitedConsumers.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als biomassa, waterkracht, zonne-energie, bodemwarmte, aardwarmte veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect wordt flink gereduceerd. En wat je niet mag vergeten, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot steenkool, aardolie, petroleum, aardgas (grijze stroom). De verwerking van deze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een groene leefomgeving? Hieronder vind je de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Riel vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Switch naar een energieaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Bruchterveld

Zonne-energie is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Stap ook over naar zonnecellen, en ga voor zonneboilers en zonnecellen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene stroom checker de duurzame “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa-energie kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organische materialen als rioolslib. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Daarnaast kennen we stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Hardenberg.

groene-stroom-bruchterveld

Een energieneutrale woning in Bruchterveld rond juni 2024

Via deze pagina check je uitgebreide toelichting op groene stroom Bruchterveld. Alleen, waarom nog een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan produceren. Een woning met een beperkte of geen energienota heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Bruchterveld is een wens van vele. Dit soort huizen kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Jouw woning voorzien van goede isolatie.
 • Het verbruik van energie minimaliseren.
 • De energie die je consumeert lokaal opwekken.

Het verbruik van elektra beperken is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op jullie gebruik. O.a. “led-lampen gebruiken” en kies voor een hotfill-wasmachine. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen neem je stroom af bij je maatschappij. Echter, wanneer je overhoud kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de gebruikelijke verwarmingsketel (als Vaillant, Nefit, Intergas, AWB of Atag) niet langer toegestaan. De huidige mono cv-ketel mag je dan enkel inwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden als opvolgers gezien. Zit je eraan te denken: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de afgevoerde warme ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. De energie die dat genereert wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en heet tapwater (douche/bad). Eigenlijk een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort van airco-installatie) nuttigt energie uit omgevingslucht. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De installatie zet de koude lucht om in naar heet gebruikswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De warmtepomp verwerkt dit naar bruikbare warmte voor de centrale verwarming van jullie woning en gebruikswater. Het product heeft een dubbele functie: een warm huis in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Bruchterveld is kostbaar. Goed nieuws, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en eenvoudig toe te passen. Verder minimaliseer jij schadelijke CO2 effecten en bespaart men op de energierekening. Het tarief varieert tussen de €2500 tot €6900. Dankzij de toe te passen ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Leusden afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment is dat geen optie bij alle bedrijven. Specifieke partijen als Qurrent, Greenchoice, Engie, Pure Energie, Eneco, Powerpeers bieden deze service. Op basis van je postcode zie je gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Bruchterveld voorhanden zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is niet ingewikkeld. Wat je moet doen is: jullie huidige levering beëindigen en nadien een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom benodigt geen verdere woningaanpassingen. Jouw nieuwe energiemaatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best aantrekkelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Bruchterveld aantrekkelijker in verhouding tot de beginperiode. Er zijn behoorlijk wat gezinnen die hierom neigen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Met behulp van onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een indruk te geven van huidige pakketten vind je hierna de meest populaire stroompakketten. Aantekening: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Door onze groene energie check detecteer je snel welke maatschappijen duurzaam zijn.

Huidige contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar

Energieprijzen Bruchterveld vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en kortingsacties voor gas en elektra.