Loading...

Groene stroom Leusden Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met reine, onuitputbare bronnen als waterkracht, biomassa, bodemwarmte, wind, zon. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in november 2022. Het is significant beter voor het milieu wanneer je het vergelijkt met grijze energie dat wordt voortgebracht met fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. Door gebruik te maken van onze groene stroom checker kunnen jullie eenvoudig alle groene energieleveranciers in Leusden vergelijken. Streven jullie ook naar 0 op de meter? Spring dan direct naar de details aangaande energieneutraal wonen in Leusden of bekijk de recente ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel families en bedrijven sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met behulp van zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans nauwelijks duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren behoort tot de mogelijkheden. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Leusden

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Leusden vergelijken (november 2022)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder detecteer je alle groene stroom bedrijven. Is groene stroom / energie duurder i.v.m. reguliere stroom? Helemaal niet! Met behulp van subsidies voor duurzame energie en royale welkomstpremies en acties is overstappen naar groene energie beslist aan te raden. Probleemloos groene stroom in Leusden vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (tarieven zijn afhankelijk van regio in Utrecht).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektra & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Selecteer de optie “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windturbines of zonne-energie.
 6. Kies of jij schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het pakket dat in jullie behoeftes voorziet. Kies meteen voor een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Clean Energy actietarief.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als onder andere biomassa, waterkracht, windenergie, zonne-energie, bodemwarmte veroorzaken geen luchtvervuiling en de uitstoot van CO2 is nauwelijks aanwezig. Daarnaast, alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. kolen, aardolie, petroleum, steenkool (vuile energie). Het verbranden van alle fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kiezen jullie ook voor een groene leefomgeving? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in november 2022. Ook interessant: groene energie Baarle-Nassau vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Stap over naar een leverancier met groene windstroom. Een alternatief is een winddeel van bijvoorbeeld De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Leusden

De zon is een schone energiebron die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van zonnekracht, en investeer in zonnepanelen en boilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene energie checker de duurzame “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle duurzame energie. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals afval van landbouw. Hier komt warmte uit voort. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit is in feite bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Leusden.

groene-stroom-leusden

Een energieneutrale woning in Leusden rond november 2022

Op basis van deze webpagina vergelijk je alle uitleg over groene stroom Leusden. Echter, waarom nog stroom afnemen, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energierekening bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Leusden wint aan interesse. Zo’n huis implementeer je op basis van 3 factoren:

 • Jouw huis voorzien van goede isolatie.
 • Elektra en gas afname minimaal houden.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van elektra laag houden bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op stroom. O.a. “zet elektrische apparaten helemaal uit” en hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler of een warmtepomp (ketel). In de winter zul je elektriciteit inkopen bij een energieleverancier. Daarentegen, in de zomer lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de oude en vertrouwde mono cv-ketel (zoals o.a. Atag, AWB, Intergas, Nefit of Remeha) uitgefaseerd. De klassieke cv-ketel mag je dan uitsluitend omwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride installatie is de opvolger van de CV. Is het een optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt geventileerd. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. De HR-ketel past deze warmte toe voor het opwarmen van je huis en voor warm tapwater. Installateurs spreken hier over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort van airco-installatie) nuttigt warmte uit de buitenlucht. De onttrokken warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp in de woning. De warmtepomp verandert de koude buitenlucht naar heet gebruikswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het systeem converteert dit naar geschikte warmte voor de opwarming van jouw woning en water om te gebruiken. Deze setup werkt 2 kanten op: verwarming in de koude maanden, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Leusden is kostbaar. Gelukkig, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de gasgestookte ketel. Voordelig, en probleemloos toe te passen. Overigens reduceer je de CO-2 uitstoot en bezuinig je op de energierekening. De prijs schommelt tussen €3900 t/m €6900. Via de huidige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Tiel afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags kan dit niet bij alle aanbieders. Vooral bedrijven zoals Pure Energie, Greenchoice, Engie, Powerpeers, Eneco, Qurrent bieden deze service. Via jullie adresgegevens zie je probleemloos welke groene stroom aanbieders in Leusden actief zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is een eitje. Wat jij moet doen: je huidige levering stopzetten en hierna een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen naar groene stroom vergt geen aanpassingen aan de woning. Jouw volgende energieleverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg aantrekkelijk. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Leusden flink lager in vergelijking met de beginperiode. We horen van veel huizeneigenaren die om deze reden voorkeur hebben voor duurzaam geproduceerde energie. Middels de groene energie checker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een indruk te geven van verschillende contracten bekijk je onderstaand toonaangevende energiepakketten. Belangrijk: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. Door de groene stroom vergelijker vind je direct welke van deze contracten duurzaam zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Utrecht

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Leusden vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en contracten voor gas en stroom.