Loading...

Groene stroom Zeerijp Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door gebruik te maken van milieuvriendelijke, stabiele bronnen als biomassa, waterkracht, zon, wind, bodemwarmte. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in november 2023. Het is significant schoner vergeleken met grijze elektra dat tot stand komt d.m.v. fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. Door gebruik te maken van onze groene stroom checker kunnen jullie snel alle groene energieleveranciers in Zeerijp vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Scroll meteen naar het stukje over energieneutraal wonen in Zeerijp of doorzoek de actuele ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Op het moment dat je de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal net zo goedkoop als grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren kan interessant zijn. Dit heet salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Zeerijp

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Zeerijp vergelijken (november 2023)? Gebruik onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder check je de best matchende groene bedrijven. Is groene stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Door subsidies en interessante welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom voor iedereen aan te raden. Binnen een paar minuten groene stroom in Zeerijp vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven variëren per regio in Groningen).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Breng dat in mindering.
 4. Ga naar het menu “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Selecteer of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Ga voor het voorstel dat in jullie behoeftes voorziet. Dat kan zijn een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: vergelijk direct NLE.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals bio, zon, water, aarde, bodem vervuilen de lucht nauwelijks en het effect van CO-2 is nauwelijks aanwezig. Het goede nieuws is, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot petroleum, aardgas, kolen, aardolie (vuile elektra). De verwerking van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kiezen jullie ook voor een prettig leefklimaat? Lees dan over de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Morra vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan op een hele verantwoorde manier. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Interesse in windenergie? Stap over naar een maatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Zeerijp

Zonne-energie is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Ervaar de kracht van de mogelijkheden van onze zon, en kies voor zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de duurzame “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organische materialen als tuinbouwafval. Hier komt warmte uit voort. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit is in feite bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Loppersum.

groene-stroom-zeerijp

Een energieneutrale woning in Zeerijp rond november 2023

Via onze website vergelijk je belangrijke details over groene stroom Zeerijp. De vraag is, waarom eigenlijk betalen voor stroom, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een lage of geen energierekening typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Zeerijp zien we steeds meer. Zo’n huis bewerkstellig je via het volgende model:

 • Jouw appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Energieverbruik verlagen.
 • De energie die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De elektra consumptie beperken is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met jullie gebruik. Veel gehoord is “het huis verwarmen met kookwarmte” en dekens op de bank leggen. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen koop je stroom in bij het aanbieder. Evengoed, wanneer je overhoud lever je stroom terug (salderen). Wanneer je dit verrekent bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de traditionele mono cv-ketel (zoals o.a. Intergas, Nefit, AWB, Vaillant of Remeha) niet meer toegestaan. De oude & vertrouwde hr-ketel mag je dan uitsluitend omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Overweeg jij de optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de volgende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. De energie die dat genereert wordt gebruik door de CV-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. Het is dus een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) haalt energie uit omgevingslucht. De gewonnen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie zet de koude lucht om in naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp neemt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem verandert dit naar praktische warmte voor het verwarmen van je appartement en water om te gebruiken. De installatie heeft een dubbele functie: warmte in de herfst en winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Zeerijp kan veel geld kosten. Goed om te weten, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en zonder problemen te installeren. Bovendien verklein je de CO-2 uitstoot en kan je bezuinigen op energielasten. De kostprijs ligt in de range tussen de €3800 t/m €6800. Dankzij de ruime ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Hattem afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Hedendaags is dat geen optie bij alle bedrijven. Unieke partijen zoals Van de Bron, Qurrent, Greenchoice, Powerpeers, Eneco, Engie zijn hierin gespecialiseerd. Door te adres te gebruiken lees jij à la minute welke groene stroom aanbieders in Zeerijp aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zo gepiept. De bedoeling is: je huidige abonnement annulerenen uiteraard een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen naar groene stroom benodigt geen verdere actie van jou kant. Jouw nieuwe energieleverancier regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weverleidelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Zeerijp aantrekkelijker in vergelijking met de beginperiode. Er zijn behoorlijk wat gezinnen die mede hierdoor voorkeur hebben voor deze vorm van schone energie. Middels onze groene energie vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een voorbeeld te geven van diverse energie-abonnementen vergelijk je in het overzicht hieronder toonaangevende contracten. Update: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. Met behulp van de duurzame energie check vind je ogenblikkelijk welke pakketten duurzaam en schoon zijn.

Populaire contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Zeerijp vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en aanbiedingen voor stroom en gas.