Loading...

Groene stroom Gemert Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand via reine, stabiele bronnen als zon, waterkracht, wind, aardwarmte, biomassa. Spring voor meer info naar veel gebruikte alternatieve energiebronnen in november 2023. Het is veel beter voor het milieu vergeleken met grijze stroom dat wordt gefabriceerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals aardgas, steenkool of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Door onze groene energie check kan jij snel alle groene energieleveranciers in Gemert vergelijken. Wil jij ook een huis zonder gas? Scroll meteen naar onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Gemert en check de actuele duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer mensen en bedrijven kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom middels zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk als je het vergelijkt met grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Op het moment dat je de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is een optie. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Gemert

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Gemert vergelijken (november 2023)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daarna vergelijk je de meest populaire groene stroom bedrijven. Is groene stroom hoger geprijsd i.v.m. normale stroom? Gelukkig is dat niet waar! Met behulp van subsidies voor groene stroom en royale welkomstbonussen is het overstappen naar duurzame energie beslist aan te raden. Nu groene stroom in Gemert vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom zijn weer anders per woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Selecteer het filter “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijvoorbeeld windmolens van eigen bodem of zonneweides.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit geeft je de zekerheid dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het voorstel wat je interessant vindt. Selecteer direct het meest betaalbare energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: overstappen Stedin.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als wind, zon, aarde, bodem, water zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 zijn heel minimaal. Daarbij komt, deze alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met petroleum, steenkool, aardgas, aardolie (vuile elektra). Het huidige verbranden van deze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Wil jij ook een prettig leefklimaat? Hieronder vind je alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Vaals vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. De CO-2 uitstoot blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Kies voor een stroomaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of kies voor een collectieve windmolen zoals De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Gemert

Energie van de zon is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van energie van de zon, en kies voor boilers en zonnepanelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in onze groene energie vergelijker de mogelijkheid “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa ontstaat door het branden / vergissen van organische natuur resten zoals tuinbouwafval. Dit genereert warme lucht. De oorsprong van de biomassa kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Gemert-Bakel.

groene-stroom-gemert

Een energieneutrale woning in Gemert rond november 2023

Op basis van deze pagina bekijk je belangrijke toelichting op groene stroom Gemert. Maar, waarom zou ik betalen voor stroom, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met een bescheiden of geen energierekening noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Gemert wint aan interesse. Een huis als dit implementeer je via het volgende model:

 • Je huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Gas en stroom gebruik minimaliseren.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

Het verbruik van energie beperken bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op energie. Dan kun je denken aan “niet alle radiatoren open zetten” en gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden. Het zelf opwekken van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (duurzame) boiler of een warmtepompsysteem. In het najaar en winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jouw energie-aanbieder. Echter, als je te veel opwekt lever je stroom terug (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de oude en vertrouwde hr-ketel (Intergas, Nefit, AWB, Remeha of Atag) verboden. De huidige cv-ketel mag je dan slechts omruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride opstelling is sterk in opkomst. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. De warmte die hieruit ontstaat wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Het is dus een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort van airco-installatie) benut de energie uit plaatselijke lucht. Deze warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp neemt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De installatie zet dit om naar naar bruikbare warmte voor de opwarming van jouw huis en water om te gebruiken. Het apparaat heeft 2 functies: verwarming in de koude maanden, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Gemert is kostbaar. Gelukkig, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. Niet al te duur, en gemakkelijk toe te passen. Verder beperk je het negatieve CO2 effect en bespaar jij op kosten van energie. De aanschafprijs varieert tussen €3800 tot +/- €7400. Met behulp van de actuele ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Oostburg afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle leveranciers. Specifieke aanbieders zoals Pure Energie, Greenchoice, Eneco, Qurrent, Van de Bron, Engie zijn hierin gespecialiseerd. Op basis van je postcode zie je onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Gemert aanwezig zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is erg simpel. Twee acties zijn belangrijk: je bestaande verbintenis ontbinden en vervolgens een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om aanpassingen in de meterkast. De nieuwe energieleverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best interessant. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Gemert aantrekkelijker in verhouding tot enkele jaren geleden. We horen van veel klanten die om deze reden kiezen voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Op basis van onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van huidige energiecontracten bekijk je hierna de meest populaire energiecontracten. Opmerking: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. Aan de hand van de groene stroom vergelijker achterhaal je nu welke van deze contracten “schoon” zijn.

Geldige contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar

Energieprijzen Gemert vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energie-aanbieders en welkomstpremies voor gas en elektriciteit.