Loading...

Groene stroom Vaals Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we middels schone, duurzame bronnen zoals waterkracht, zon, bodemwarmte, biomassa, aardwarmte. Lees ook het kopje over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is veel milieuvriendelijker als je het afzet tegen grijze elektra dat wordt gefabriceerd door middel van fossiele brandstoffen als steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aanbod met 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. D.m.v. de duurzame energie check kun je simpelweg alle groene energieleveranciers in Vaals vergelijken. Streef jij naar gasvrij wonen? Spring dan direct naar het stukje over energieneutraal wonen in Vaals of bekijk de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Interesse in een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je switcht naar hernieuwbare energie vergroot je de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is meestal nauwelijks duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren is zeer lucratief. We noemen dat salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Vaals

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Vaals vergelijken (juni 2024)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna ontdek je de beste groene maatschappijen. Is groene energie prijziger i.v.m. grijze energie? Dit is niet het geval! Dankzij subsidieregelingen en forse welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom zeer interessant. Simpel groene stroom in Vaals vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen zijn afhankelijk van postcode in Limburg).
 2. Voer je verwachte gebruik in (stroom & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Check het menu “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens uit NL of zonneweides.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Kies het voorstel wat jullie geschikt vinden. Selecteer direct het goedkoopste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: energieleverancier Coteq Netbeheer.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als zon, water, bodem, aarde, wind vervuilen de lucht nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. En wat je niet mag vergeten, deze alternatieve energie raakt nooit op. Totaal niet te vergelijken met aardolie, petroleum, kolen, aardgas (vuile elektriciteit). Het gebruik van deze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een milieuvriendelijk Nederland? Check snel de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Zoek ook naar groene energie Klazienaveen vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom op een hele verantwoorde manier. De CO-2 uitstoot is minimaal. Overstappen naar windenergie? Kies voor een energiemaatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Vaals

Zonnestroom is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van zonne energie, en neem zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in de groene stroom vergelijker de duurzame “zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa komt tot stand door het verbranden van organisch afval zoals aardappelschillen. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Vaals.

groene-stroom-vaals

Een energieneutrale woning in Vaals rond juni 2024

Aan de hand van deze pagina check je bruikbare info over groene stroom Vaals. Interessant, waarom eigenlijk elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een bescheiden of geen energiekosten betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Vaals is onderwerp van gesprek. Deze woningen bewerkstellig je op basis van 3 factoren:

 • Jullie huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Elektra en gas afname minimaal houden.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

De consumptie van elektriciteit stabiliseren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met jullie gebruik. Onder andere een afwasteil gebruiken” en rolluiken gebruiken. De productie van energie kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler en steeds vaker met een warmtepomp. In de winter neem je stroom af bij het energieleverancier. Alleen, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de traditionele verwarmingsketel (als Nefit, Remeha, Vaillant, AWB of Atag) uitgesloten. De “gewone” hr-ketel mag je dan slechts omwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride oplossing zijn populaire opties. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt energie uit ventilatielucht net voor het naar buiten wordt gestuurd. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het verwarmen van de woning en voor het efficiënt opwarmen van water. In dit geval hebben we het over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort van airco-installatie) onttrekt de energie uit de lucht buiten. De onttrokken warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem zet de koude lucht om in naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp zet dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie appartement en gebruikswater. Deze setup kent 2 toepassingen: een warm huis in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Vaals kan duur uitvallen. Gelukkig, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en eenvoudig toe te passen. Trouwens, ook minimaliseer jij de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaar jij op de energierekening. De prijs ligt in de range tussen de €2500 t/m €6800. Mede door de interessante ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Dronryp afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle bedrijven. Juist aanbieders als Engie, Pure Energie, Qurrent, Van de Bron, Greenchoice, Eneco zijn hierin gespecialiseerd. Via jullie adresgegevens zie jij snel welke groene stroom aanbieders in Vaals beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zo gedaan. Twee acties zijn belangrijk: je bestaande levering ontbinden en uiteraard een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om aanpassingen in de meterkast. De toekomstige maatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker schappelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Vaals sterk verlaagd dan jaren geleden. We horen van veel gezinnen die oversluiten naar dit milieuvriendelijke alternatief. Aan de hand van onze groene stroom vergeljker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van beschikbare energie-abonnementen vind je bijgaand veel gekozen stroom abonnementen. Commentaar: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van onze groene energie check zie je rap welke contracten daadwerkelijk duurzaam zijn.

Huidige contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Vaals vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en deals voor elektriciteit en gas.