Loading...

Groene stroom Leons Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door gebruik te maken van milieuvriendelijke, stabiele bronnen als bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht, biomassa, zon. Of lees direct meer over top-4 alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is aanmerkelijk milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze elektriciteit dat wordt gecreëerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, steenkool of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aantal leveranciers van groene energie van Nederlandse bodem wordt alsmaar beter. Door middel van onze groene stroom checker kan jij gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Leons vergelijken. Wil jij ook 0 op de meter? Bekijk hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Leons en snuffel tussen de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel woningeigenaren en bedrijven sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Ben jij bezig met de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is standaard niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren behoort tot de mogelijkheden. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Leons

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Leons vergelijken (september 2022)? Ga aan de slag met de energievergelijker! Vul jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Nadien ontdek je de best matchende groene maatschappijen. Is groene energie / stroom kostbaarder dan grijze stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Met behulp van subsidies voor duurzame energie en interessante welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom voor iedereen aan te raden. Vandaag nog groene stroom in Leons vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van groene stroom verschillen per woongebied in Friesland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektriciteit).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Trek dit daarvan af.
 4. Zoek het filter “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (je mag er dan op vertrouwen dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Kies het abonnement wat je interessant vindt. Ga voor het goedkoopste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: RENDO Netwerken actie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht, windenergie, zonne-energie vervuilen de lucht nauwelijks en de invloed op broeikaseffect zijn amper meetbaar. Het mooiste is, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met aardolie, steenkool, kolen, petroleum (grijze stroom). Het huidige verbranden van fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kiezen jullie ook voor een schonere wereld? Ontdek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Baaiduinen vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder luchtvervuiling effecten. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Selecteer een energiemaatschappij met groene windstroom. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Leons

Onze zon is een schone energiebron die nooit opraakt. Profiteer zelf van energie van de zon, en kies voor zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in onze groene stroom checker de milieuvriendelijke “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door het branden / vergissen van organische materialen als tuinbouwafval. Het restproduct hiervan is warmte. De oorsprong van de biomassa is doorgaans twijfelachtig. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Littenseradiel.

groene-stroom-leons

Een energieneutrale woning in Leons rond september 2022

Op basis van Groenestroomaanbieding.nl ontdek je handige details over groene stroom Leons. Alleen, waarom eigenlijk betalen voor stroom, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een nihile of geen energierekening markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Leons wordt steeds populairder. Zo’n huis kan jij bereiken door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie huis redelijk tot goed isoleren.
 • Het verbruik van energie reduceren.
 • De benodigde energiemet eigen materiaal genereren.

De elektra consumptie reduceren is mogelijk door te letten op het A++ label en bewust bezig te zijn met jullie gebruik. Bijvoorbeeld “let op het energielabel” en goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt. Het zelf opwekken van stroom doe je met zonnecellen, een zonneboiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je energiemaatschappij. Evengoed, in de zomer lever je stroom terug (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de oude en vertrouwde gasgestookte ketel (zoals Atag, AWB, Nefit, Intergas of Vaillant) niet langer toegestaan. De “gewone” CV-ketel op gas mag je dan alleen nog maar vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut de afgevoerde warme ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor verwarming (vloer / radiator) en heet tapwater (douche/bad). We spreken dus over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort van airco-installatie) onttrekt de energie uit de omgevingslucht. Deze warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie transformeert dit naar praktische warmte voor het opwarmen van jullie appartement en douchewater. De warmtepomp kent 2 toepassingen: verwarming in de koude maanden, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Leons is duur. Gelukkig, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de HR-ketel. Niet al te duur, en simpel toe te passen. Daarnaast verklein je de uitstoot van CO2 en kan je bezuinigen op stroomkosten. De investering ligt tussen de €3500 t/m €6100. Geholpen door de geldige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Terwolde afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Unieke bedrijven als Powerpeers, Qurrent, Engie, Pure Energie, Van de Bron, Greenchoice faciliteren dit. Door je postcode in te vullen detecteer jij zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Leons aanwezig zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is erg gemakkelijk. Het stappenplan is: je bestaande levering beëindigen en natuurlijk een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vereist geen complexe acties. Jouw volgende energieleverancier handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best aanlokkelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Leons aantrekkelijker in verhouding tot de introductieprijs. We zien meer en meer huizeneigenaren die mede hierdoor kiezen voor deze vorm van schone energie. Op basis van de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een impressie te geven van huidige energiecontracten ontdek je onderstaand vaak bestelde energiepakketten. Opmerking: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Geholpen door onze groene energie check detecteer je moeiteloos welke aanbieders “schoon” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar

Energieprijzen Leons vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en kortingsacties voor gas en elektra.