Loading...

Groene stroom Baaiduinen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op via milieuvriendelijke, stabiele bronnen als bodemwarmte, biomassa, zon, wind, waterkracht. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is significant toekomstbestendiger in vergelijking met grijze elektra dat wordt voortgebracht op basis van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aanbod met echte groene energie is enorm toegenomen. Geholpen door de groene stroom vergelijker kun jij moeiteloos alle groene energieleveranciers in Baaiduinen vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Check daarvoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Baaiduinen of bekijk de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op via zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Interesse in het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in vergelijking met grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan verdere uitbreiding van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal amper duurder dan grijze energie.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeker mogelijk. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Baaiduinen

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Baaiduinen vergelijken (juni 2024)? Start met onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend vind je de relevante groene stroom maatschappijen. Is groene energie prijziger dan grijze elektra? Helemaal niet! Via subsidieregelingen en aantrekkelijke cash-back acties is switchen naar duurzame stroom beslist aan te raden. Nu groene stroom in Baaiduinen vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom zijn weer anders per woonplaats in Friesland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektra & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Ga naar het menu “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Ga voor het abonnement met de beste voorwaarden. Selecteer direct het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: goedkope tarieven Coteq Netbeheer.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld biomassa, zonne-energie, aardwarmte, waterkracht, bodemwarmte vervuilen de lucht nauwelijks en de invloed op broeikaseffect blijft beperkt. Vergeet niet, deze alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan steenkool, aardolie, aardgas, petroleum (grijze elektra). Het toepassen van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een groene leefomgeving? Doorzoek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Oost West en Middelbeers vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Ga voor een maatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Baaiduinen

Zonne-energie is het type energie die onuitputtelijk is. Kies ook voor zonne energie, en ga voor zonneboilers en zonnecellen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in onze groene stroom checker de variant “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa wordt geproduceerd door het verbranden van organische stoffen als tuinbouwafval. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Terschelling.

groene-stroom-baaiduinen

Een energieneutrale woning in Baaiduinen rond juni 2024

Door middel van Groenestroomaanbieding.nl detecteer je handige uitleg over groene stroom Baaiduinen. Maar, waarom eigenlijk stroom afnemen, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een woning met nauwelijks tot geen energielasten betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Baaiduinen zien we steeds meer. Een huis als dit bereiken jullie op de volgende manier:

 • Jouw appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Gas en stroom gebruik minimaal houden.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

Het verbruik van elektra minimaliseren bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met stroom. O.a. “haal opladers uit het stopcontact” en niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken. Het opwekken van energie is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler of een warmtepomp. In het najaar en winter zul je elektriciteit inkopen bij een aanbieder. Aan de andere kant, als de zon schijnt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de traditionele mono cv-ketel (zoals o.a. Atag, Remeha, AWB, Intergas of Nefit) niet meer toegestaan. De “oude” gasgestookte ketel mag je dan enkel omwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. Deze warmte gaat naar je cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor vloerverwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Het is dus een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) haalt warmte uit de lucht. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De installatie transformeert de koude lucht naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De installatie zet dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor de verwarming van jullie woning en kraanwater. De warmtepomp kan twee dingen doen: warmte in de herfst en winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Baaiduinen is duur. Goed om te weten, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. Niet al te duur, en gemakkelijk toe te passen. Tevens reduceer je de bijdrage aan het broeikaseffect en bezuinig je op energienota. De inkoopprijs varieert tussen de €3700 tot +/- €7200. Via de interessante ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in IJsselham afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Vandaag de dag tref je de groene abonnementen niet bij alle leveranciers. Unieke aanbieders als Pure Energie, Engie, Powerpeers, Van de Bron, Qurrent, Eneco focussen hierop. Op basis van je postcode check jij simpelweg welke groene stroom aanbieders in Baaiduinen actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zo gepiept. Wat je moet doen is: jullie bestaande levering beëindigen en daarna een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vergt geen aanpassingen in de meterkast. De nieuwe energieaanbieder regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg uitnodigend. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Baaiduinen een stuk lager als je het afzet tegen jaren geleden. Er zijn veel huizeneigenaren die daardoor kiezen voor dit milieuvriendelijke alternatief. Door middel van de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van diverse energiepakketten tref je in het overzicht hieronder vaak bestelde stroom abonnementen. Commentaar: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door de groene stroom vergelijker check je ogenblikkelijk welke van deze contracten milieuvriendelijk zijn.

Populaire contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar

Energieprijzen Baaiduinen vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en welkomstacties voor elektriciteit en gas.