Loading...

Groene stroom Oost West en Middelbeers Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd op basis van milieuvriendelijke, toekomstbestendige bronnen als wind, waterkracht, biomassa, zon, bodemwarmte. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is veel toekomstbestendiger vergeleken met grijze energie dat wordt gefabriceerd op basis van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? De keuze m.b.t. Hollandse groene energie groeit snel. Geholpen door de groene stroom vergelijker kun jij à la minute alle groene energieleveranciers in Oost West en Middelbeers vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Spring dan direct naar het stappenplan voor energieneutraal wonen in Oost West en Middelbeers en snuffel tussen de actuele duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en bedrijven ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in vergelijking met grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Als je gaat voor hernieuwbare energie motiveer je de productie van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken niet duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeker mogelijk. Dit heet salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Oost West en Middelbeers

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Oost West en Middelbeers vergelijken (december 2023)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daaropvolgend check je alle beschikbare groene energiebedrijven. Is groene stroom / energie kostbaarder dan grijze elektriciteit? Helemaal niet! Via subsidies en interessante cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie helemaal niet zo gek. Snel groene stroom in Oost West en Middelbeers vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven zijn afhankelijk van woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektriciteit).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Trek dit daarvan af.
 4. Check de keuze “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijvoorbeeld windturbines of zonneweides.
 6. Selecteer of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het pakket met de beste voorwaarden. Kies meteen voor het goedkoopste contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: DELTA oversluiten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bio, wind, aarde, bodem, zon zijn niet zo luchtvervuilend en het effect van CO-2 zijn heel minimaal. Daarnaast, de genoemde alternatieve energie raakt nooit op. Heel anders i.v.m. aardgas, petroleum, kolen, steenkool (vuile energie). Het huidige verbranden van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een milieuvriendelijk Nederland? Ontdek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Drogeham vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een energieleverancier met groene stroom van de wind. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Oost West en Middelbeers

Onze zon is het type energie die altijd aanwezig is. Profiteer zelf van energie van de zon, en kies voor boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de filter “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa-energie wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organische natuur resten zoals etensresten. Het restproduct hiervan is warmte. De oorsprong van de biomassa is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Oirschot.

groene-stroom-oost-west-en-middelbeers

Een energieneutrale woning in Oost West en Middelbeers rond december 2023

Op deze website bekijk je alle informatie over groene stroom Oost West en Middelbeers. Maar, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met een lage of geen energielasten beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Oost West en Middelbeers wil natuurlijk iedereen. Deze woningen implementeer je via het volgende model:

 • Jullie appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Gas en stroom gebruik verlagen.
 • De stroom die je verbruikt opwekking middels panelen.

De stroomconsumptie verminderen bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met jullie gebruik. Onder andere de verwarming omlaag doen” en tochtstrips gebruiken. Zelfstandig energie-opwekken kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler of een warmtepomp (ketel). In koude periodes heb je wel stroom nodig van een energieleverancier. Aan de andere kant, als je te veel opwekt lever je stroom terug (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de ouderwetse CV-ketel op gas (van bijv. AWB, Nefit, Vaillant, Intergas of Atag) niet langer toegestaan. De welbekende CV-ketel op gas mag je dan enkel vervangen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor het verwarmen van de woning en voor het efficiënt opwarmen van water. Technisch gezien een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) onttrekt de energie uit de omgevingslucht. De opgevangen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem zet de koude lucht om in naar warm water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het systeem transformeert dit naar praktische warmte voor de centrale verwarming van jouw appartement en kraanwater. Het product heeft een dubbele functie: een warm huis in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Oost West en Middelbeers vergt een hele investering. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met de HR-ketel. Het is betaalbaar en probleemloos te plaatsen. Overigens reduceer je de bijdrage aan het broeikaseffect en bezuinig je op stroomkosten. Het tarief ligt in de range tussen de €2900 – €6800. Dankzij de toepasbare ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Zeddam afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment is dat geen optie bij alle bedrijven. Unieke organisaties als Pure Energie, Eneco, Greenchoice, Qurrent, Powerpeers, Engie verzorgen dit voor je. Door je postcode in te vullen zie jij nu welke groene stroom aanbieders in Oost West en Middelbeers operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zo gepiept. De beste manier: jouw lopende verbintenis ontbinden en daaropvolgend een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om complexe acties. Je aanstaande energieaanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer uitnodigend. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Oost West en Middelbeers flink lager in verhouding tot de beginperiode. Er zijn veel huizeneigenaren die om deze reden voorkeur hebben voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels de groene energievergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een gevoel te geven van beschikbare abonnementen vergelijk je hierna vaak bestelde stroompakketten. Info: daartussen vind je ook enkele aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Dankzij onze groene energie check ontdek je spoedig welke contracten daadwerkelijk “groen” zijn.

Geldige contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Oost West en Middelbeers vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en kortingsacties voor gas en elektra.