Loading...

Groene stroom Drogeham Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met schone, toekomstbestendige bronnen als zon, biomassa, waterkracht, bodemwarmte, wind. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is significant duurzamer vergeleken met grijze energie dat wordt voortgebracht middels fossiele brandstoffen als aardgas, aardolie of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? De keuze m.b.t. groene Nederlandse energie wordt alsmaar beter. Middels de duurzame energie check kan jij simpelweg alle groene energieleveranciers in Drogeham vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Zie ook het stukje over energieneutraal wonen in Drogeham of bekijk de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Meer en meer huizeneigenaren en bedrijven ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je gaat voor hernieuwbare energie motiveer je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is standaard net zo goedkoop als grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeker mogelijk. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Drogeham

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Drogeham vergelijken (december 2023)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend vergelijk je de beste groene energie-aanbieders. Is groene energie prijziger dan grijze energie? Dit is niet het geval! Met behulp van subsidies vanuit de overheid en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom een goed idee. Nu groene stroom in Drogeham vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen schommelen per postcode in Friesland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektriciteit & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Check de keuze “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijvoorbeeld windmolens of zonneweides.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Selecteer het contract met de beste voorwaarden. Kies meteen voor het goedkoopste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: stroom en gas van Eneco.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere zonne-energie, aardwarmte, bodemwarmte, windenergie, biomassa zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 zijn heel minimaal. Goed om te noemen, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met aardolie, aardgas, kolen, petroleum (vuile elektriciteit). Het verbranden van alle fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een beter milieu? Doorzoek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Ook interessant: groene energie Snakkerburen vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het effect van CO-2 blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Switch naar een stroomaanbieder met groene stroom van de wind. Of schrijf je in voor een winddeel van bijvoorbeeld De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Drogeham

De zon is een vorm van hernieuwbare energie waar we in de toekomst van profiteren. Ervaar de kracht van energie van de zon, en ga voor zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in onze groene energie vergelijker de optie “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa ontstaat door het verbranden van organische stoffen als hout en gft-afval. Hier komt warmte uit voort. De oorsprong van de biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit is in feite bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor het verwarmen van woningen. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Achtkarspelen.

groene-stroom-drogeham

Een energieneutrale woning in Drogeham rond december 2023

Op basis van onze website bekijk je belangrijke informatie over groene stroom Drogeham. Alleen, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een lage of geen energierekening markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Drogeham zien we steeds meer. Dit soort huizen bewerkstellig je aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie huis voorzien van goede isolatie.
 • De energieconsumptie reduceren.
 • De energie die je verbruikt lokaal opwekken.

De consumptie van elektriciteit verlagen is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op je verbruik. Veel gehoord is “korter douchen” en spouwmuren isoleren. Het zelf opwekken van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). In de winter zul je elektriciteit inkopen bij je aanbieder. Echter, als het warm is lever jij terug aan het net (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de traditionele gasgestookte ketel (zoals AWB, Remeha, Nefit, Intergas of Vaillant) verboden. De huidige mono cv-ketel mag je dan slechts inruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt warmte uit de ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het opwarmen van je huis en voor het efficiënt opwarmen van water. Dit noemen we ook een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) nuttigt energie uit de lucht buiten. De onttrokken warmte gaat naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie verwerkt dit naar praktische warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie woning en gebruikswater. Het systeem werkt op 2 manieren: warmte in de herfst en winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Drogeham kan veel geld kosten. Echter, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en zonder problemen te plaatsen. Daarnaast verminder jij de CO-2 uitstoot en kan je bezuinigen op energienota. De investering ligt in de range tussen de €2900 tot +/- €6800. Met behulp van de ruime ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Mookhoek afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Hedendaags is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Unieke partijen als Qurrent, Greenchoice, Powerpeers, Engie, Eneco, Van de Bron faciliteren dit. Op basis van je postcode check je onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Drogeham actief zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is heel eenvoudig. Het stappenplan is: je bestaande pakket beëindigen en vervolgens een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom benodigt geen aanpassingen aan de woning. Je nieuwe energiemaatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker goed. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Drogeham een stuk lager als je het afzet tegen de beginperiode. We horen van veel mensen die om deze reden overstappen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door gebruik te maken van onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een gevoel te geven van verschillende abonnementen vergelijk je hieronder vaak bestelde energiecontracten. Voetnoot: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Door de duurzame energie checker check je à la minute welke abonnementen echt milieuvriendelijk zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Drogeham vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en aanbiedingen voor stroom en gas.