Loading...

Groene stroom Snakkerburen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand d.m.v. schone, duurzame bronnen zoals biomassa, bodemwarmte, aardwarmte, zon, waterkracht. Spring voor meer info naar populaire alternatieve energiebronnen in oktober 2022. Vele malen schoner wanneer je het vergelijkt met grijze energie dat tot stand komt via fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie is enorm toegenomen. D.m.v. de groene stroom vergelijker kan jij vlug alle groene energieleveranciers in Snakkerburen vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Spring dan direct naar onze informatie over energieneutraal wonen in Snakkerburen en check de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Verrassend veel woningeigenaren en bedrijven stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Overweeg jij een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie draag je bij aan verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel amper duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net is een optie. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Snakkerburen

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Snakkerburen vergelijken (oktober 2022)? Begin direct met de groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. In de volgende stap bekijk je alle beschikbare groene energiemaatschappijen. Is groene energie hoger geprijsd i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Dit is niet het geval! Aan de hand van subsidieregelingen en royale welkomstaanbiedingen is switchen naar duurzame stroom voor iedereen aan te raden. Snel groene stroom in Snakkerburen vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Start met je postcode en huisnummer (de actuele tarieven verschillen per postcode in Friesland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektriciteit).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Breng dat in mindering.
 4. Ga naar de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn windmolens of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het pakket dat je wensen dekt. Kies meteen voor het meest aantrekkelijk geprijsde pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: aanbiedingen van Greenchoice.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere biomassa, waterkracht, bodemwarmte, windenergie, zonne-energie vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot is minimaal. Daarnaast, dit type alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is een ander verhaal dan aardgas, kolen, aardolie, petroleum (vuile elektra). De verwerking van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Streef jij naar een schonere wereld? Bekijk dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2022. Ook interessant: groene energie Hengstdijk vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Selecteer een energiemaatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een collectieve windmolen zoals Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Snakkerburen

Onze zon is een schone energiebron die oneindig gebruikt kan worden. Ervaar de kracht van energie van de zon, en neem boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de mogelijkheid “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie wordt gemaakt door het branden / vergissen van organisch afval zoals aardappelschillen. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor ons verwarmingssysteem. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Leeuwarden.

groene-stroom-snakkerburen

Een energieneutrale woning in Snakkerburen rond oktober 2022

Via deze pagina vergelijk je belangrijke details over groene stroom Snakkerburen. Interessant, hoezo een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan produceren. Een huis met een bescheiden of geen energiekosten bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Snakkerburen zien we steeds meer. Een huis als dit bereiken jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw huis voorzien van goede isolatie.
 • De energieconsumptie onder controle krijgen.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

Het gebruik van elektra stabiliseren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op jullie gebruik. Dan kun je denken aan “de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken” en de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer. Zelfstandig energie-opwekken doe je met zonnecellen, een boiler of een warmtepomp. In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij het energiebedrijf. Daarentegen, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de ouderwetse verwarmingsketel (als Atag, AWB, Vaillant, Nefit of Intergas) uitgefaseerd. De “oude” CV-ketel op gas kun je dan enkel omwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Is het een optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de volgende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor verwarming (vloer / radiator) en heet tapwater (douche/bad). Feitelijk is dit een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) benut de warmte uit de omgevingslucht. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp in de woning. Het apparaat converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp verandert dit naar praktische warmte voor het verwarmen van jullie appartement en douchewater. Het apparaat heeft 2 functies: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Snakkerburen kan veel geld kosten. Maar, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de HR-ketel. Het is betaalbaar en simpel toe te passen. Overigens beperk je het negatieve CO2 effect en bespaar jij op kosten van energie. De inkoopprijs ligt tussen de €2500 tot +/- €7800. Dankzij de aantrekkelijk ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Brouwershaven afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Hedendaags is dat geen optie bij alle bedrijven. Vooral partijen als Van de Bron, Pure Energie, Powerpeers, Eneco, Qurrent, Engie maken dit mogelijk. Op basis van je postcode lees jij zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Snakkerburen actief zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is heel makkelijk. Wat jij moet doen: jullie actuele abonnement beëindigen en nadien een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom benodigt geen complexe acties. Je volgende leverancier handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend goed. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Snakkerburen flink lager in vergelijking met de introductieprijs. We horen van veel klanten die overstappen naar deze vorm van schone energie. Door onze groene stroom vergeljker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een indruk te geven van huidige energie-abonnementen vergelijk je hierna de meest populaire stroompakketten. Commentaar: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook acties met grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie check achterhaal je meteen welke maatschappijen milieuvriendelijk zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Snakkerburen vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en aanbiedingen voor elektra en gas.