Loading...

Groene stroom Hengstdijk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd middels reine, duurzame bronnen zoals zon, aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht, biomassa. Lees ook het kopje over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is significant duurzamer vergeleken met grijze energie dat wordt voortgebracht door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. D.m.v. onze groene stroom checker kunnen jullie eenvoudig alle groene energieleveranciers in Hengstdijk vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Spring dan direct naar onze toelichting op energieneutraal wonen in Hengstdijk of doorzoek de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Opvallend veel consumenten en bedrijven sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom via zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal net zo goedkoop als grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeker mogelijk. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Hengstdijk

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Hengstdijk vergelijken (september 2022)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Nadien vind je alle beschikbare groene energiemaatschappijen. Is groene energie duurder dan normale stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Middels subsidies voor groene stroom en forse welkomstpremies en acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom helemaal niet zo gek. Gemakkelijk groene stroom in Hengstdijk vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van elektra verschillen per regio in Zeeland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en stroom).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Trek dit daarvan af.
 4. Zoek de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Selecteer of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je weet dan zeker dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Selecteer het contract wat jullie geschikt vinden. Bijvoorbeeld het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: NLE contract afsluiten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld windenergie, bodemwarmte, biomassa, zonne-energie, waterkracht zijn niet zo luchtvervuilend en het effect van CO-2 is minimaal. En wat je niet mag vergeten, alternatieve energie raakt nooit op. Dit in tegenstelling tot kolen, aardolie, aardgas, petroleum (vuile elektriciteit). De verwerking van de fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kiezen jullie ook voor een groene leefomgeving? Doorzoek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Ook interessant: groene energie Westerwijtwerd vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Overstappen naar windenergie? Switch naar een energiemaatschappij met groene windstroom. Of neem een aandeel in een winddeel van bijvoorbeeld De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Hengstdijk

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie waar we in de toekomst van profiteren. Ontdek zelf de voordelen van zonnekracht, en kies voor zonnepanelen en boilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in de vergelijkingstool de duurzame “zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa kent z’n oorsprong in het branden / vergissen van organische materialen als rioolslib. Hiermee genereert men warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, zo ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Hulst.

groene-stroom-hengstdijk

Een energieneutrale woning in Hengstdijk rond september 2022

Aan de hand van deze pagina vind je alle details over groene stroom Hengstdijk. Interessant, waarom betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf kan realiseren. Een appartement met nauwelijks tot geen energierekening classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Hengstdijk is onderwerp van gesprek. Zo’n huis realiseren jullie op de volgende manier:

 • Je huis uitrusten met een goede isolatie.
 • De energieconsumptie zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

Het verbruik van elektra reduceren is te realiseren door te letten op het A++ label en actief te letten op jouw apparaten. O.a. “het huis verwarmen met kookwarmte” en geen tweede koelkast gebruiken. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een boiler of een warmtepompsysteem. In koude periodes zul je elektriciteit inkopen bij jullie energieleverancier. Daartegenover, in de zomer lever je stroom terug (salderen). Wanneer je dit verrekent spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de oude en vertrouwde mono cv-ketel (zoals o.a. Intergas, Vaillant, Remeha, Atag of Nefit) uitgefaseerd. De “gewone” verwarmingsketel kun je dan enkel vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut de afgevoerde warme ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. De warmte die hieruit ontstaat gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor de centrale verwarming en heet tapwater (douche/bad). Oftewel: een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) neemt warmte uit omgevingslucht. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp binnen in huis. Het apparaat converteert de buitenlucht van 5 graden naar warm water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De warmtepomp converteert dit naar praktische warmte voor het opwarmen van jullie appartement en gebruikswater. Het product heeft 2 functies: een warm huis in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Hengstdijk kan duur uitvallen. Echter, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen te plaatsen. Tevens reduceer je de CO-2 uitstoot en kan jij besparen op energielasten. De kostprijs ligt zo tussen de €4200 – €6900. Dankzij de toepasbare ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Rhoon afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Hedendaags is dat geen optie bij alle maatschappijen. Specifieke aanbieders zoals Van de Bron, Eneco, Engie, Qurrent, Greenchoice, Powerpeers faciliteren dit. Door te adres te gebruiken check je snel welke groene stroom aanbieders in Hengstdijk actief zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is kinderspel. Twee acties zijn belangrijk: jouw lopende levering stopzetten en hierna een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom behoeft geen aanpassingen aan de woning. Jullie aanstaande aanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg uitnodigend. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Hengstdijk een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. We zien meer en meer huizeneigenaren die daarom voorkeur hebben voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Met behulp van onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van verschillende pakketten bekijk je hieronder enkele energiepakketten. Aantekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook acties met grijze gas en stroom. Geholpen door de groene stroom vergelijker detecteer je probleemloos welke aanbieders milieuvriendelijk zijn.

Actuele contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar

Energieprijzen Hengstdijk vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiebedrijven en welkomstacties voor elektra en gas.