Loading...

Groene stroom Westerwijtwerd Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door gebruik te maken van reine, stabiele bronnen als wind, zon, waterkracht, bodemwarmte, aardwarmte. Spring voor meer info naar veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is een stuk milieuvriendelijker dan grijze elektra dat wordt geproduceerd met fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aantal aanbieders van groene Nederlandse energie wordt alsmaar beter. Middels onze groene energie check kun je eenvoudig alle groene energieleveranciers in Westerwijtwerd vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Bekijk hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Westerwijtwerd en overweeg de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten ten opzichte van grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken amper duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeker mogelijk. Dit heet salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Westerwijtwerd

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Westerwijtwerd vergelijken (december 2023)? Start met onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Hierna bekijk je alle beschikbare groene leveranciers. Is groene stroom / energie duurder i.v.m. grijze elektra? Dit is niet het geval! Door subsidies voor duurzame energie en royale welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom zeer interessant. Zonder moeite groene stroom in Westerwijtwerd vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven verschillen per regio in Groningen).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (stroom & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Ga naar het kopje “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld windmolens of zonne-energie.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je weet dan zeker dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Selecteer het contract dat in jullie behoeftes voorziet. Bijvoorbeeld het meest betaalbare abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: verbruik Vattenfall.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. biomassa, waterkracht, bodemwarmte, aardwarmte, windenergie zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 wordt flink gereduceerd. Daarnaast, alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. aardgas, steenkool, petroleum, aardolie (grijze energie). Het gebruik van alle fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kies jij bewust voor een beter milieu? Check snel de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Lees nu verder over groene energie Luttenberg vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Switchen naar windenergie? Kies voor een stroomaanbieder met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een wind-energieproject (collectief) als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Westerwijtwerd

Zonnestroom is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Stap ook over naar zonnecellen, en kies voor zonneboilers of panelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in de groene stroom vergelijker de mogelijkheid “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa-energie komt tot stand door de verbranding / gassing van organische materialen als mest en maïs. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit wenden we aan voor verwarming + warm tapwater. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Loppersum.

groene-stroom-westerwijtwerd

Een energieneutrale woning in Westerwijtwerd rond december 2023

Door middel van onze website check je praktische info over groene stroom Westerwijtwerd. Maar, waarom eigenlijk stroom afnemen, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met nauwelijks tot geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Westerwijtwerd wint aan interesse. Zo’n huis bewerkstellig je via het volgende model:

 • Jouw woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het verbruik van energie verminderen.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

Het verbruik van energie minimaliseren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. Veel gehoord is “alleen wassen met volle wasmachine” en laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest. Zelfstandig energie-opwekken kan met zonnepanelen, een boiler of een warmtepomp (ketel). In de winter neem je stroom af bij een aanbieder. Alleen, in de zomer lever je stroom terug (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de oude en vertrouwde cv-ketel (van AWB, Nefit, Vaillant, Atag of Intergas) uitgesloten. De “gewone” hr-ketel kun je dan enkel omruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de warmte uit de afvoer-ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het opwarmen van je huis en voor het efficiënt opwarmen van water. Oftewel: een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) onttrekt de warmte uit de lucht. De opgevangen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De installatie converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp neemt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het apparaat transformeert dit naar hogere temperatuur warmte voor de verwarming van jullie appartement en gebruikswater. Deze setup kent 2 toepassingen: een warm huis in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Westerwijtwerd kan duur uitvallen. Maar, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite toe te passen. Bovendien verklein je het negatieve CO2 effect en bezuinig je op energielasten. De investering ligt in de range tussen de €3000 tot +/- €7700. Mede door de aantrekkelijk ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Gemert afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Unieke partijen als Eneco, Engie, Van de Bron, Pure Energie, Greenchoice, Powerpeers focussen hierop. Via jullie adresgegevens spot jij snel welke groene stroom aanbieders in Westerwijtwerd operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is verrassend eenvoudig. De bedoeling is: je actuele levering opzeggen en vervolgens een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen vraagt niet om verdere actie van jou kant. De volgende maatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weinteressant. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Westerwijtwerd flink lager als je het afzet tegen jaren geleden. We zien meer en meer gezinnen die daardoor neigen naar duurzaam geproduceerde energie. Middels onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van beschikbare contracten vergelijk je hierna de meest populaire energiepakketten. Voetnoot: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker achterhaal je simpelweg welke pakketten duurzaam en schoon zijn.

Actuele contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract

Energieprijzen Westerwijtwerd vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en welkomstacties voor gas en stroom.