Loading...

Groene stroom Luttenberg Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met milieubewuste, stabiele bronnen als bodemwarmte, biomassa, wind, waterkracht, zon. Spring voor meer info naar veel gebruikte alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is significant beter voor het milieu in vergelijking met grijze elektriciteit dat wordt gefabriceerd met fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aantal leveranciers van groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. Op basis van de duurzame energie check kan jij à la minute alle groene energieleveranciers in Luttenberg vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Raadpleeg hiervoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Luttenberg en check de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Meer en meer families en bedrijven ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met behulp van zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk ten opzichte van grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter amper duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeker mogelijk. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Luttenberg

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Luttenberg vergelijken (september 2022)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Verder vind je de best matchende groene stroom bedrijven. Is groene energie / stroom hoger geprijsd dan normale stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Dankzij subsidieregelingen en interessante cash-back acties is switchen naar duurzame stroom voor iedereen aan te raden. Direct groene stroom in Luttenberg vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen variëren per woonplaats in Overijssel).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en stroom).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Ga naar de optie “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonne-energie.
 6. Denk na of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (je mag er dan op vertrouwen dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het aanbod dat bij jou past. Onder andere een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: UnitedConsumers gas.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijv. aarde, wind, water, bio, zon veroorzaken geen luchtvervuiling en de uitstoot van CO2 is minimaal. Het goede nieuws is, alternatieve energie raakt nooit op. Totaal niet te vergelijken met steenkool, kolen, petroleum, aardgas (vuile elektra). Het toepassen van deze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een prettig leefklimaat? Check snel de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Lees nu verder over groene energie Benthuizen vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Gebruik maken van windenergie? Switch naar een energieleverancier met groene windstroom. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Luttenberg

De zon is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Profiteer zelf van zonnekracht, en investeer in boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene stroom checker de duurzame “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie komt tot stand door het verbranden van organisch afval zoals afval van landbouw. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Raalte.

groene-stroom-luttenberg

Een energieneutrale woning in Luttenberg rond september 2022

D.m.v. deze pagina vind je uitgebreide details over groene stroom Luttenberg. Echter, hoezo een stroomcontract afsluiten, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met een lage of geen energiekosten beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Luttenberg is een wens van vele. Een woning als dat verwezenlijk jij aan de hand van drie aspecten:

 • Je huis redelijk tot goed isoleren.
 • De energieconsumptie verlagen.
 • De benodigde energieopwekking middels panelen.

De elektra consumptie reduceren is te realiseren door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op jullie gebruik. Denk aan “apparaten uitschakelen” en je vriezer waterpas zetten. Het opwekken van energie is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In de winter zul je elektriciteit inkopen bij je leverancier. Maar, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de “gewone” CV-ketel op gas (van bijv. Vaillant, Atag, Remeha, Intergas of Nefit) niet langer toegestaan. De “oude” cv-ketel kun je dan enkel omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden als opvolgers gezien. Is het een optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt gestuurd. De warmte die hieruit ontstaat wordt gebruik door de CV-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor verwarming (vloer / radiator) en warm water dat je kunt gebruiken. Installateurs spreken hier over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een airco-achtig apparaat) haalt warmte uit de lucht buiten. Deze warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar verwarmingswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp neemt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verandert dit naar toepasbare warmte voor de opwarming van jouw appartement en gebruikswater. Het product kan twee dingen doen: verwarmen in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Luttenberg is kostbaar. Maar, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. Voordelig, en zonder moeite te plaatsen. Tevens verlagen jullie het negatieve CO2 effect en kan je bezuinigen op kosten van energie. Het tarief varieert tussen €2900 tot €7400. Met behulp van de huidige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Vaals afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags is dat geen optie bij alle maatschappijen. Vooral bedrijven als Van de Bron, Eneco, Qurrent, Greenchoice, Engie, Powerpeers maken dit mogelijk. Door je postcode in te vullen spot je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Luttenberg actief zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. De bedoeling is: jullie bestaande verbintenis opzeggen en natuurlijk een groene leverancier kiezen. Op groene stroom overstappen behoeft geen aanpassingen in de meterkast. De volgende aanbieder regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg verleidelijk. Momenteel zijn prijzen van groene energie Luttenberg een stuk lager als je het afzet tegen jaren geleden. We horen van veel families die kiezen voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels de groene energie checker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van diverse pakketten tref je bijgaand de meest populaire energiepakketten. Let op: daartussen vind je ook enkele acties met grijze gas en stroom. Middels onze groene energie check detecteer je direct welke van deze contracten milieuvriendelijk zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Luttenberg vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en contracten voor gas en stroom.