Loading...

Groene stroom Montfoort Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met behulp van schone, onuitputtelijke bronnen zoals biomassa, aardwarmte, wind, bodemwarmte, zon. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is veel schoner als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt gegenereerd d.m.v. fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, aardolie of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aantal leveranciers van groene Nederlandse energie is enorm toegenomen. Middels de duurzame energie check kunnen jullie eenvoudig alle groene energieleveranciers in Montfoort vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Raadpleeg hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Montfoort of doorzoek de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend dankzij zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in verhouding tot grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken net zo goedkoop als grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Montfoort

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Montfoort vergelijken (december 2023)? Gebruik onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Nadien vergelijk je de best matchende groene energiebedrijven. Is groene energie prijziger i.v.m. grijze stroom? Gelukkig is dat niet waar! Aan de hand van subsidies vanuit de overheid en hoge welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom beslist aan te raden. Eenvoudig groene stroom in Montfoort vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Start met je postcode en huisnummer (de actuele tarieven zijn afhankelijk van woonplaats in Utrecht).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en stroom).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Zoek het menu “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windturbines of zonnepanelen.
 6. Selecteer of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het pakket dat bij jou past. Dat kan zijn het goedkoopste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: NLE abonnement.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als windenergie, waterkracht, aardwarmte, zonne-energie, bodemwarmte veroorzaken geen luchtvervuiling en de CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Bovendien, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan petroleum, kolen, aardolie, steenkool (vuile elektriciteit). Het huidige verbranden van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kies jij bewust voor een beter milieu? Lees dan over de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Vind alles uit over groene energie Bronkhorst vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Interesse in windenergie? Switch naar een stroomaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Montfoort

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar energie van de zon, en installeer zonnepanelen en boilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene energie checker de optie “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door vergissing en vergassing van organische materialen als rioolslib. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor verwarming + warm tapwater. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Montfoort.

groene-stroom-montfoort

Een energieneutrale woning in Montfoort rond december 2023

Op basis van deze pagina lees je uitgebreide uitleg over groene stroom Montfoort. Maar, waarom nog een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een appartement met nauwelijks tot geen energienota markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Montfoort wint aan interesse. Deze woningen verwezenlijk jij op basis van 3 factoren:

 • Jouw appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Het afnemen van energie verminderen.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

Het gebruik van elektra verlagen is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met je verbruik. Dan kun je denken aan “gebruik uitsluiten A+ apparaten” en plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek. Het zelf opwekken van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp. Als het buiten koud is neem je stroom af bij het maatschappij. Daarentegen, als het warm is kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de ouderwetse verwarmingsketel (als Nefit, Remeha, Vaillant, AWB of Intergas) niet langer toegestaan. De oude & vertrouwde mono cv-ketel mag je dan enkel inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor vloerverwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Het is dus een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) profiteert van energie uit omgevingslucht. De gewonnen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp in de woning. Dit systeem zet de koude lucht om in naar warm water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant haalt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem verandert dit naar geschikte warmte voor het verwarmen van jullie huis en kraanwater. Deze setup heeft een dubbele functie: warmte in de herfst en winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Montfoort kan veel geld kosten. Maar, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en simpel te plaatsen. Trouwens, ook minimaliseer jij het negatieve CO2 effect en bezuinig je op de energiekosten. De kostprijs ligt in de range tussen de €4400 tot €6300. Met behulp van de toe te passen ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Wageningen afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Juist bedrijven zoals Qurrent, Eneco, Van de Bron, Pure Energie, Powerpeers, Greenchoice bieden deze service. Op basis van je postcode detecteer je binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Montfoort beschikbaar zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is erg gemakkelijk. De beste manier: je bestaande levering ontbinden en natuurlijk een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om aanpassingen aan de woning. Jouw toekomstige energieaanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer verleidelijk. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Montfoort een stuk lager dan de beginperiode. We zien meer en meer woningeigenaren die mede hierdoor kiezen voor dit milieuvriendelijke alternatief. Door middel van onze groene energie vergelijker reken je ’t zelf uit.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een voorbeeld te geven van huidige energiepakketten tref je hierna enkele pakketten. Let op: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Met behulp van de groene stroom vergelijker check je snel welke maatschappijen milieuvriendelijk zijn.

Actuele contracten in de provincie Utrecht

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Montfoort vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en kortingsacties voor gas en elektriciteit.