Loading...

Groene stroom Schokland Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door middel van schone, toekomstbestendige bronnen als biomassa, waterkracht, wind, aardwarmte, bodemwarmte. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in september 2022. Vele malen toekomstbestendiger vergeleken met grijze stroom dat wordt opgewekt d.m.v. fossiele brandstoffen als aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. D.m.v. onze groene stroom checker kunnen jullie moeiteloos alle groene energieleveranciers in Schokland vergelijken. Streven jullie ook naar 0 op de meter? Spring dan direct naar het stappenplan voor energieneutraal wonen in Schokland en snuffel tussen de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huishoudens en ondernemingen stappen over naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op via zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Indien je switcht naar hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Schokland

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Schokland vergelijken (september 2022)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna ontdek je de relevante groene energieleveranciers. Is groene energie prijziger i.v.m. grijze energie? Dit is niet het geval! Middels subsidies voor duurzame energie en forse cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie voor iedereen aan te raden. Binnen een paar minuten groene stroom in Schokland vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven zijn weer anders per regio in Flevoland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektra).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Check het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Kies het pakket wat je interessant vindt. Opties zijn het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: energie van Oxxio.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. water, bodem, aarde, bio, zon zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Goed om te noemen, deze alternatieve energie raakt nooit op. Dit in tegenstelling tot petroleum, aardolie, steenkool, aardgas (grijze energie). De verwerking van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Streef jij naar een milieuvriendelijk Nederland? Ontdek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Harreveld vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom op een hele verantwoorde manier. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Gebruik maken van windenergie? Selecteer een energieleverancier met groene stroom van de wind. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Schokland

De zon is een bron die altijd aanwezig is. Profiteer zelf van energie van de zon, en installeer zonnepanelen en boilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene stroom checker de filter “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door het branden / vergissen van organische dingen als mest en maïs. Dit produceert warmte. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor ons verwarmingssysteem. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Noordoostpolder.

groene-stroom-schokland

Een energieneutrale woning in Schokland rond september 2022

Met deze website ontdek je uitgebreide info over groene stroom Schokland. Maar, hoezo elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een huis met een lage of geen energierekening typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Schokland is een wens van vele. Deze woningen bewerkstellig je op basis van 3 factoren:

 • Jouw huis redelijk tot goed isoleren.
 • Het verbruik van energie minimaal houden.
 • De energie die je verbruikt zelfstandig producten.

Het verbruik van elektra minimaliseren is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op stroom. Voorbeelden zijn “de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken” en tochtstrips gebruiken. Het zelf opwekken van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een zonneboiler of een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij je energiemaatschappij. Daartegenover, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever jij terug aan het net (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de klassieke verwarmingsketel (als Atag, Remeha, AWB, Intergas of Vaillant) niet meer toegestaan. De huidige CV-ketel op gas kun je dan enkel omwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride opstelling is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor het aansturen van de verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Installateurs spreken hier over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) onttrekt de warmte uit de omgevingslucht. De gewonnen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp binnen in huis. De installatie transformeert de koude lucht naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant haalt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat converteert dit naar hogere temperatuur warmte voor de opwarming van jullie huis en kraanwater. Het systeem kent 2 toepassingen: verwarming in de koude maanden, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Schokland kan duur uitvallen. Goed nieuws, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de gasgestookte ketel. Voordelig, en gemakkelijk toe te passen. Trouwens, ook verklein je de bijdrage aan het broeikaseffect en besparen jullie op energienota. De investering ligt zo tussen de €3200 en €6900. Mede door de toepasbare ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Nu ook online: groene stroom in Blesdijke afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Tegenwoordig tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. Specifieke partijen als Eneco, Powerpeers, Qurrent, Pure Energie, Greenchoice, Van de Bron faciliteren dit. Wanneer je jouw postcode invoert check je probleemloos welke groene stroom aanbieders in Schokland operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. De bedoeling is: jullie huidige verbintenis annulerenen daaropvolgend een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om verdere actie van jou kant. Jouw nieuwe maatschappij regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer goed. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Schokland flink lager wanneer je dit vergelijkt met enkele jaren geleden. We horen van veel consumenten die hierom kiezen voor deze vorm van schone energie. Met behulp van de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van enkele energiepakketten ontdek je bijgaand de meest populaire energiepakketten. Commentaar: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Middels onze groene energie check zie je binnen no-time welke aanbieders “groen” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Flevoland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Schokland vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiemaatschappijen en kortingen voor gas en elektra.