Loading...

Groene stroom Onstwedde Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand middels schone, duurzame bronnen zoals aardwarmte, waterkracht, zon, wind, biomassa. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is een stuk schoner vergeleken met grijze stroom dat tot stand komt d.m.v. fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardolie of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. Aan de hand van onze groene stroom checker kun jij rap alle groene energieleveranciers in Onstwedde vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Bekijk hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Onstwedde of doorzoek de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer consumenten en ZZP’ers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Overweeg jij een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken net zo goedkoop als grijze elektriciteit.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is een optie. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Onstwedde

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Onstwedde vergelijken (september 2022)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat jouw verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daaropvolgend vergelijk je de meest populaire groene energiebedrijven. Is groene stroom / energie kostbaarder dan grijze energie? Helemaal niet! Aan de hand van subsidieregelingen en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom helemaal niet zo gek. Snel groene stroom in Onstwedde vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven zijn afhankelijk van woonplaats in Groningen).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektriciteit).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Zoek de optie “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonnepanelen.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het contract wat je interessant vindt. Onder andere het meest aantrekkelijk geprijsde contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Budget Energie oversluiten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bodem, zon, water, bio, aarde veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Bovendien, alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is een ander verhaal dan steenkool, kolen, aardgas, petroleum (grijze elektra). Het gebruik van fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een milieuvriendelijk Nederland? Doorzoek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Driezum vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder de lucht te vervuilen. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Switch naar een maatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Onstwedde

Zonne-energie is een vorm van hernieuwbare energie waar we in de toekomst van profiteren. Ontdek zelf de voordelen van zonnekracht, en ga voor zonnepanelen en zonneboilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in de groene stroom vergelijker de variant “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie wordt geproduceerd door het verbranden van organische stoffen als groente-, fruit- en tuinafval. Hiermee genereert men warmte. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Dit kan je doen met een warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Stadskanaal.

groene-stroom-onstwedde

Een energieneutrale woning in Onstwedde rond september 2022

Op deze website bekijk je nuttige details over groene stroom Onstwedde. Echter, hoezo betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een nihile of geen energienota betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Onstwedde zien we steeds meer. Een woning als dat realiseren jullie op de volgende manier:

 • Jullie huis uitrusten met een goede isolatie.
 • De energiebehoefte minimaal houden.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

De elektra consumptie minimaliseren is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en bewust bezig te zijn met je verbruik. Voorbeelden zijn “het huis verwarmen met kookwarmte” en gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren. Het opwekken van energie is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. In de winter neem je stroom af bij een maatschappij. Maar, als het warm is kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de oude en vertrouwde hr-ketel (AWB, Nefit, Vaillant, Atag of Remeha) niet meer toegestaan. De huidige gasgestookte ketel mag je dan alleen omruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Is het een optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van warmte uit de ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. De HR-ketel past deze warmte toe voor het opwarmen van je huis en heet tapwater (douche/bad). In dit geval hebben we het over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) haalt energie uit plaatselijke lucht. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie converteert de buitenlucht van 5 graden naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp nuttigt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat verwerkt dit naar geschikte warmte voor het aansturen van de verwarming van je huis en gebruikswater. Het product kent 2 toepassingen: een warm huis in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Onstwedde kan veel geld kosten. Goed om te weten, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. Niet al te duur, en simpel te plaatsen. Overigens minimaliseer jij schadelijke CO2 effecten en bezuinig je op de energierekening. De aanschafprijs ligt in de range tussen de €3500 tot €7600. Dankzij de toe te passen ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Start nu ook met groene stroom in Zandhuizen afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle aanbieders. Unieke organisaties als Van de Bron, Qurrent, Pure Energie, Eneco, Engie, Greenchoice focussen hierop. Door te adres te gebruiken spot je meteen welke groene stroom aanbieders in Onstwedde operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is verrassend eenvoudig. De beste manier: het actuele verbintenis annulerenen hierna een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen vergt geen verdere actie van jou kant. De aanstaande aanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend verleidelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Onstwedde sterk verlaagd in verhouding tot de beginperiode. Er zijn veel huizeneigenaren die daarom oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door onze groene stroom vergeljker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van huidige contracten vergelijk je onderstaand enkele pakketten. Opmerking: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. Met behulp van de duurzame energie check vind je à la minute welke leveranciers “schoon” zijn.

Actuele contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie

Energieprijzen Onstwedde vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energie-aanbieders en kortingsacties voor elektriciteit en gas.