Loading...

Groene stroom Driezum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand via milieuvriendelijke, duurzame bronnen zoals biomassa, wind, waterkracht, aardwarmte, zon. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is veel duurzamer in vergelijking met grijze elektra dat wordt gegenereerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aanbod met echte groene energie groeit snel. Door de duurzame energie checker kun jij zonder problemen alle groene energieleveranciers in Driezum vergelijken. Wil jij ook een huis zonder gas? Spring dan direct naar onze toelichting op energieneutraal wonen in Driezum en overweeg de recente duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom via zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Indien je switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren behoort tot de mogelijkheden. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Driezum

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Driezum vergelijken (april 2024)? Start met onze energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daarna vind je de beste groene energiemaatschappijen. Is groene stroom hoger geprijsd i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Dat hoeft niet zo te zijn! Dankzij subsidies voor duurzame energie en hoge welkomstpremies en acties is het overstappen naar duurzame energie zeer interessant. Eenvoudig groene stroom in Driezum vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven schommelen per woongebied in Friesland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektra).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Klik op het filter “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Maak een keuze voor het pakket dat bij jou past. Selecteer direct het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: stroom en gas van De Vastelastenbond.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld aardwarmte, waterkracht, windenergie, bodemwarmte, zonne-energie vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot blijft beperkt. Vergeet niet, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot aardolie, kolen, petroleum, steenkool (grijze energie). De verbranding van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kies jij bewust voor een groene leefomgeving? Ontdek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Zoek ook naar groene energie Smalle Ee vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het CO-2 effect blijft zeer beperkt. Gebruik maken van windenergie? Selecteer een energieaanbieder met groene stroom van de wind. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Driezum

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Stap ook over naar zonne energie, en bestel zonnepanelen en boilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de filter “zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle duurzame energie. Energie uit biomassa wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organische materialen als aardappelschillen. Hier komt warmte uit voort. De afkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Dantumadiel.

groene-stroom-driezum

Een energieneutrale woning in Driezum rond april 2024

Door middel van onze website vind je handige toelichting op groene stroom Driezum. Alleen, waarom zou ik elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met nauwelijks tot geen energiekosten markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Driezum is een wens van vele. Zo’n woning bereiken jullie via het volgende model:

 • Jullie woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Elektra en gas afname verlagen.
 • De energie die je verbruikt zelfstandig producten.

De energieconsumptie stabiliseren is mogelijk door te letten op het A++ label en bewust bezig te zijn met stroom. Denk aan “beperkt elektrisch bijverwarmen” en gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren. Zelfstandig energie-opwekken doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van je aanbieder. Niettemin, als je te veel opwekt lever jij terug aan het net (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de welbekende cv-ketel (van AWB, Remeha, Nefit, Vaillant of Atag) niet langer toegestaan. De oude & vertrouwde cv-ketel mag je dan slechts inwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor het efficiënt opwarmen van water. Technisch gezien een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een airco-achtig apparaat) profiteert van energie uit omgevingslucht. De gewonnen warmte gaat naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie transformeert de koude lucht naar opgewarmd water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem neemt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem converteert dit naar praktische warmte voor het verwarmen van jullie huis en het tapwater. Het product heeft 2 functies: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Driezum kan veel geld kosten. Gelukkig, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en simpel toe te passen. Tevens verminder jij schadelijke CO2 effecten en kan je bezuinigen op de energiekosten. Het tarief varieert tussen €3600 tot +/- €7900. Mede door de actuele ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Start nu ook met groene stroom in Montfoort afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle aanbieders. Met name bedrijven als Qurrent, Pure Energie, Van de Bron, Engie, Eneco, Greenchoice maken dit mogelijk. Op basis van je postcode tref je gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Driezum operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Wat je moet doen is: jouw lopende abonnement ontbinden en daarna een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vraagt niet om verdere woningaanpassingen. De nieuwe energiemaatschappij regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer uitnodigend. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Driezum sterk verlaagd in vergelijking met jaren geleden. Er zijn veel huizeneigenaren die mede hierdoor oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door de groene energie checker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van beschikbare abonnementen ontdek je bijgaand vaak bestelde stroom abonnementen. Voetnoot: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Aan de hand van de groene stroom vergelijker detecteer je vlug welke aanbieders duurzaam zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen Driezum vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en deals voor elektriciteit en gas.