Loading...

Groene stroom Smalle Ee Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt op basis van milieuvriendelijke, stabiele bronnen als aardwarmte, biomassa, zon, waterkracht, wind. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is veel duurzamer in vergelijking met grijze elektra dat wordt opgewekt middels fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, aardolie of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. Door de duurzame energie checker kun jij direct alle groene energieleveranciers in Smalle Ee vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Bekijk hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Smalle Ee of doorzoek de populaire duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Opvallend veel Nederlanders en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom middels zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Interesse in de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie motiveer je de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren is een optie. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Smalle Ee

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Smalle Ee vergelijken (mei 2024)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend vind je alle beschikbare groene stroom aanbieders. Is groene energie hoger geprijsd i.v.m. grijze stroom? Helemaal niet! Door subsidies vanuit de overheid en royale welkomstpremies is overstappen naar groene stroom helemaal niet zo gek. Simpel groene stroom in Smalle Ee vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom zijn afhankelijk van regio in Friesland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektra & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Gebruik het menu “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je weet dan zeker dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Ga voor het contract dat in jullie behoeftes voorziet. Dat kan zijn een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: aanbiedingen van Engie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als onder andere zon, aarde, bio, water, bodem veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect wordt flink gereduceerd. Bovendien, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan aardgas, kolen, aardolie, petroleum (grijze stroom). Het verbranden van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Streef jij naar een groene leefomgeving? Check snel alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Zoek ook naar groene energie Hendrik-Ido-Ambacht vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Overstappen naar windenergie? Kies voor een aanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een wind-energieproject (collectief) als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Smalle Ee

De zon is een bron die onuitputtelijk is. Stap ook over naar energie van de zon, en kies voor boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in de groene stroom vergelijker de variant “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa ontstaat door vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals afval van landbouw. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Smallingerland.

groene-stroom-smalle-ee

Een energieneutrale woning in Smalle Ee rond mei 2024

Aan de hand van deze pagina check je bruikbare info over groene stroom Smalle Ee. Echter, waarom nog betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf kan genereren. Een huis met nauwelijks tot geen energienota betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Smalle Ee wordt steeds populairder. Een huis als dit verwezenlijk jij via het volgende model:

 • Je woning uitrusten met een goede isolatie.
 • De energieconsumptie onder controle krijgen.
 • De energie die je verbruikt opwekking middels panelen.

Het energieverbruik beperken doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met je verbruik. Bijvoorbeeld “gebruik uitsluiten A+ apparaten” en doe je wasmachine zo vol mogelijk. Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler plus een warmtepomp. In koude periodes neem je stroom af bij het leverancier. Niettemin, wanneer je overhoud kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de oude en vertrouwde CV-ketel op gas (van bijv. Atag, AWB, Vaillant, Intergas of Nefit) niet meer toegestaan. De “oude” cv-ketel mag je dan enkel omruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de verschillende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De HR-ketel past deze warmte toe voor het verwarmen van de woning en voor het efficiënt opwarmen van water. Een typisch voorbeeld van een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een speciale buitenventilator) neemt energie uit lokale luchtstromen. Deze warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie zet de koude lucht om in naar verwarmingswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het systeem vormt dit om naar naar toepasbare warmte voor het verwarmen van jouw appartement en kraanwater. De warmtepomp kent 2 toepassingen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Smalle Ee kan duur uitvallen. Maar, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op jouw huidige cv-ketel. Niet al te duur, en probleemloos toe te passen. Daarnaast verlagen jullie de uitstoot van CO2 en besparen jullie op kosten van energie. De kostprijs ligt zo tussen de €2900 – €6300. Geholpen door de actuele ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Nu ook online: groene stroom in Bronkhorst afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Unieke aanbieders als Engie, Powerpeers, Van de Bron, Pure Energie, Qurrent, Eneco zijn hierin gespecialiseerd. Op basis van je postcode tref jij vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Smalle Ee operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zo gepiept. Twee acties zijn belangrijk: jullie huidige verbintenis annulerenen daaropvolgend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen naar groene stroom vergt geen aanpassingen aan de woning. Jouw toekomstige energieaanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best uitnodigend. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Smalle Ee een stuk lager in verhouding tot een paar jaar terug. We horen van veel huizeneigenaren die mede hierdoor oversluiten naar dit milieuvriendelijke alternatief. Door de groene energievergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van beschikbare contracten vind je hierna de meest populaire energiecontracten. Let op: daartussen vind je ook enkele aanbiedingen voor grijze gas en stroom. D.m.v. de duurzame energie check vind je binnen no-time welke pakketten duurzaam en schoon zijn.

Huidige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Smalle Ee vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en welkomstacties voor gas en elektra.