Loading...

Groene stroom Hendrik-Ido-Ambacht Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand met milieubewuste, onuitputbare bronnen als waterkracht, aardwarmte, wind, zon, bodemwarmte. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is aanmerkelijk milieuvriendelijker dan grijze elektra dat wordt geproduceerd op basis van fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardolie of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aantal aanbieders van 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. Dankzij onze groene energie check kan jij binnen no-time alle groene energieleveranciers in Hendrik-Ido-Ambacht vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Zie ook het stappenplan voor energieneutraal wonen in Hendrik-Ido-Ambacht en snuffel tussen de actuele duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Opvallend veel woningeigenaren en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal niet veel duurder dan grijze energie.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is een optie. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Hendrik-Ido-Ambacht

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Hendrik-Ido-Ambacht vergelijken (september 2022)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Hierna detecteer je de meest populaire groene leveranciers. Is groene energie prijziger dan normale stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Door subsidies voor duurzame energie en interessante welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom zeer interessant. Zonder moeite groene stroom in Hendrik-Ido-Ambacht vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van elektra schommelen per woongebied in Zuid-Holland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (stroom & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Selecteer het onderwerp “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Dit kan zijn windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Selecteer het contract wat je interessant vindt. Maak een keuze voor een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Innova Energie contract afsluiten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als wind, bodem, bio, zon, water zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect is nauwelijks aanwezig. En wat je niet mag vergeten, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot aardolie, petroleum, kolen, aardgas (grijze energie). Het huidige verbranden van deze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een schonere wereld? Lees dan over alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Zoek ook naar groene energie Westernieland vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Uitstoot van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Overstappen naar windenergie? Kies voor een aanbieder met groene stroom van de wind. Of kies voor een gezamenlijk windmolenproject als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Hendrik-Ido-Ambacht

Zonne-energie is het type energie die altijd aanwezig is. Stap ook over naar de mogelijkheden van onze zon, en neem zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene energie checker de filter “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa energie zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organische stoffen als groente-, fruit- en tuinafval. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht.

groene-stroom-hendrik-ido-ambacht

Een energieneutrale woning in Hendrik-Ido-Ambacht rond september 2022

Met behulp van deze pagina check je handige details over groene stroom Hendrik-Ido-Ambacht. De vraag is, waarom zou ik stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een appartement met een beperkte of geen energierekening bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Hendrik-Ido-Ambacht zien we steeds meer. Zo’n woning kan jij bereiken door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Het verbruik van energie onder controle krijgen.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

De consumptie van elektriciteit stabiliseren is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met jullie gebruik. Voorbeelden zijn “led-lampen gebruiken” en minder vaak een warm bad nemen. Energie opwekken kan met zonnepanelen, een zonneboiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij het maatschappij. Daarentegen, als het warm is lever je stroom terug (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de klassieke CV-ketel op gas (van bijv. Intergas, Vaillant, Remeha, Nefit of Atag) niet meer toegestaan. De welbekende gasgestookte ketel mag je dan uitsluitend inwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride systeem worden als opvolgers gezien. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor vloerverwarming en warm water (keuken / badkamer). Feitelijk is dit een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort van airco-installatie) neemt energie uit lokale luchtstromen. De opgevangen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp in de woning. Het systeem transformeert de koude lucht naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp zet dit om naar naar praktische warmte voor de verwarming van je huis en het tapwater. De installatie werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Hendrik-Ido-Ambacht vergt een hele investering. Maar, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en gemakkelijk toe te passen. Daarbij minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en bezuinig je op de energiekosten. De inkoopprijs ligt tussen de €2900 tot +/- €7400. Geholpen door de toepasbare ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Nu ook online: groene stroom in Rheezerveen afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Juist partijen als Pure Energie, Engie, Qurrent, Powerpeers, Van de Bron, Greenchoice focussen hierop. Op basis van je postcode spot je gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Hendrik-Ido-Ambacht beschikbaar zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is kinderspel. Wat je moet doen is: je lopende contract stopzetten en nadien een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom benodigt geen verdere actie van jou kant. De volgende energieleverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker uitnodigend. Op het moment zijn prijzen van groene energie Hendrik-Ido-Ambacht een stuk lager dan de beginperiode. Er zijn steeds meer families die daardoor voorkeur hebben voor deze vorm van schone energie. Door middel van onze groene energie vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een idee te geven van enkele contracten vergelijk je onderstaand enkele energiepakketten. Opmerking: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Dankzij onze groene energie check vind je nu welke pakketten “schoon” zijn.

Actuele contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar

Energieprijzen Hendrik-Ido-Ambacht vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en kortingen voor stroom en gas.