Loading...

Groene stroom Westernieland Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt op basis van reine, toekomstbestendige bronnen als aardwarmte, wind, bodemwarmte, waterkracht, zon. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in juni 2022. Dit is beduidend schoner als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt gecreëerd op basis van fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aanbod met 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. Middels de groene stroom vergelijker kun jij meteen alle groene energieleveranciers in Westernieland vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Spring dan direct naar het stukje over energieneutraal wonen in Westernieland of doorzoek de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in verhouding tot grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Op het moment dat je gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is meestal niet veel duurder dan grijze energie.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeker mogelijk. Dit heet salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Westernieland

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Westernieland vergelijken (juni 2022)? Open dan onze energievergelijker! Voer jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. In de volgende stap vergelijk je de meest populaire groene bedrijven. Is groene stroom prijziger i.v.m. normale stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Mede door subsidies vanuit de overheid en interessante cash-back acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer aantrekkelijk. Vandaag nog groene stroom in Westernieland vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen variëren per woonplaats in Groningen).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektriciteit).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Gebruik het kopje “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonne-energie.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het abonnement wat jullie geschikt vinden. Opties zijn het meest betaalbare energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: verbruik MAIN Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld wind, zon, water, bodem, aarde zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 wordt flink gereduceerd. Daarbij komt, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is een ander verhaal dan petroleum, aardgas, steenkool, aardolie (vuile elektriciteit). Het huidige verbranden van onze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Wil jij ook een beter milieu? Lees dan over de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2022. Vind alles uit over groene energie Lutjewinkel vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Kies voor een energieleverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Of neem een aandeel in een gezamenlijk windmolenproject als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Westernieland

Energie van de zon is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van energie van de zon, en ga voor zonnepanelen en zonneboilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de variant “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organische stoffen als groente-, fruit- en tuinafval. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente De Marne.

groene-stroom-westernieland

Een energieneutrale woning in Westernieland rond juni 2022

Via deze webpagina bekijk je belangrijke info over groene stroom Westernieland. De vraag is, waarom elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een huis met een bescheiden of geen energiekosten duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Westernieland wil natuurlijk iedereen. Zo’n woning verwezenlijk jij op basis van 3 factoren:

 • Jullie appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Energieverbruik verminderen.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

De stroomconsumptie beperken is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en bewuster om te gaan met je verbruik. Denk aan “zet elektrische apparaten helemaal uit” en je verwarming op tijd op de nachtstand zetten. Zelfstandig energie-opwekken kan met zonnepanelen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij het leverancier. Intussen, als de zon schijnt kan je stroom terugleveren (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de gebruikelijke CV-ketel op gas (van bijv. AWB, Nefit, Vaillant, Remeha of Atag) verbannen. De klassieke gasgestookte ketel mag je dan slechts inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Overweeg jij de optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt (warmte) ventilatielucht net voor het naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en warm water (keuken / badkamer). Feitelijk is dit een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) haalt energie uit plaatselijke lucht. De onttrokken warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp in de woning. De warmtepomp transformeert de buitenlucht naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem nuttigt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het vernuftige systeem vormt dit om naar naar praktische warmte voor de verwarming van jouw huis en water om te gebruiken. Het apparaat heeft 2 functies: verwarmen in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Westernieland is duur. Goed om te weten, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. Voordelig, en gemakkelijk te installeren. Bovendien verminder jij schadelijke CO2 effecten en bespaart men op de energiekosten. De investering varieert tussen de €4000 – €6100. Via de actuele ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Geleen afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel is dat geen optie bij alle bedrijven. Unieke aanbieders zoals Qurrent, Eneco, Pure Energie, Greenchoice, Engie, Powerpeers faciliteren dit. Door te adres te gebruiken detecteer je meteen welke groene stroom aanbieders in Westernieland voorhanden zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is kinderspel. Het stappenplan is: je actuele levering opzeggen en natuurlijk een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom behoeft geen complexe acties. Jouw toekomstige maatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker verleidelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Westernieland fors lager wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. We zien meer en meer consumenten op basis daarvan overstappen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Dankzij de groene energievergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van huidige energiepakketten vind je bijgaand de meest populaire contracten. Voetnoot: daartussen vind je ook enkele contracten op basis van grijze gas en stroom. Dankzij de groene stroom vergelijker zie je eenvoudig welke aanbieders “groen” zijn.

Actuele contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar

Energieprijzen Westernieland vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energie-aanbieders en welkomstpremies voor elektra en gas.