Loading...

Groene stroom Lutjewinkel Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd op basis van milieubewuste, toekomstbestendige bronnen als wind, biomassa, aardwarmte, waterkracht, bodemwarmte. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is significant schoner als je het afzet tegen grijze energie dat wordt gegenereerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardolie of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? De keuze m.b.t. groene Nederlandse energie is enorm toegenomen. Geholpen door de duurzame energie checker kan je à la minute alle groene energieleveranciers in Lutjewinkel vergelijken. Wil jij ook een gasloze woning? Raadpleeg hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Lutjewinkel of doorzoek de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en bedrijven ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom geholpen door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Interesse in het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk ten opzichte van grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel nauwelijks duurder dan grijze stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan natuurlijk ook. Dit heet salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Lutjewinkel

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Lutjewinkel vergelijken (december 2022)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Dan check je de meest populaire groene stroom aanbieders. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. reguliere stroom? Dit valt reuze mee! Met behulp van subsidies voor groene stroom en aantrekkelijke cash-back acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom aantrekkelijker dan ooit. Probleemloos groene stroom in Lutjewinkel vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen variëren per woonplaats in Noord-Holland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en stroom).
 3. Heb je zonnepanelen? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik het onderwerp “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonneparken.
 6. Kies of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het abonnement dat je wensen dekt. Maak een keuze voor het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Pure Energie gas.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijv. aardwarmte, windenergie, biomassa, bodemwarmte, zonne-energie zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Bovendien, deze vorm van alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan petroleum, kolen, aardolie, aardgas (vuile elektriciteit). Het huidige verbranden van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kies jij bewust voor een beter milieu? Ontdek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Vind alles uit over groene energie Benningbroek vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder luchtvervuiling effecten. Het broeikaseffect blijft zeer beperkt. Stap jij over op windenergie? Stap over naar een maatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een wind-energieproject (collectief) als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Lutjewinkel

De zon is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Stap ook over naar zonnestroom, en ga voor boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in onze groene energie checker de mogelijkheid “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie zorgt voor ruim 50% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organische stoffen als groente-, fruit- en tuinafval. Hiermee genereert men warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Hollands Kroon.

groene-stroom-lutjewinkel

Een energieneutrale woning in Lutjewinkel rond december 2022

Met behulp van deze pagina vind je handige uitleg over groene stroom Lutjewinkel. Interessant, waarom eigenlijk stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan genereren. Een huis met een nihile of geen energiekosten duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Lutjewinkel wil natuurlijk iedereen. Een woning als dat realiseren jullie via het volgende model:

 • Jullie woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Elektra en gas afname minimaal houden.
 • De energie die je verbruikt zelfstandig producten.

De consumptie van elektriciteit reduceren bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met je verbruik. Denk aan “meer truien en dekens gebruiken” en zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt. Zelfstandig energie-opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. In koude periodes koop je stroom in bij je energiebedrijf. Maar, als je te veel opwekt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de “gewone” cv-ketel (van Vaillant, Atag, Remeha, AWB of Intergas) verboden. De “gewone” CV-ketel op gas mag je dan enkel inruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is de opvolger van de CV. Is het een optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron (warmte) ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt gestuurd. De energie die dat genereert gaat naar je cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het opwarmen van je huis en warm water (keuken / badkamer). Installateurs spreken hier over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) profiteert van warmte uit de lucht. Deze warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie transformeert de koude lucht naar heet gebruikswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp zet dit om naar naar geschikte warmte voor de centrale verwarming van je appartement en douchewater. Het product heeft een dubbele functie: verwarming in de koude maanden, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Lutjewinkel is kostbaar. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op jullie gas-ketel. Goedkoop, en gemakkelijk toe te passen. Trouwens, ook verlagen jullie het negatieve CO2 effect en kan je bezuinigen op stroomkosten. De prijs varieert tussen de €4400 – €7300. Met behulp van de toe te passen ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Ursem afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment kan dit niet bij alle aanbieders. Unieke bedrijven zoals Engie, Powerpeers, Greenchoice, Pure Energie, Van de Bron, Qurrent zijn hierin gespecialiseerd. Door te adres te gebruiken ontdek je onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Lutjewinkel beschikbaar zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Twee acties zijn belangrijk: het actuele levering annulerenen vervolgens een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen vereist geen aanpassingen in de meterkast. Jullie toekomstige aanbieder regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker aantrekkelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Lutjewinkel sterk verlaagd als je het afzet tegen een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat woningeigenaren die daardoor kiezen voor dit milieuvriendelijke alternatief. Geholpen door onze groene stroom vergeljker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van diverse contracten vind je hierna veel gekozen contracten. Let op: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Geholpen door de groene stroom vergelijker bekijk je ogenblikkelijk welke maatschappijen milieuvriendelijk zijn.

Populaire contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Lutjewinkel vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiebedrijven en deals voor gas en elektra.