Loading...

Groene stroom Ursem Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we op basis van milieubewuste, onuitputbare bronnen als wind, biomassa, waterkracht, zon, aardwarmte. Lees ook het kopje over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk duurzamer dan grijze energie dat wordt gefabriceerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aantal aanbieders van groene Nederlandse energie is enorm toegenomen. Op basis van de duurzame energie check kunnen jullie gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Ursem vergelijken. Streven jullie ook naar een huis zonder gas? Zie ook het stappenplan voor energieneutraal wonen in Ursem en check de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Verrassend veel consumenten en ondernemingen ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met behulp van zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is standaard net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren is een optie. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Ursem

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Ursem vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder vind je de meest populaire groene stroom bedrijven. Is groene energie kostbaarder dan grijze stroom? Gelukkig is dat niet waar! Met behulp van subsidieregelingen en hoge welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom beslist aan te raden. Binnen een paar minuten groene stroom in Ursem vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra zijn weer anders per woonplaats in Noord-Holland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Verreken dit dan direct.
 4. Klik op de optie “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Je kunt denken aan windmolens uit NL of zonneparken.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Kies het aanbod dat bij jou past. Selecteer direct het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: energieleverancier Endinet Groep.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijv. aardwarmte, bodemwarmte, windenergie, zonne-energie, waterkracht zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 blijft beperkt. Het goede nieuws is, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot aardolie, petroleum, steenkool, kolen (vuile elektriciteit). De verbranding van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een schonere wereld? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Kinnum vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het effect van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Stap jij over op windenergie? Selecteer een stroomaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Ursem

Zonnestroom is een bron die altijd aanwezig is. Kies ook voor zonnekracht, en installeer zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de filter “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Biomassa-energie wordt geproduceerd door vergissing en vergassing van organische stoffen als tuinbouwafval. Dit genereert warme lucht. De afkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, zo ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Koggenland.

groene-stroom-ursem

Een energieneutrale woning in Ursem rond december 2022

Door middel van onze website vind je nuttige details over groene stroom Ursem. Maar, hoezo stroom afnemen, als je ook zelf kan produceren. Een woonhuis met nauwelijks tot geen energielasten classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Ursem wint aan interesse. Zo’n woning implementeer je via het volgende model:

 • Jullie woning redelijk tot goed isoleren.
 • De energiebehoefte reduceren.
 • De stroom die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

Het energieverbruik minimaliseren doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op jullie gebruik. O.a. “gebruik niet de standby modus” en gebruik zoveel mogelijk het daltarief, als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief. De productie van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonneboiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. In koude periodes heb je wel stroom nodig van jouw aanbieder. Maar, als je te veel opwekt kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de gebruikelijke verwarmingsketel (als Nefit, Remeha, Vaillant, Atag of Intergas) niet langer toegestaan. De “gewone” verwarmingsketel mag je dan slechts omwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt energie uit ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat naar je cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Het is dus een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) onttrekt de energie uit plaatselijke lucht. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet gebruikswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp transformeert dit naar geschikte warmte voor het opwarmen van je appartement en douchewater. De warmtepomp werkt 2 kanten op: verwarming in de koude maanden, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Ursem kan veel geld kosten. Goed nieuws, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en gemakkelijk te installeren. Tevens beperk je de CO-2 uitstoot en bezuinig je op de energierekening. De kostprijs ligt zo tussen de €4100 – €7900. Dankzij de actuele ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Start nu ook met groene stroom in Drogeham afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle aanbieders. Juist partijen als Pure Energie, Powerpeers, Eneco, Van de Bron, Engie, Qurrent focussen hierop. Op basis van je postcode tref jij spoedig welke groene stroom aanbieders in Ursem actief zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is erg simpel. Twee acties zijn belangrijk: jouw lopende verbintenis opzeggen en daarna een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om verdere woningaanpassingen. Je nieuwe aanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend interessant. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Ursem een stuk lager dan de introductieprijs. Er zijn veel gezinnen die om deze reden overstappen naar deze vorm van schone energie. Dankzij onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van huidige energiepakketten bekijk je in het overzicht hieronder de meest populaire abonnementen. Belangrijk: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door middel van onze groene energie check ontdek je snel welke van deze contracten milieuvriendelijk zijn.

Populaire contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie

Energieprijzen Ursem vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor gas en elektriciteit.