Loading...

Groene stroom Kinnum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op middels niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als wind, aardwarmte, biomassa, bodemwarmte, zon. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is significant duurzamer wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat wordt geproduceerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardolie of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aantal aanbieders van 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. Aan de hand van onze groene stroom checker kun jij ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in Kinnum vergelijken. Wil jij ook 0 op de meter? Check daarvoor het stukje over energieneutraal wonen in Kinnum en snuffel tussen de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huishoudens en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend via zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je switcht naar hernieuwbare energie bevorder je de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeker mogelijk. Dit heet salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Kinnum

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Kinnum vergelijken (september 2022)? Open dan onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat jouw verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Verder detecteer je de best matchende groene energiebedrijven. Is groene stroom duurder i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Helemaal niet! Met behulp van subsidies voor duurzame energie en forse welkomstpremies is overstappen naar groene energie zeer aantrekkelijk. Gemakkelijk groene stroom in Kinnum vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van groene stroom verschillen per postcode in Friesland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (stroom & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Check het kopje “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens van eigen bodem of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je weet dan zeker dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het abonnement dat in jullie behoeftes voorziet. Dat kan zijn het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Budget Energie korting.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijv. wind, aarde, bodem, water, bio zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de CO-2 uitstoot is minimaal. Daarbij komt, deze vorm van alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. petroleum, aardolie, steenkool, aardgas (grijze stroom). Het verbranden van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kiezen jullie ook voor een prettig leefklimaat? Bekijk dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Zweins vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder luchtvervuiling effecten. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Stap over naar een energieaanbieder met groene windstroom. Een alternatief is een winddeel van een windmolen als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Kinnum

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van zonnekracht, en neem zonnepanelen en zonneboilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in onze groene stroom checker de milieuvriendelijke “zonne-energie”.

Biomassa

Energie uit biomassa beslaat meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie wordt geproduceerd door het verbranden van organische natuur resten zoals resten uit de tuin. Dit genereert warme lucht. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, zo ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Terschelling.

groene-stroom-kinnum

Een energieneutrale woning in Kinnum rond september 2022

Aan de hand van deze pagina vergelijk je praktische info over groene stroom Kinnum. Alleen, waarom betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf kan produceren. Een appartement met een nihile of geen energierekening duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Kinnum is onderwerp van gesprek. Een huis als dit kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Je woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Elektra en gas afname zo laag mogelijk houden.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

De consumptie van elektriciteit reduceren is mogelijk door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op jouw apparaten. Denk aan “led-lampen gebruiken” en geen open haard gebruiken. De productie van energie is eenvoudig via zonnecellen, een boiler en natuurlijk een warmtepomp. In koude periodes koop je stroom in bij het energie-aanbieder. Evenwel, in de warmte maanden lever jij terug aan het net (salderen). Al met al kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de gebruikelijke gasgestookte ketel (zoals Remeha, AWB, Atag, Intergas of Nefit) verbannen. De welbekende cv-ketel mag je dan alleen omruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden als opvolgers gezien. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor verwarming (vloer / radiator) en warm water (keuken / badkamer). Dit noemen we ook een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) benut de energie uit de lucht buiten. De opgevangen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp neemt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem vormt dit om naar naar geschikte warmte voor het opwarmen van jouw huis en douchewater. De installatie kent 2 toepassingen: verwarmen in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Kinnum kan duur uitvallen. Maar, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de gasgestookte ketel. De investering is relatief klein, en zonder problemen te installeren. Verder beperk je de CO-2 uitstoot en bespaart men op energielasten. De totaalprijs ligt tussen de €2400 tot +/- €7000. Met behulp van de geldige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Start nu ook met groene stroom in Snakkerburen afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle bedrijven. In het bijzonder maatschappijen als Greenchoice, Van de Bron, Eneco, Engie, Pure Energie, Powerpeers faciliteren dit. Door te adres te gebruiken spot jij vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Kinnum voorhanden zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is heel eenvoudig. Twee acties zijn belangrijk: jullie huidige verbintenis opzeggen en nadien een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen benodigt geen aanpassingen in de meterkast. Je aanstaande energieleverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg interessant. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Kinnum sterk verlaagd in verhouding tot enkele jaren geleden. Er zijn veel woningeigenaren op basis daarvan overstappen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door de groene energie checker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van verschillende energiecontracten vind je in het overzicht hieronder enkele stroom abonnementen. Let op: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Dankzij onze groene stroom checker check je à la minute welke maatschappijen milieuvriendelijk zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen Kinnum vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energie-aanbieders en contracten voor elektriciteit en gas.