Loading...

Groene stroom Zweins Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met milieuvriendelijke, duurzame bronnen zoals wind, bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht, biomassa. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Vele malen beter voor het milieu dan grijze elektriciteit dat wordt gecreëerd door middel van fossiele brandstoffen als steenkool, aardolie of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het assortiment Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. Door middel van de groene stroom vergelijker kan jij snel alle groene energieleveranciers in Zweins vergelijken. Wil jij ook een gasloze woning? Bekijk hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Zweins of bekijk de actuele ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer families en ondernemers stappen over naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal nauwelijks duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeker mogelijk. We spreken hier over “salderen”, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Zweins

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Zweins vergelijken (december 2022)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap ontdek je alle beschikbare groene stroomleveranciers. Is groene energie hoger geprijsd i.v.m. grijze energie? Dit valt reuze mee! Aan de hand van subsidies voor duurzame energie en forse welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom aantrekkelijker dan ooit. Eenvoudig groene stroom in Zweins vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra zijn afhankelijk van regio in Friesland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (stroom & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik het kopje “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Kies het aanbod wat jullie geschikt vinden. Ga voor het voordeligste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: gas van De Vastelastenbond.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als onder andere water, wind, bio, aarde, zon zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 wordt flink gereduceerd. En wat je niet mag vergeten, alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot petroleum, aardgas, kolen, aardolie (vuile stroom). De verbranding van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een milieuvriendelijk Nederland? Lees dan over de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Nieuwerkerk aan den IJssel vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. De CO-2 uitstoot is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Stap over naar een energiemaatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Zweins

Zonnestroom is een schone energiebron die oneindig gebruikt kan worden. Profiteer zelf van zonne energie, en neem zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in onze groene energie vergelijker de filter “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa-energie komt tot stand door het verbrandingsproces van organische stoffen als afval van landbouw. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Franekeradeel.

groene-stroom-zweins

Een energieneutrale woning in Zweins rond december 2022

Via deze webpagina ontdek je bruikbare uitleg over groene stroom Zweins. Interessant, waarom stroom afnemen, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met een verwaarloosbare of geen energienota heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Zweins is onderwerp van gesprek. Een woning als dat bewerkstellig je via het volgende model:

 • Jullie woning zo goed mogelijk isoleren.
 • De energieconsumptie minimaal houden.
 • De energie die je consumeert lokaal opwekken.

De energieconsumptie verminderen doe je door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op jouw apparaten. Denk aan “beperkt elektrisch bijverwarmen” en maak van je koelkast geen iglo. Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is neem je stroom af bij je maatschappij. Evenwel, als de zon schijnt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Onder aan de streep spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de oude en vertrouwde cv-ketel (van Remeha, Atag, Vaillant, Intergas of AWB) niet meer toegestaan. De welbekende verwarmingsketel mag je dan enkel inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden als opvolgers gezien. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de volgende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht net voor het naar buiten wordt gestuurd. De energie die dat genereert gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor vloerverwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Feitelijk is dit een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort van airco-installatie) haalt warmte uit omgevingslucht. De gewonnen warmte gaat naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp nuttigt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verwerkt dit naar bruikbare warmte voor het verwarmen van je appartement en douchewater. De installatie kent 2 toepassingen: een warm huis in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Zweins is prijzig. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. Voordelig, en simpel toe te passen. Tevens beperk je de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaar jij op energielasten. De kostprijs ligt in de range tussen de €2500 tot +/- €6400. Mede door de huidige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in Hengstdijk afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel is dat geen optie bij alle aanbieders. Unieke maatschappijen als Pure Energie, Greenchoice, Qurrent, Powerpeers, Eneco, Van de Bron bieden deze service. Op basis van je postcode tref je gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Zweins aanwezig zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is een eitje. De bedoeling is: je huidige levering ontbinden en nadien een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vergt geen aanpassingen aan de woning. Je aanstaande aanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best aanlokkelijk. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Zweins fors lager in vergelijking met enkele jaren geleden. We zien meer en meer huizeneigenaren die kiezen voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Op basis van onze groene energie vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een gevoel te geven van enkele abonnementen ontdek je in het overzicht hieronder toonaangevende stroompakketten. Kanttekening: hiertussen zitten ook een aantal contracten op basis van grijze gas en stroom. D.m.v. de duurzame energie checker detecteer je gemakkelijk welke contracten daadwerkelijk milieuvriendelijk zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Zweins vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiemaatschappijen en kortingen voor elektra en gas.