Loading...

Groene stroom Nieuwerkerk aan den IJssel Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand door middel van niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als waterkracht, biomassa, aardwarmte, wind, bodemwarmte. Spring voor meer info naar veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Dit is beduidend milieuvriendelijker in vergelijking met grijze stroom dat wordt opgewekt op basis van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, steenkool of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aantal aanbieders van Hollandse groene energie groeit snel. D.m.v. onze groene stroom checker kunnen jullie spoedig alle groene energieleveranciers in Nieuwerkerk aan den IJssel vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Bekijk hiervoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Nieuwerkerk aan den IJssel en check de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Verrassend veel gezinnen en bedrijven sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom middels zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan natuurlijk ook. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Nieuwerkerk aan den IJssel

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Nieuwerkerk aan den IJssel vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, geef een schatting van je verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daarna vergelijk je alle beschikbare groene maatschappijen. Is groene stroom kostbaarder dan grijze elektriciteit? Helemaal niet! Mede door subsidies voor duurzame energie en royale welkomstbonussen is overstappen naar groene energie een goed idee. Zonder problemen groene stroom in Nieuwerkerk aan den IJssel vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van groene stroom zijn weer anders per postcode in Zuid-Holland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Zoek het kopje “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonneweides.
 6. Kies of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (dit is vaak een garantie dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het pakket wat je interessant vindt. Opties zijn het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Engie prijzen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bodemwarmte, windenergie, zonne-energie, biomassa, waterkracht veroorzaken geen luchtvervuiling en het effect van CO-2 wordt flink gereduceerd. En wat je niet mag vergeten, deze alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot aardgas, aardolie, kolen, petroleum (vuile stroom). De verbranding van de fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Streef jij naar een prettig leefklimaat? Hieronder vind je alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie De Glind vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Kies voor een energiemaatschappij met groene stroom van de wind. Of participeer in een wind-energieproject (collectief) als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Nieuwerkerk aan den IJssel

Onze zon is het type energie die oneindig gebruikt kan worden. Kies ook voor zonne energie, en investeer in boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in onze groene stroom checker de filter “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa energie levert ruim 55% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa-energie wordt geproduceerd door het branden / vergissen van organische dingen als etensresten. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit passen we toe voor het verwarmen van woningen. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Zuidplas.

groene-stroom-nieuwerkerk-aan-den-ijssel

Een energieneutrale woning in Nieuwerkerk aan den IJssel rond december 2022

Middels deze pagina detecteer je belangrijke toelichting op groene stroom Nieuwerkerk aan den IJssel. Interessant, waarom nog een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een woning met een lage of geen energierekening typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Nieuwerkerk aan den IJssel zien we steeds meer. Deze woningen verwezenlijk jij op de volgende manier:

 • Jullie appartement redelijk tot goed isoleren.
 • De energieconsumptie verlagen.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

Het verbruik van energie beperken doe je door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met stroom. Bijvoorbeeld “wassen op 30 graden” en gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen. Het zelf opwekken van stroom gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. In het najaar en winter zul je elektriciteit inkopen bij het energiemaatschappij. Aan de andere kant, in de warmte maanden lever jij terug aan het net (salderen). Over een jaar gemeten realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de ouderwetse mono cv-ketel (zoals o.a. Nefit, AWB, Atag, Intergas of Vaillant) uitgesloten. De huidige mono cv-ketel mag je dan enkel inruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride systeem zijn populaire opties. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van (warmte) ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgezogen. Deze warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor vloerverwarming en voor warm tapwater. Oftewel: een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) neemt energie uit de lucht buiten. De opgevangen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp neemt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem vormt dit om naar naar toepasbare warmte voor het verwarmen van je huis en het tapwater. De warmtepomp werkt op 2 manieren: een warm huis in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Nieuwerkerk aan den IJssel vergt een hele investering. Goed nieuws, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. Voordelig, en probleemloos te plaatsen. Daarbij minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en bespaart men op maandelijkse energielasten. De aanschafprijs schommelt tussen €4400 en €6100. Via de toepasbare ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Nu ook online: groene stroom in Westerwijtwerd afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle maatschappijen. Juist partijen als Engie, Powerpeers, Qurrent, Greenchoice, Van de Bron, Eneco faciliteren dit. Op basis van je postcode tref jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Nieuwerkerk aan den IJssel aanwezig zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. De bedoeling is: je actuele levering opzeggen en vervolgens een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom vergt geen verdere woningaanpassingen. Je aanstaande maatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg verleidelijk. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Nieuwerkerk aan den IJssel sterk verlaagd als je het afzet tegen jaren geleden. Er zijn veel klanten die daardoor kiezen voor dit milieuvriendelijke alternatief. Door middel van de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van verschillende contracten bekijk je hieronder veel gekozen abonnementen. Update: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de duurzame energie check ontdek je meteen welke aanbieders “groen” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Nieuwerkerk aan den IJssel vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en kortingen voor gas en elektriciteit.