Loading...

Groene stroom De Glind Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op d.m.v. milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals wind, aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht, biomassa. Zie ook alle voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juni 2022. Vele malen milieuvriendelijker vergeleken met grijze elektriciteit dat wordt geproduceerd aan de hand van fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland begint steeds serieuzer te worden. Middels onze groene energie check kan je zonder problemen alle groene energieleveranciers in De Glind vergelijken. Wil jij ook geen gasververbruik meer? Raadpleeg hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in De Glind of doorzoek de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel gezinnen en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend middels zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je overstapt naar hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans amper duurder dan grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in De Glind

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in De Glind vergelijken (juni 2022)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. In de volgende stap check je alle beschikbare groene maatschappijen. Is groene energie / stroom hoger geprijsd dan stroom van fossiele brandstoffen? Helemaal niet! Aan de hand van subsidies voor duurzame energie en hoge welkomstpremies is het overstappen naar duurzame energie zeer interessant. Snel groene stroom in De Glind vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen zijn afhankelijk van postcode in Gelderland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektriciteit & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Selecteer het menu “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het pakket dat je wensen dekt. Maak een keuze voor het meest aantrekkelijk geprijsde contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: ervaringen Fenor.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld windenergie, bodemwarmte, zonne-energie, waterkracht, aardwarmte zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Bovendien, alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Totaal niet te vergelijken met aardgas, aardolie, kolen, steenkool (grijze elektra). Het gebruik van alle fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een beter milieu? Ontdek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2022. Ook interessant: groene energie Saasveld vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Stap jij over op windenergie? Selecteer een energieleverancier met groene windstroom. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie De Glind

Onze zon is een bron die onuitputtelijk is. Kies ook voor energie van de zon, en bestel boilers en zonnepanelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in de vergelijkingstool de variant “zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organische materialen als aardappelschillen. Het restproduct hiervan is warmte. De oorsprong van de biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Barneveld.

groene-stroom-de-glind

Een energieneutrale woning in De Glind rond juni 2022

Aan de hand van deze website bekijk je uitgebreide uitleg over groene stroom De Glind. Echter, hoezo een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan realiseren. Een appartement met een verwaarloosbare of geen energielasten beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in De Glind is onderwerp van gesprek. Dit soort huizen realiseren jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw huis redelijk tot goed isoleren.
 • Elektra en gas afname zo laag mogelijk houden.
 • De vereiste energie lokaal opwekken.

De consumptie van elektriciteit minimaliseren bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met jullie gebruik. Veel gehoord is “gebruik niet de standby modus” en zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat. Het genereren van stroom doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler of een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is neem je stroom af bij jullie energiemaatschappij. Alleen, als het warm is lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de welbekende verwarmingsketel (als Nefit, Remeha, Vaillant, Intergas of AWB) niet meer toegestaan. De huidige hr-ketel mag je dan alleen omruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden veel toegepast. Zit je eraan te denken: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan onderstaande soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt energie uit ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgevoerd. De energie die dat genereert gaat naar je cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. In dit geval hebben we het over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) profiteert van warmte uit lokale luchtstromen. Deze warmte gaat naar de warmtepomp in de woning. Het systeem transformeert de koude lucht naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het systeem zet dit om naar naar bruikbare warmte voor het verwarmen van jullie huis en water om te gebruiken. Het product werkt 2 kanten op: verwarmen in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in De Glind is prijzig. Gelukkig, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. Voordelig, en eenvoudig te installeren. Bovendien verklein je schadelijke CO2 effecten en bespaart men op maandelijkse energielasten. De inkoopprijs ligt tussen de €4100 tot €6100. Met behulp van de toe te passen ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Nu ook online: groene stroom in Luttenberg afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. In het bijzonder aanbieders als Engie, Powerpeers, Greenchoice, Eneco, Qurrent, Van de Bron zijn hierin gespecialiseerd. Wanneer je jouw postcode invoert achterhaal je direct welke groene stroom aanbieders in De Glind aanwezig zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zo gepiept. Het stappenplan is: je huidige verbintenis beëindigen en aansluitend een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen benodigt geen complexe acties. Jouw aanstaande energiemaatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend verleidelijk. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie De Glind fors lager als je het afzet tegen een paar jaar terug. Er zijn steeds meer klanten op basis daarvan switchen naar duurzaam geproduceerde energie. Aan de hand van de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een indruk te geven van diverse energie-abonnementen tref je onderstaand vaak bestelde stroom abonnementen. Kanttekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. D.m.v. onze groene energie check detecteer je à la minute welke aanbieders “schoon” zijn.

Geldige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen De Glind vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energie-aanbieders en welkomstacties voor stroom en gas.