Loading...

Groene stroom Benningbroek Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door gebruik te maken van milieubewuste, duurzame bronnen zoals wind, waterkracht, bodemwarmte, zon, aardwarmte. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in oktober 2022. Het is significant toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat wordt gegenereerd via fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem wordt alsmaar beter. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker kun jij direct alle groene energieleveranciers in Benningbroek vergelijken. Streven jullie ook naar een huis zonder gas? Raadpleeg hiervoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Benningbroek of doorzoek de recente ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel consumenten en ondernemers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk wanneer met dit legt naast grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie draag je bij aan innovatie op het gebied van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze “vuile” stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan natuurlijk ook. We noemen dat salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Benningbroek

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Benningbroek vergelijken (oktober 2022)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daaropvolgend ontdek je de relevante groene maatschappijen. Is groene energie / stroom duurder dan stroom van fossiele brandstoffen? Dit valt reuze mee! Mede door subsidies voor duurzame energie en forse welkomstpremies en acties is overstappen naar groene stroom zeer aantrekkelijk. Binnen een paar minuten groene stroom in Benningbroek vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen zijn afhankelijk van regio in Noord-Holland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en stroom).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Ga naar het onderwerp “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het contract wat je interessant vindt. Selecteer direct het meest betaalbare abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: welkomstpremie Qwint.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als aarde, water, wind, bodem, bio zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Goed om te noemen, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Totaal niet te vergelijken met aardgas, petroleum, kolen, steenkool (grijze elektriciteit). Het toepassen van alle fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een beter milieu? Hieronder vind je de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Oude Willem vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom op een hele verantwoorde manier. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Overstappen naar windenergie? Ga voor een stroomaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Benningbroek

Zonnestroom is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Ontdek zelf de voordelen van zonne energie, en ga voor zonneboilers of panelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in de groene stroom vergelijker de mogelijkheid “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa wordt geproduceerd door de verbranding / gassing van organisch afval zoals aardappelschillen. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Medemblik.

groene-stroom-benningbroek

Een energieneutrale woning in Benningbroek rond oktober 2022

Aan de hand van Groenestroomaanbieding.nl bekijk je alle uitleg over groene stroom Benningbroek. De vraag is, hoezo betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woonhuis met een lage of geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Benningbroek is onderwerp van gesprek. Dit soort huizen bewerkstellig je op basis van 3 factoren:

 • Je appartement voorzien van goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik reduceren.
 • De energie die je consumeert zelf opwekken.

De elektra consumptie minimaliseren is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op je verbruik. Dan kun je denken aan “bewust met de waterkoker omgaan” en kies voor een hotfill-wasmachine. Energie opwekken doe je met zonnecellen, een boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). In de winter heb je wel stroom nodig van het energieleverancier. Evengoed, wanneer je overhoud lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de gebruikelijke cv-ketel (van Atag, AWB, Vaillant, Intergas of Remeha) verbannen. De huidige mono cv-ketel mag je dan enkel inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden als opvolgers gezien. Overweeg jij de optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor vloerverwarming en voor warm tapwater. Eigenlijk een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) profiteert van energie uit de buitenlucht. De opgevangen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp in de woning. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar warm water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem neemt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat verandert dit naar bruikbare warmte voor de centrale verwarming van jullie huis en gebruikswater. Deze setup kan twee dingen doen: warmte in de herfst en winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Benningbroek is duur. Goed nieuws, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op de HR-ketel. Voordelig, en gemakkelijk te plaatsen. Daarbij verlagen jullie de uitstoot van CO2 en bezuinig je op maandelijkse energielasten. De totaalprijs varieert tussen €2300 tot +/- €7100. Dankzij de toepasbare ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Kinnum afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment is dat geen optie bij alle maatschappijen. Vooral bedrijven als Qurrent, Powerpeers, Pure Energie, Eneco, Greenchoice, Van de Bron bieden deze service. Via jullie adresgegevens tref jij simpelweg welke groene stroom aanbieders in Benningbroek voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is een eitje. Wat je moet doen is: jullie bestaande verbintenis ontbinden en daarna een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen benodigt geen aanpassingen in de meterkast. De nieuwe maatschappij regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend aantrekkelijk. Op het moment zijn prijzen van groene energie Benningbroek aantrekkelijker als je het afzet tegen jaren geleden. We horen van veel huizeneigenaren die daardoor switchen naar deze vorm van schone energie. Door gebruik te maken van de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van huidige energiepakketten vergelijk je onderstaand vaak bestelde stroomcontracten. Aantekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van onze groene energie check ontdek je moeiteloos welke van deze contracten duurzaam zijn.

Huidige contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract

Energieprijzen Benningbroek vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energie-aanbieders en kortingsacties voor gas en elektra.