Loading...

Groene stroom Geleen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd via milieubewuste, duurzame bronnen zoals wind, zon, waterkracht, biomassa, bodemwarmte. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in september 2023. Het is aanmerkelijk milieuvriendelijker vergeleken met grijze elektriciteit dat wordt voortgebracht aan de hand van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? De keuze m.b.t. groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. Op basis van de duurzame energie check kan jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Geleen vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Check daarvoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Geleen en check de recente duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Verrassend veel consumenten en bedrijven stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij de productie van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Wanneer je overstapt naar hernieuwbare energie motiveer je innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel niet duurder dan grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren behoort tot de mogelijkheden. Dit heet salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Geleen

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Geleen vergelijken (september 2023)? Gebruik onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan vergelijk je de meest populaire groene stroom maatschappijen. Is groene energie / stroom kostbaarder dan grijze elektra? Helemaal niet! Via subsidies en interessante welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie helemaal niet zo gek. Eenvoudig groene stroom in Geleen vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen variëren per regio in Limburg).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektriciteit & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Breng dat in mindering.
 4. Gebruik de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonnepanelen.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Kies het contract met de beste voorwaarden. Ga voor een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: overstappen Vrijopnaam.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bodem, aarde, bio, water, wind zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Bovendien, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan steenkool, petroleum, aardgas, kolen (grijze stroom). De verwerking van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een schonere wereld? Hieronder vind je de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2023. Mensen zochten ook naar: groene energie Ursem vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. De CO-2 uitstoot is 50 keer lager dan grijze stroom. Interesse in windenergie? Switch naar een energieaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een winddeel van bijvoorbeeld De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Geleen

Zonne-energie is een schone energiebron die oneindig gebruikt kan worden. Kies ook voor energie van de zon, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in onze groene energie checker de duurzame “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa wordt gemaakt door vergissing en vergassing van organisch afval zoals resten uit de tuin. Dit genereert warme lucht. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Sittard-Geleen.

groene-stroom-geleen

Een energieneutrale woning in Geleen rond september 2023

Op deze website check je handige toelichting op groene stroom Geleen. Maar, waarom nog betalen voor stroom, als je ook zelf kan realiseren. Een appartement met een nihile of geen energierekening typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Geleen is een wens van vele. Een huis als dit bereiken jullie via het volgende model:

 • Jouw woning redelijk tot goed isoleren.
 • De energieconsumptie minimaal houden.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

Het energieverbruik beperken doe je door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op jullie gebruik. Bijvoorbeeld “gebruik alleen A++ producten” en je verwarming op tijd op de nachtstand zetten. Het opwekken van energie is eenvoudig via zonnecellen, een boiler of een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is zul je elektriciteit inkopen bij het energieleverancier. Aan de andere kant, in de warmte maanden kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de gebruikelijke gasgestookte ketel (zoals Intergas, Nefit, Vaillant, AWB of Remeha) niet langer toegestaan. De oude & vertrouwde mono cv-ketel mag je dan alleen inwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt warmte uit de ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het opwarmen van je huis en warm water dat je kunt gebruiken. Technisch gezien een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort van airco-installatie) haalt energie uit de buitenlucht. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp binnen in huis. Het systeem transformeert de buitenlucht naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie profiteert van warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem transformeert dit naar bruikbare warmte voor de opwarming van je huis en water om te gebruiken. Deze setup werkt 2 kanten op: verwarming in de koude maanden, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Geleen is kostbaar. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en eenvoudig te installeren. Bovendien verlagen jullie het negatieve CO2 effect en kan jij besparen op de energiekosten. De prijs ligt tussen de €2900 t/m €6800. Geholpen door de interessante ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Oost West en Middelbeers afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. Unieke organisaties zoals Powerpeers, Pure Energie, Eneco, Engie, Qurrent, Van de Bron bieden deze service. Door te adres te gebruiken lees je vlug welke groene stroom aanbieders in Geleen voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is heel makkelijk. Twee acties zijn belangrijk: het actuele contract annulerenen daaropvolgend een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen vraagt niet om aanpassingen aan de woning. Je toekomstige leverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg uitnodigend. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Geleen sterk verlaagd wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat klanten die mede hierdoor voorkeur hebben voor deze vorm van schone energie. Middels onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van beschikbare energie-abonnementen tref je onderstaand enkele stroompakketten. Opmerking: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Door onze groene stroom checker check je binnen no-time welke maatschappijen milieuvriendelijk zijn.

Huidige contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Geleen vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiemaatschappijen en welkomstacties voor gas en stroom.