Loading...

Groene stroom Geldermalsen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met niet vervuilende, duurzame bronnen zoals wind, zon, waterkracht, bodemwarmte, biomassa. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in maart 2023. Het is aanmerkelijk duurzamer wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt opgewekt d.m.v. fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, aardgas of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aanbod met groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. Door middel van de duurzame energie checker kun jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Geldermalsen vergelijken. Wil jij ook 0 op de meter? Scroll meteen naar onze toelichting op energieneutraal wonen in Geldermalsen of doorzoek de populaire duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Opvallend veel consumenten en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op geholpen door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk ten opzichte van grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Op het moment dat je overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld niet duurder dan grijze energie.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan natuurlijk ook. Dit heet salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Geldermalsen

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Geldermalsen vergelijken (maart 2023)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daarna bekijk je alle groene stroom maatschappijen. Is groene stroom / energie duurder dan grijze elektriciteit? Dat hoeft niet zo te zijn! Door subsidies vanuit de overheid en forse welkomstbonussen is overstappen naar groene energie helemaal niet zo gek. Direct groene stroom in Geldermalsen vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen variëren per woonplaats in Gelderland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Breng dat in mindering.
 4. Ga naar het menu “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens of zonneparken.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Selecteer het voorstel dat bij jou past. Ga voor het goedkoopste contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: overstappen Qwint.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals zon, water, aarde, bio, bodem zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect zijn amper meetbaar. Vergeet niet, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan aardolie, kolen, petroleum, aardgas (grijze elektriciteit). Het toepassen van deze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kiezen jullie ook voor een groene leefomgeving? Check snel de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in maart 2023. Ook interessant: groene energie Ureterp vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. De CO-2 uitstoot is 50 keer lager dan grijze stroom. Stap jij over op windenergie? Stap over naar een stroomaanbieder met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Geldermalsen

Zonne-energie is het type energie die oneindig gebruikt kan worden. Kies ook voor zonnekracht, en bestel boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in de vergelijkingstool de filter “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie wordt gemaakt door het branden / vergissen van organische dingen als afval van landbouw. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Geldermalsen.

groene-stroom-geldermalsen

Een energieneutrale woning in Geldermalsen rond maart 2023

Middels deze pagina vind je alle informatie over groene stroom Geldermalsen. Maar, waarom nog elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf kan genereren. Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Geldermalsen wil natuurlijk iedereen. Zo’n woning kan jij bereiken op basis van 3 factoren:

 • Jouw huis voorzien van goede isolatie.
 • De energieconsumptie reduceren.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

De stroomconsumptie verlagen is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en actief te letten op je verbruik. O.a. “een afwasteil gebruiken” en zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt. Het opwekken van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp. In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je energiebedrijf. Desondanks, in de zomer kun jij (energie) terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de “oude” hr-ketel (Intergas, Nefit, Vaillant, Remeha of AWB) verboden. De “gewone” verwarmingsketel mag je dan slechts inruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt energie uit ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het opwarmen van je huis en warm water (keuken / badkamer). Oftewel: een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een airco-achtig apparaat) haalt warmte uit omgevingslucht. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp binnen in huis. De installatie transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp neemt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat vormt dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor de centrale verwarming van jullie appartement en water om te gebruiken. Het product kent 2 toepassingen: warmte in de herfst en winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Geldermalsen is duur. Goed om te weten, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en eenvoudig te installeren. Verder minimaliseer jij de bijdrage aan het broeikaseffect en bezuinig je op stroomkosten. De aanschafprijs schommelt tussen €3200 tot +/- €6200. Mede door de interessante ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Onstwedde afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle bedrijven. Unieke organisaties als Powerpeers, Greenchoice, Eneco, Qurrent, Engie, Van de Bron faciliteren dit. Door te adres te gebruiken detecteer je vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Geldermalsen voorhanden zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is heel makkelijk. Twee acties zijn belangrijk: jullie actuele contract stopzetten en daarna een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom behoeft geen verdere woningaanpassingen. De toekomstige maatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer goed. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Geldermalsen fors lager wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. Er zijn steeds meer consumenten die switchen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door gebruik te maken van onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van huidige abonnementen ontdek je onderstaand de meest populaire energiepakketten. Opmerking: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Aan de hand van onze groene energie check vind je probleemloos welke pakketten “schoon” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Geldermalsen vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en welkomstpremies voor elektriciteit en gas.