Loading...

Groene stroom Ureterp Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand door middel van reine, onuitputtelijke bronnen zoals wind, biomassa, aardwarmte, bodemwarmte, zon. Lees ook het kopje over top-4 alternatieve energiebronnen in september 2020. Het is significant schoner dan grijze stroom dat wordt voortgebracht met behulp van fossiele brandstoffen als aardolie, aardgas of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal aanbieders van 100% groene energie uit Nederland begint steeds serieuzer te worden. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker kunnen jullie gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Ureterp vergelijken. Streven jullie ook naar een huis zonder gas? Spring dan direct naar onze informatie over energieneutraal wonen in Ureterp en snuffel tussen de recente ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huishoudens en bedrijven ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Interesse in een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in vergelijking met grijze energie van Eneco, Nuon of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken amper duurder dan grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeer lucratief. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Ureterp

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Ureterp vergelijken (september 2020)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daaropvolgend vergelijk je de relevante groene energiemaatschappijen. Is groene energie duurder i.v.m. grijze elektriciteit? Dit is niet het geval! Aan de hand van subsidies vanuit de overheid en royale welkomstpremies en acties is overstappen naar groene energie beslist aan te raden. Nu groene stroom in Ureterp vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom variëren per regio in Friesland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektra).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Check de optie “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Dit kan zijn windmolens van eigen bodem of zonneweides.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (jij mag er van vanuit gaan dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het aanbod wat je interessant vindt. Kies meteen voor een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: energieleverancier Stedin.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bodemwarmte, waterkracht, zonne-energie, aardwarmte, biomassa vervuilen de lucht nauwelijks en de invloed op broeikaseffect zijn heel minimaal. Het leukste is, alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan aardgas, steenkool, kolen, aardolie (grijze elektriciteit). Het huidige verbranden van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kiezen jullie ook voor een schonere lucht? Check snel de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2020. Lees nu verder over groene energie Kilder vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom op een hele verantwoorde manier. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Interesse in windenergie? Switch naar een energieleverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of kies voor een collectieve windmolen zoals De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Ureterp

Zonnestroom is het type energie die nooit opraakt. Ervaar de kracht van de mogelijkheden van onze zon, en investeer in boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in onze groene energie checker de filter “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa komt tot stand door het verbrandingsproces van organische dingen als aardappelschillen. Hier komt warmte uit voort. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Opsterland.

groene-stroom-ureterp

Een energieneutrale woning in Ureterp rond september 2020

D.m.v. deze pagina detecteer je handige info over groene stroom Ureterp. Echter, waarom stroom afnemen, als je ook zelf kan realiseren. Een woning met nauwelijks tot geen energielasten betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Ureterp wint aan interesse. Dit soort huizen implementeer je op de volgende manier:

 • Jullie woning voorzien van goede isolatie.
 • Elektra en gas afname minimaliseren.
 • De vereiste energie lokaal opwekken.

De energieconsumptie verminderen doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met jouw apparaten. Bijvoorbeeld “een afwasteil gebruiken” en zorg dat je koelkast goed sluit. De productie van energie is eenvoudig via zonnecellen, een boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jouw energieleverancier. Evengoed, in de zomer kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de gebruikelijke CV-ketel op gas (van bijv. Nefit, Remeha, Atag, AWB of Intergas) verboden. De welbekende cv-ketel kun je dan enkel omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie zijn populaire opties. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut (warmte) ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht gaat naar je cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het opwarmen van je huis en heet tapwater (douche/bad). In dit geval hebben we het over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) profiteert van energie uit de buitenlucht. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat vormt dit om naar naar praktische warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw woning en het tapwater. De installatie kan twee dingen doen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Ureterp is kostbaar. Maar, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en simpel te installeren. Daarnaast verklein je schadelijke CO2 effecten en kan jij besparen op de energierekening. Het tarief ligt tussen de €4100 tot €6500. Via de actuele ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Driezum afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Momenteel is dit niet mogelijk bij alle maatschappijen. Vooral aanbieders als Engie, Qurrent, Pure Energie, Powerpeers, Van de Bron, Greenchoice faciliteren dit. Op basis van je postcode check jij snel welke groene stroom aanbieders in Ureterp beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Het stappenplan is: je lopende abonnement opzeggen en nadien een groen energiecontract afsluiten. Op groene stroom overstappen vergt geen verdere actie van jou kant. Je toekomstige maatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer verleidelijk. Momenteel zijn prijzen van groene energie Ureterp een stuk lager in vergelijking met de introductieprijs. We horen van veel mensen die daarom kiezen voor dit milieuvriendelijke alternatief. Geholpen door de groene energie checker zie je zelf wat het verschil is.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een voorbeeld te geven van beschikbare contracten vind je onderstaand vaak bestelde energiepakketten. Belangrijk: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Middels onze groene energie check bekijk je vandaag nog welke pakketten duurzaam zijn.

Huidige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Nuon – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie

Energieprijzen Ureterp vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor elektra en gas.