Loading...

Groene stroom Kilder Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd op basis van schone, stabiele bronnen als wind, waterkracht, bodemwarmte, zon, aardwarmte. Spring voor meer info naar erkende alternatieve energiebronnen in juni 2022. Het is aanmerkelijk schoner in vergelijking met grijze stroom dat wordt voortgebracht door middel van fossiele brandstoffen zoals aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. Aan de hand van onze groene energie check kan jij onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Kilder vergelijken. Streven jullie ook naar geen gasververbruik meer? Zie ook het stappenplan voor energieneutraal wonen in Kilder en overweeg de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en bedrijven sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie bevorder je innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is meestal net zo goedkoop als grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeer lucratief. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Kilder

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Kilder vergelijken (juni 2022)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Aansluitend vergelijk je de beste groene energiebedrijven. Is groene stroom / energie duurder i.v.m. grijze elektra? Gelukkig is dat niet waar! Mede door subsidies voor duurzame energie en interessante welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom aantrekkelijker dan ooit. Zonder moeite groene stroom in Kilder vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra schommelen per regio in Gelderland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Gebruik de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan windturbines of zonneweides.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit geeft je de zekerheid dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het voorstel dat in jullie behoeftes voorziet. Dat kan zijn het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Coteq Netbeheer aanbieding.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals zonne-energie, windenergie, aardwarmte, waterkracht, biomassa zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot blijft beperkt. Het leukste is, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan steenkool, petroleum, aardolie, kolen (vuile energie). Het verbranden van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kiezen jullie ook voor een milieuvriendelijk Nederland? Lees dan over de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2022. Lees nu verder over groene energie Zwartewaal vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect is minimaal. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een energieaanbieder met groene windstroom. Of participeer in een wind-energieproject (collectief) als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Kilder

Energie van de zon is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor zonne energie, en bestel zonneboilers en zonnecellen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in de vergelijkingstool de milieuvriendelijke “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organische materialen als rioolslib. Hier komt warmte uit voort. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Montferland.

groene-stroom-kilder

Een energieneutrale woning in Kilder rond juni 2022

Met deze website check je alle details over groene stroom Kilder. De vraag is, waarom een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan genereren. Een appartement met nauwelijks tot geen energierekening duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Kilder is onderwerp van gesprek. Een woning als dat implementeer je op de volgende manier:

 • Je woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Energieverbruik verlagen.
 • De stroom die je verbruikt zelf opwekken.

De elektra consumptie beperken is te realiseren door te letten op het A++ label en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. Veel gehoord is “niet alle radiatoren open zetten” en de eco-stand gebruiken met vieze was. De productie van energie kan met zonnepanelen, een zonneboiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In koude periodes koop je stroom in bij jullie energie-aanbieder. Evengoed, als de zon schijnt lever jij terug aan het net (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de traditionele cv-ketel (van Remeha, AWB, Intergas, Vaillant of Nefit) verbannen. De oude & vertrouwde CV-ketel op gas mag je dan alleen nog maar vervangen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Is het een optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker onderstaande soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en heet tapwater (douche/bad). Oftewel: een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een speciale buitenventilator) haalt warmte uit de lucht buiten. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar warm water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie converteert dit naar bruikbare warmte voor de verwarming van je huis en water om te gebruiken. Het product werkt op 2 manieren: verwarmen in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Kilder kan duur uitvallen. Gelukkig, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en gemakkelijk te plaatsen. Bovendien minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en bezuinig je op energienota. De inkoopprijs ligt in de range tussen de €3300 t/m €6300. Via de ruime ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Smalle Ee afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment kan dit niet bij alle bedrijven. Specifieke maatschappijen zoals Powerpeers, Engie, Greenchoice, Van de Bron, Eneco, Qurrent faciliteren dit. Op basis van je postcode ontdek je vlug welke groene stroom aanbieders in Kilder voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is kinderspel. Het stappenplan is: jullie actuele abonnement stopzetten en natuurlijk een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vraagt niet om aanpassingen aan de woning. Je volgende energieaanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend aantrekkelijk. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Kilder sterk verlaagd als je het afzet tegen de introductieprijs. We zien meer en meer klanten die hierom oversluiten naar dit milieuvriendelijke alternatief. Geholpen door de groene energievergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van huidige contracten ontdek je onderstaand veel gekozen pakketten. Belangrijk: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Aan de hand van de duurzame energie checker bekijk je snel welke van deze contracten duurzaam en schoon zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Kilder vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en welkomstpremies voor gas en stroom.