Loading...

Groene stroom Zwartewaal Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we middels reine, onuitputbare bronnen als wind, biomassa, waterkracht, zon, aardwarmte. Spring voor meer info naar voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juni 2024. Vele malen duurzamer in vergelijking met grijze stroom dat tot stand komt aan de hand van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, steenkool of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie groeit snel. Aan de hand van de groene stroom vergelijker kun je meteen alle groene energieleveranciers in Zwartewaal vergelijken. Wil jij ook 0 op de meter? Zie ook het stukje over energieneutraal wonen in Zwartewaal of bekijk de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaal amper duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan interessant zijn. Dit heet salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Zwartewaal

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Zwartewaal vergelijken (juni 2024)? Start met onze energievergelijker! Voer jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend vind je de meest populaire groene leveranciers. Is groene energie / stroom prijziger dan grijze elektriciteit? Dit is niet het geval! Met behulp van subsidies voor duurzame energie en forse cash-back acties is overstappen naar groene stroom voor iedereen aan te raden. Zonder moeite groene stroom in Zwartewaal vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom zijn afhankelijk van regio in Zuid-Holland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektriciteit & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Selecteer het filter “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het voorstel dat in jullie behoeftes voorziet. Bijvoorbeeld een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: gas van Anode Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als onder andere aardwarmte, zonne-energie, biomassa, waterkracht, bodemwarmte zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect is nauwelijks aanwezig. Bovendien, dit type alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot aardolie, kolen, petroleum, aardgas (vuile stroom). Het gebruik van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Streef jij naar een milieuvriendelijk Nederland? Ontdek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Nieuwer Ter Aa vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Uitstoot van CO-2 is tot 100 keer lager. Switchen naar windenergie? Selecteer een energieaanbieder met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een wind-energieproject (collectief) als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Zwartewaal

Onze zon is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van energie van de zon, en kies voor zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in de groene stroom vergelijker de filter “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa kent z’n oorsprong in de verbranding / gassing van organische stoffen als resten uit de tuin. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Brielle.

groene-stroom-zwartewaal

Een energieneutrale woning in Zwartewaal rond juni 2024

D.m.v. deze website vergelijk je praktische details over groene stroom Zwartewaal. Echter, waarom nog betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een bescheiden of geen energielasten heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Zwartewaal zien we steeds meer. Een woning als dat bereiken jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Het afnemen van energie reduceren.
 • De energie die je consumeert zelf opwekken.

De elektra consumptie verminderen bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op energie. Dan kun je denken aan “een programmeerbare thermostaat” en de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat. Het genereren van stroom gaat middels zonnepanelen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepomp. In koude periodes koop je stroom in bij het energiebedrijf. Aan de andere kant, in de warmte maanden kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de welbekende verwarmingsketel (als Remeha, Atag, Intergas, Nefit of AWB) niet meer toegestaan. De klassieke mono cv-ketel mag je dan slechts inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt vervoerd. De energie die dat genereert gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Feitelijk is dit een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) benut de warmte uit de lucht. De warmte uit de lucht wordt overgedragen aan de warmtepomp in de woning. De installatie converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De warmtepomp vormt dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor de verwarming van je woning en douchewater. De installatie heeft 2 functies: verwarmen in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Zwartewaal kan veel geld kosten. Goed om te weten, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen te plaatsen. Verder verminder jij de bijdrage aan het broeikaseffect en kan je bezuinigen op energienota. Het tarief varieert tussen €3000 tot €6100. Geholpen door de huidige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Hendrik-Ido-Ambacht afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment kan dit niet bij alle leveranciers. Specifieke partijen zoals Engie, Pure Energie, Powerpeers, Greenchoice, Qurrent, Eneco verzorgen dit voor je. Op basis van je postcode check je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Zwartewaal operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is heel makkelijk. Twee acties zijn belangrijk: jullie huidige abonnement stopzetten en natuurlijk een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom vereist geen complexe acties. Jullie volgende aanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best schappelijk. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Zwartewaal fors lager in verhouding tot enkele jaren geleden. Er zijn veel woningeigenaren die neigen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Dankzij onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van diverse contracten ontdek je in het overzicht hieronder toonaangevende energiecontracten. Kanttekening: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van onze groene stroom checker achterhaal je binnen no-time welke maatschappijen “groen” zijn.

Huidige contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Zwartewaal vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en welkomstpremies voor gas en stroom.