Loading...

Groene stroom Nieuwer Ter Aa Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand op basis van milieubewuste, toekomstbestendige bronnen als zon, bodemwarmte, waterkracht, wind, aardwarmte. Spring voor meer info naar voorbeelden van alternatieve energiebronnen in september 2022. Vele malen schoner als je het afzet tegen grijze energie dat wordt geproduceerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. Dankzij de groene stroom vergelijker kan je nu alle groene energieleveranciers in Nieuwer Ter Aa vergelijken. Kijk je ook uit naar een gasloze woning? Spring dan direct naar onze toelichting op energieneutraal wonen in Nieuwer Ter Aa en snuffel tussen de populaire duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op via zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Op het moment dat je gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld net zo goedkoop als grijze energie.
 • Reststroom terugleveren kan interessant zijn. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Nieuwer Ter Aa

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Nieuwer Ter Aa vergelijken (september 2022)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna detecteer je alle groene stroomleveranciers. Is groene stroom kostbaarder dan stroom van fossiele brandstoffen? Dat hoeft niet zo te zijn! Via subsidies voor groene stroom en interessante welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom beslist aan te raden. Eenvoudig groene stroom in Nieuwer Ter Aa vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven verschillen per woonplaats in Utrecht).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Trek dit daarvan af.
 4. Klik op de optie “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonneparken.
 6. Kies of jij schone energie uit Nederland wilt (je weet dan zeker dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het pakket dat je wensen dekt. Opties zijn het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Eneco prijzen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals windenergie, waterkracht, zonne-energie, aardwarmte, biomassa zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 blijft beperkt. En wat je niet mag vergeten, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot kolen, aardgas, petroleum, steenkool (vuile stroom). De verwerking van alle fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Zet jij je in voor een schonere lucht? Lees dan over de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie De Bult vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder de lucht te vervuilen. Uitstoot van CO-2 is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Selecteer een aanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Nieuwer Ter Aa

De zon is een bron die nooit opraakt. Ervaar de kracht van zonnestroom, en installeer zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene stroom checker de optie “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie ontstaat door het branden / vergissen van organische dingen als resten uit de tuin. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor het opwarmen van onze woning. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Stichtse Vecht.

groene-stroom-nieuwer-ter-aa

Een energieneutrale woning in Nieuwer Ter Aa rond september 2022

Op basis van deze pagina bekijk je alle informatie over groene stroom Nieuwer Ter Aa. De vraag is, waarom eigenlijk betalen voor stroom, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een beperkte of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Nieuwer Ter Aa wil natuurlijk iedereen. Deze woningen kan jij bereiken op basis van 3 factoren:

 • Jullie appartement redelijk tot goed isoleren.
 • De energiebehoefte onder controle krijgen.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

Het verbruik van elektra verminderen is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en actief te letten op jullie gebruik. Denk aan “niet alle radiatoren open zetten” en de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt. Het genereren van stroom kan met zonnepanelen, een boiler of uiteraard een warmtepomp. In het najaar en winter koop je stroom in bij jouw leverancier. Niettemin, in de zomer kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de klassieke hr-ketel (Nefit, AWB, Remeha, Vaillant of Atag) uitgefaseerd. De klassieke mono cv-ketel mag je dan alleen omwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor de centrale verwarming en warm water (keuken / badkamer). Oftewel: een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) benut de energie uit de lucht. De opgevangen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp binnen in huis. De installatie transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem onttrekt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp vormt dit om naar naar praktische warmte voor de verwarming van je huis en water om te gebruiken. Het systeem kan twee dingen doen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Nieuwer Ter Aa kan duur uitvallen. Goed om te weten, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en eenvoudig te installeren. Tevens verklein je de uitstoot van CO2 en besparen jullie op de energierekening. De aanschafprijs varieert tussen de €2900 – €6700. Mede door de toe te passen ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Westernieland afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle bedrijven. Met name maatschappijen zoals Pure Energie, Eneco, Powerpeers, Qurrent, Engie, Van de Bron verzorgen dit voor je. Door te adres te gebruiken zie jij simpelweg welke groene stroom aanbieders in Nieuwer Ter Aa beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is verrassend eenvoudig. De beste manier: het huidige abonnement ontbinden en daaropvolgend een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen benodigt geen complexe acties. De volgende leverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer verleidelijk. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Nieuwer Ter Aa sterk verlaagd wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. Er zijn behoorlijk wat klanten die mede hierdoor voorkeur hebben voor duurzaam geproduceerde energie. Op basis van de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van verschillende pakketten bekijk je bijgaand de meest populaire contracten. Aantekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Met behulp van de duurzame energie check zie je meteen welke van deze contracten duurzaam zijn.

Actuele contracten in de provincie Utrecht

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Nieuwer Ter Aa vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiebedrijven en kortingen voor elektra en gas.