Loading...

Groene stroom De Bult Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door middel van milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als waterkracht, wind, aardwarmte, biomassa, zon. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is aanmerkelijk milieuvriendelijker vergeleken met grijze energie dat wordt gefabriceerd met behulp van fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het assortiment Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. Aan de hand van onze groene stroom checker kun jij meteen alle groene energieleveranciers in De Bult vergelijken. Streef jij naar gasvrij wonen? Bekijk hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in De Bult en snuffel tussen de actuele duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer mensen en ZZP’ers kiezen voor een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op dankzij zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je switcht naar hernieuwbare energie draag je bij aan verdere uitbreiding van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal niet veel duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeer lucratief. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in De Bult

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in De Bult vergelijken (december 2023)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap ontdek je alle beschikbare groene maatschappijen. Is groene energie / stroom duurder dan grijze energie? Dit is niet het geval! Dankzij subsidies vanuit de overheid en royale welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene energie helemaal niet zo gek. Direct groene stroom in De Bult vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra zijn weer anders per woonplaats in Overijssel).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en stroom).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Zoek de optie “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het aanbod wat je interessant vindt. Ga voor het voordeligste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: ervaringen Energieflex.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals bodemwarmte, waterkracht, aardwarmte, biomassa, windenergie zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot blijft beperkt. Het goede nieuws is, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Dat is wel wat anders dan aardgas, petroleum, aardolie, steenkool (vuile energie). De verbranding van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een groene leefomgeving? Ontdek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Zoek ook naar groene energie s-Heerenhoek vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom op een hele verantwoorde manier. De CO-2 uitstoot is minimaal. Switchen naar windenergie? Switch naar een energieaanbieder met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie De Bult

De zon is een bron die nooit opraakt. Profiteer zelf van zonnestroom, en bestel zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in de groene stroom vergelijker de mogelijkheid “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa komt tot stand door het verbranden van organische stoffen als hout en gft-afval. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Steenwijkerland.

groene-stroom-de-bult

Een energieneutrale woning in De Bult rond december 2023

Op basis van deze pagina check je nuttige uitleg over groene stroom De Bult. Interessant, waarom betalen voor stroom, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in De Bult is een wens van vele. Een huis als dit implementeer je op de volgende manier:

 • Jouw huis voorzien van goede isolatie.
 • Het afnemen van energie minimaliseren.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

De elektra consumptie laag houden bereik je door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. Dan kun je denken aan “wassen op 30 graden” en de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten. Het zelf opwekken van stroom doe je met zonnecellen, een zonne-boiler of een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter koop je stroom in bij een energie-aanbieder. Daarentegen, in de warmte maanden lever jij terug aan het net (salderen). Over een jaar gemeten bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de oude en vertrouwde mono cv-ketel (zoals o.a. Nefit, Remeha, Atag, AWB of Vaillant) niet meer toegestaan. De “oude” cv-ketel mag je dan enkel inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is sterk in opkomst. Is het een optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor vloerverwarming en voor warm tapwater. Een typisch voorbeeld van een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort airco) benut de warmte uit lokale luchtstromen. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp binnen in huis. Dit systeem transformeert de koude lucht naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem verwerkt dit naar bruikbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie appartement en het tapwater. Het systeem heeft 2 functies: warmte in de herfst en winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in De Bult is duur. Maar, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op jullie gas-ketel. Voordelig, en simpel te plaatsen. Verder reduceer je het negatieve CO2 effect en bezuinig je op kosten van energie. Het tarief varieert tussen €4100 tot €6600. Dankzij de actuele ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Lutjewinkel afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. In het bijzonder bedrijven zoals Pure Energie, Greenchoice, Engie, Powerpeers, Eneco, Van de Bron verzorgen dit voor je. Door je postcode in te vullen lees jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in De Bult aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is erg simpel. Twee acties zijn belangrijk: je bestaande contract opzeggen en vervolgens een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen vereist geen verdere woningaanpassingen. Jullie toekomstige energieleverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weschappelijk. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie De Bult aantrekkelijker in verhouding tot de introductieprijs. Er zijn steeds meer mensen die mede hierdoor neigen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Aan de hand van onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van huidige pakketten bekijk je bijgaand vaak bestelde energiecontracten. Kanttekening: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. Door onze groene energie check ontdek je spoedig welke van deze contracten duurzaam en schoon zijn.

Actuele contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen De Bult vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiemaatschappijen en welkomstacties voor gas en elektriciteit.