Loading...

Groene stroom s-Heerenhoek Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op op basis van milieubewuste, toekomstbestendige bronnen als zon, wind, bodemwarmte, aardwarmte, biomassa. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in mei 2024. Vele malen duurzamer vergeleken met grijze elektra dat wordt gefabriceerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, aardgas of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. Met behulp van onze groene stroom checker kan je direct alle groene energieleveranciers in s-Heerenhoek vergelijken. Wil jij ook geen gasververbruik meer? Check daarvoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in s-Heerenhoek en snuffel tussen de recente duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en bedrijven ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend geholpen door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel amper duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan interessant zijn. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in s-Heerenhoek

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in s-Heerenhoek vergelijken (mei 2024)? Begin direct met de groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Verder detecteer je alle groene aanbieders. Is groene stroom hoger geprijsd dan stroom van fossiele brandstoffen? Dit valt reuze mee! Middels subsidieregelingen en forse welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene stroom een goed idee. Vandaag nog groene stroom in s-Heerenhoek vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven zijn afhankelijk van woonplaats in Zeeland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektra & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Verreken dit dan direct.
 4. Zoek het kopje “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het voorstel met de beste voorwaarden. Bijvoorbeeld het goedkoopste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: prijzen vergelijken van HVC.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld bio, bodem, zon, aarde, wind veroorzaken geen luchtvervuiling en het effect van CO-2 wordt flink gereduceerd. Daarbij komt, deze alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met petroleum, aardgas, steenkool, kolen (grijze energie). Het huidige verbranden van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Zet jij je in voor een schonere lucht? Ontdek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Zoek ook naar groene energie Grou vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Kies voor een stroomaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een wind-energieproject (collectief) als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie s-Heerenhoek

Zonne-energie is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Stap ook over naar zonnekracht, en neem boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene energie vergelijker de optie “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa komt tot stand door de verbranding / gassing van organische stoffen als mest en maïs. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt is ontransparant. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Borsele.

groene-stroom-s-heerenhoek

Een energieneutrale woning in s-Heerenhoek rond mei 2024

Met behulp van Groenestroomaanbieding.nl check je handige uitleg over groene stroom s-Heerenhoek. Maar, waarom eigenlijk stroom afnemen, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een huis met een bescheiden of geen energienota bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in s-Heerenhoek zien we steeds meer. Zo’n woning verwezenlijk jij door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Het afnemen van energie minimaliseren.
 • De stroom die je verbruikt opwekking middels panelen.

Het gebruik van elektra verminderen is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en dagelijks te focussen op jullie gebruik. Onder andere wassen op 30 graden” en geen open haard gebruiken. Energie opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepomp. In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van het energie-aanbieder. Evenwel, als de zon schijnt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de “gewone” mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, AWB, Intergas, Atag of Nefit) verbannen. De welbekende mono cv-ketel mag je dan uitsluitend inruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Dit noemen we ook een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (met een soort ventilator) benut de energie uit de lucht buiten. De opgevangen warmte gaat naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De warmtepomp verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie onttrekt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem vormt dit om naar naar praktische warmte voor de centrale verwarming van je appartement en water om te gebruiken. Deze setup kent 2 toepassingen: een warm huis in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in s-Heerenhoek is kostbaar. Echter, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op de op gas draaiende ketel. Niet al te duur, en probleemloos toe te passen. Overigens verlagen jullie het negatieve CO2 effect en bespaart men op kosten van energie. Het tarief ligt in de range tussen de €2300 t/m €6900. Geholpen door de actuele ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Benningbroek afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Vooral maatschappijen als Greenchoice, Qurrent, Van de Bron, Pure Energie, Eneco, Engie faciliteren dit. Door je postcode in te vullen ontdek je vandaag nog welke groene stroom aanbieders in s-Heerenhoek voorhanden zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is heel eenvoudig. De beste manier: jouw lopende verbintenis stopzetten en daaropvolgend een groene leverancier kiezen. Naar groene stroom overstappen vereist geen complexe acties. Je nieuwe energieleverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weinteressant. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie s-Heerenhoek fors lager in verhouding tot een paar jaar terug. Er zijn veel gezinnen die om deze reden voorkeur hebben voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door middel van onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van diverse pakketten vind je hierna enkele abonnementen. Voetnoot: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. Met behulp van onze groene energie check vind je ogenblikkelijk welke leveranciers duurzaam en schoon zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen s-Heerenhoek vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en contracten voor stroom en gas.