Loading...

Groene stroom Lemmer Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we via milieubewuste, onuitputtelijke bronnen zoals aardwarmte, wind, waterkracht, bodemwarmte, zon. Lees ook het kopje over top-4 alternatieve energiebronnen in september 2023. Het is significant toekomstbestendiger vergeleken met grijze stroom dat wordt gefabriceerd middels fossiele brandstoffen als steenkool, aardolie of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? De keuze m.b.t. Hollandse groene energie begint steeds serieuzer te worden. D.m.v. de groene stroom vergelijker kan jij direct alle groene energieleveranciers in Lemmer vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Zie ook onze informatie over energieneutraal wonen in Lemmer of bekijk de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Meer en meer woningeigenaren en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in vergelijking met grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk nauwelijks duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren behoort tot de mogelijkheden. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Lemmer

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Lemmer vergelijken (september 2023)? Start met onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien ontdek je de relevante groene energie-aanbieders. Is groene energie kostbaarder i.v.m. normale stroom? Dit valt reuze mee! Dankzij subsidieregelingen en forse cash-back acties is overstappen naar groene stroom een goed idee. À la minute groene stroom in Lemmer vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen verschillen per regio in Friesland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en stroom).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Check de optie “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Dit kan zijn windmolens van eigen bodem of zonnepanelen.
 6. Kies of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het pakket met de beste voorwaarden. Bijvoorbeeld een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Enduris actie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals biomassa, windenergie, waterkracht, aardwarmte, zonne-energie zijn niet zo luchtvervuilend en het effect van CO-2 is minimaal. Vergeet niet, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met aardolie, petroleum, kolen, aardgas (vuile stroom). Het verbranden van alle fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een schonere wereld? Ontdek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in september 2023. Lees nu verder over groene energie Avenhorn vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder luchtvervuiling effecten. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Gebruik maken van windenergie? Switch naar een energieaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een winddeel van bijvoorbeeld De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Lemmer

Zonne-energie is een schone energiebron die onuitputtelijk is. Ervaar de kracht van zonne energie, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de variant “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie bezorgt ons meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa komt tot stand door het verbrandingsproces van organisch afval zoals afval van landbouw. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente De Friese Meren.

groene-stroom-lemmer

Een energieneutrale woning in Lemmer rond september 2023

D.m.v. deze website bekijk je belangrijke info over groene stroom Lemmer. Interessant, waarom betalen voor stroom, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een lage of geen energienota beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Lemmer is onderwerp van gesprek. Een woning als dat kan jij bereiken door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het verbruik van energie minimaal houden.
 • De energie die je verbruikt lokaal opwekken.

Het verbruik van elektra minimaliseren is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op jouw apparaten. Onder andere zet elektrische apparaten helemaal uit” en rolluiken gebruiken. De productie van energie kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van je energiemaatschappij. Daarentegen, als de zon schijnt lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de ouderwetse CV-ketel op gas (van bijv. Atag, AWB, Vaillant, Remeha of Nefit) uitgesloten. De welbekende CV-ketel op gas mag je dan enkel omwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride opstelling is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. Deze warmte wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het verwarmen van de woning en warm water (keuken / badkamer). Dit noemen we ook een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een airco-achtig apparaat) onttrekt de warmte uit omgevingslucht. De warmte uit de lucht wordt geleidt naar een warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De installatie vormt dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor de centrale verwarming van je woning en water om te gebruiken. De warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Lemmer vergt een hele investering. Gelukkig, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. Goedkoop, en simpel toe te passen. Overigens verminder jij het negatieve CO2 effect en kan je bezuinigen op energienota. Het tarief ligt tussen de €3200 – €6000. Geholpen door de toepasbare ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Terschuur afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle bedrijven. Vooral organisaties als Qurrent, Eneco, Engie, Van de Bron, Pure Energie, Greenchoice zijn hierin gespecialiseerd. Door je postcode in te vullen zie jij ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Lemmer actief zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is erg gemakkelijk. Twee acties zijn belangrijk: je bestaande contract beëindigen en daaropvolgend een groen energiecontract afsluiten. Op groene stroom overstappen benodigt geen aanpassingen aan de woning. De toekomstige aanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weaanlokkelijk. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Lemmer aantrekkelijker in vergelijking met enkele jaren geleden. Er zijn steeds meer families die mede hierdoor overstappen naar deze vorm van schone energie. D.m.v. de groene energievergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van verschillende energiepakketten bekijk je in het overzicht hieronder veel gekozen stroomcontracten. Voetnoot: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie check vergelijk je probleemloos welke pakketten milieuvriendelijk zijn.

Populaire contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar

Energieprijzen Lemmer vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en kortingsacties voor gas en elektriciteit.