Loading...

Groene stroom Terschuur Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand middels milieubewuste, toekomstbestendige bronnen als biomassa, bodemwarmte, waterkracht, zon, wind. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is aanmerkelijk schoner in vergelijking met grijze energie dat wordt gefabriceerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aantal aanbieders van 100% groene energie uit Nederland begint steeds serieuzer te worden. Op basis van onze groene energie check kunnen jullie nu alle groene energieleveranciers in Terschuur vergelijken. Streven jullie ook naar 0 op de meter? Bekijk hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Terschuur of doorzoek de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en ZZP’ers kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Interesse in het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen wanneer met dit legt naast grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie bevorder je de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal niet duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren behoort tot de mogelijkheden. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Terschuur

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Terschuur vergelijken (december 2023)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan vergelijk je de best matchende groene energiemaatschappijen. Is groene stroom duurder i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Helemaal niet! Via subsidies en interessante welkomstpremies is overstappen naar groene energie voor iedereen aan te raden. Probleemloos groene stroom in Terschuur vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven variëren per woonplaats in Gelderland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektriciteit).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Check de keuze “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het voorstel met de beste voorwaarden. Ga voor het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: vergelijk DELTA.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld zonne-energie, aardwarmte, waterkracht, biomassa, windenergie veroorzaken geen luchtvervuiling en het effect van CO-2 is nauwelijks aanwezig. Vergeet niet, deze alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Totaal niet te vergelijken met aardgas, aardolie, steenkool, petroleum (vuile elektra). De verbranding van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een schonere wereld? Hieronder vind je alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Zoek ook naar groene energie IJhorst vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Stap jij over op windenergie? Stap over naar een stroomaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Terschuur

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie waar we in de toekomst van profiteren. Profiteer zelf van zonnestroom, en installeer boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in de vergelijkingstool de variant “zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa kent z’n oorsprong in het verbranden van organische natuur resten zoals hout en gft-afval. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Barneveld.

groene-stroom-terschuur

Een energieneutrale woning in Terschuur rond december 2023

Met behulp van deze website check je bruikbare informatie over groene stroom Terschuur. Maar, waarom nog elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf kan produceren. Een huis met een nihile of geen energienota heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Terschuur is een wens van vele. Een woning als dat bereiken jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Je huis redelijk tot goed isoleren.
 • Energieverbruik verminderen.
 • De vereiste energie zelfstandig producten.

Het verbruik van elektra verminderen is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en actief te letten op je verbruik. Veel gehoord is “niet alle radiatoren open zetten” en repareer je kraan als deze lekt. Zelfstandig energie-opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepomp. In koude periodes koop je stroom in bij jouw aanbieder. Intussen, als het warm is kan je stroom terugleveren (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de gebruikelijke verwarmingsketel (als Vaillant, Nefit, AWB, Intergas of Atag) verboden. De huidige hr-ketel kun je dan enkel omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de volgende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt warmte uit de ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt gestuurd. Deze warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De HR-ketel past deze warmte toe voor vloerverwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Technisch gezien een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) nuttigt energie uit de lucht buiten. De warmte uit de lucht wordt overgedragen aan de warmtepomp binnen in huis. Het apparaat zet de koude lucht om in naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp converteert dit naar geschikte warmte voor het verwarmen van je appartement en water om te gebruiken. Het apparaat werkt op 2 manieren: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Terschuur is duur. Goed nieuws, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op de op gas draaiende ketel. Voordelig, en probleemloos te installeren. Tevens reduceer je de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaart men op de energiekosten. De totaalprijs schommelt tussen €4100 en €6100. Via de ruime ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Delfstrahuizen afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel is dit niet mogelijk bij alle leveranciers. In het bijzonder bedrijven zoals Greenchoice, Van de Bron, Engie, Eneco, Pure Energie, Powerpeers focussen hierop. Wanneer je jouw postcode invoert zie je meteen welke groene stroom aanbieders in Terschuur operationeel zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is erg gemakkelijk. Twee acties zijn belangrijk: het huidige abonnement stopzetten en vervolgens een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom behoeft geen verdere woningaanpassingen. De volgende maatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker goed. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Terschuur aantrekkelijker in vergelijking met een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat families die mede hierdoor kiezen voor duurzaam geproduceerde energie. Door de groene energie checker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van verschillende contracten tref je in het overzicht hieronder vaak bestelde stroompakketten. Kanttekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Door middel van onze groene energie check vergelijk je moeiteloos welke pakketten duurzaam en schoon zijn.

Huidige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Terschuur vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en welkomstpremies voor gas en elektra.