Loading...

Groene stroom Delfstrahuizen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op via schone, duurzame bronnen zoals bodemwarmte, biomassa, wind, aardwarmte, zon. Spring voor meer info naar veel gebruikte alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is aanmerkelijk schoner in vergelijking met grijze elektra dat wordt gecreëerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, aardolie of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. Met behulp van onze groene energie check kan je gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Delfstrahuizen vergelijken. Streef jij naar gasvrij wonen? Check daarvoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Delfstrahuizen of bekijk de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel mensen en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom middels zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in verhouding tot grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij de productie van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeker mogelijk. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Delfstrahuizen

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Delfstrahuizen vergelijken (april 2024)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. In de volgende stap ontdek je de beste groene energieleveranciers. Is groene energie hoger geprijsd i.v.m. grijze stroom? Helemaal niet! Mede door subsidies en forse cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie zeer aantrekkelijk. Gemakkelijk groene stroom in Delfstrahuizen vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven zijn weer anders per postcode in Friesland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Breng dat in mindering.
 4. Selecteer de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld windturbines of zonneparken.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Selecteer het abonnement dat bij jou past. Bijvoorbeeld het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: review Innova Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als onder andere waterkracht, bodemwarmte, aardwarmte, biomassa, windenergie zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Daarbij komt, deze vorm van alternatieve energie raakt nooit op. Heel anders i.v.m. petroleum, aardolie, steenkool, aardgas (grijze elektriciteit). Het huidige verbranden van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kies jij bewust voor een beter milieu? Check snel alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Schokland vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect is minimaal. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een aanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een winddeel van een windmolen als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Delfstrahuizen

De zon is een vorm van hernieuwbare energie die oneindig gebruikt kan worden. Profiteer zelf van zonnecellen, en neem zonneboilers of panelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in onze groene energie vergelijker de duurzame “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa beslaat meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa ontstaat door de verbranding / gassing van organische stoffen als hout en gft-afval. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit nuttigen we voor verwarming + warm tapwater. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente De Friese Meren.

groene-stroom-delfstrahuizen

Een energieneutrale woning in Delfstrahuizen rond april 2024

Door middel van deze website vind je alle uitleg over groene stroom Delfstrahuizen. Alleen, waarom eigenlijk betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een appartement met een bescheiden of geen energierekening noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Delfstrahuizen is een wens van vele. Dit soort huizen bereiken jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie huis redelijk tot goed isoleren.
 • De energieconsumptie reduceren.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

De consumptie van elektriciteit laag houden is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. Bijvoorbeeld “niet alle radiatoren open zetten” en draai geen warm programma als dit niet nodig is. Energie opwekken doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In koude periodes neem je stroom af bij het energiebedrijf. Daartegenover, in de warmte maanden kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de welbekende cv-ketel (van Nefit, Vaillant, Remeha, AWB of Intergas) verbannen. De klassieke mono cv-ketel mag je dan alleen nog maar omruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de volgende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt energie uit ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De energie die dat genereert gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor verwarming (vloer / radiator) en heet tapwater (douche/bad). Dit noemen we ook een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) onttrekt de warmte uit de omgevingslucht. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De installatie transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem vormt dit om naar naar praktische warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie woning en gebruikswater. Het product werkt 2 kanten op: verwarming in de koude maanden, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Delfstrahuizen is duur. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. Voordelig, en gemakkelijk te plaatsen. Daarnaast verklein je het negatieve CO2 effect en bespaar jij op kosten van energie. De prijs varieert tussen de €4300 – €7500. Mede door de interessante ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Start nu ook met groene stroom in Marum afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle bedrijven. In het bijzonder organisaties als Van de Bron, Qurrent, Eneco, Engie, Pure Energie, Greenchoice zijn hierin gespecialiseerd. Door je postcode in te vullen spot je nu welke groene stroom aanbieders in Delfstrahuizen beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zeer eenvoudig. Wat je moet doen is: jouw lopende abonnement stopzetten en daaropvolgend een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen behoeft geen aanpassingen aan de woning. Jullie nieuwe leverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weaanlokkelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Delfstrahuizen aantrekkelijker in vergelijking met de beginperiode. Er zijn steeds meer gezinnen die voorkeur hebben voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door gebruik te maken van onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een gevoel te geven van beschikbare abonnementen bekijk je hierna enkele stroomcontracten. Let op: daartussen vind je ook enkele aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Geholpen door onze groene stroom checker ontdek je zonder problemen welke leveranciers duurzaam zijn.

Huidige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Delfstrahuizen vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en kortingsacties voor elektriciteit en gas.