Loading...

Groene stroom Harkstede Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op middels milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als wind, zon, bodemwarmte, aardwarmte, biomassa. Meer daarover vind je via top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk duurzamer dan grijze elektra dat wordt gefabriceerd via fossiele brandstoffen als steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem wordt alsmaar beter. D.m.v. de duurzame energie checker kun jij vlug alle groene energieleveranciers in Harkstede vergelijken. Kijk je ook uit naar een gasloze woning? Raadpleeg hiervoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Harkstede en check de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel gezinnen en ondernemingen ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom middels zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Wanneer je switcht naar hernieuwbare energie motiveer je de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans nauwelijks duurder dan grijze stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Harkstede

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Harkstede vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien bekijk je de meest relevante groene stroom maatschappijen. Is groene stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze elektra? Dit valt reuze mee! Via subsidies en forse welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom aantrekkelijker dan ooit. Snel groene stroom in Harkstede vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra schommelen per postcode in Groningen).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektriciteit & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Klik op het kopje “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Maak een keuze voor het pakket dat in jullie behoeftes voorziet. Selecteer direct het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Pure Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld aardwarmte, biomassa, windenergie, zonne-energie, waterkracht vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect zijn heel minimaal. Het leukste is, dit type alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is een ander verhaal dan kolen, aardgas, steenkool, petroleum (grijze energie). Het toepassen van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Streef jij naar een beter milieu? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Ook interessant: groene energie Wadenoijen vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder de lucht te vervuilen. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Gebruik maken van windenergie? Stap over naar een energieaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een collectieve windmolen zoals De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Harkstede

Energie van de zon is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor de mogelijkheden van onze zon, en kies voor zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de duurzame “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa ontstaat door vergissing en vergassing van organische stoffen als hout en gft-afval. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Slochteren.

groene-stroom-harkstede

Een energieneutrale woning in Harkstede rond december 2022

Via deze webpagina ontdek je handige informatie over groene stroom Harkstede. Interessant, waarom nog elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een huis met nauwelijks tot geen energielasten betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Harkstede is onderwerp van gesprek. Dit soort huizen implementeer je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Elektra en gas afname reduceren.
 • De energie die je verbruikt opwekking middels panelen.

Het energieverbruik verlagen is mogelijk door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op je verbruik. Onder andere led-lampen gebruiken” en zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken. Zelfstandig energie-opwekken doe je met zonnecellen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij een energiemaatschappij. Maar, in de warmte maanden kun jij (energie) terugleveren (salderen). Uiteindelijk kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de ouderwetse mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, Nefit, AWB, Intergas of Vaillant) niet meer toegestaan. De huidige CV-ketel op gas mag je dan enkel omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. Deze warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. In dit geval hebben we het over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) benut de energie uit de lucht buiten. De onttrokken warmte gaat naar de warmtepomp in de woning. Het systeem transformeert de koude lucht naar opgewarmd water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie profiteert van energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het systeem converteert dit naar geschikte warmte voor het verwarmen van jullie appartement en het tapwater. Deze setup heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Harkstede kan veel geld kosten. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op jullie gas-ketel. Niet al te duur, en zonder moeite te plaatsen. Daarnaast beperk je de CO-2 uitstoot en bespaart men op stroomkosten. De prijs ligt zo tussen de €4200 – €7000. Geholpen door de aantrekkelijk ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Parrega afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. In het bijzonder partijen zoals Van de Bron, Greenchoice, Qurrent, Engie, Eneco, Pure Energie maken dit mogelijk. Door je postcode in te vullen lees jij direct welke groene stroom aanbieders in Harkstede operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is heel eenvoudig. De bedoeling is: je actuele levering opzeggen en nadien een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vereist geen verdere actie van jou kant. De nieuwe maatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden wegoed. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Harkstede fors lager als je het afzet tegen de introductieprijs. We zien meer en meer klanten op basis daarvan voorkeur hebben voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van enkele energiecontracten vind je hieronder vaak bestelde stroompakketten. Aantekening: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Middels onze groene stroom checker check je vandaag nog welke van deze contracten “groen” zijn.

Populaire contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Harkstede vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en deals voor elektriciteit en gas.