Loading...

Groene stroom Parrega Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand met milieubewuste, onuitputbare bronnen als aardwarmte, biomassa, zon, wind, waterkracht. Of lees direct meer over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is veel schoner als je het afzet tegen grijze elektra dat tot stand komt door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardgas of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het assortiment Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. Met behulp van de groene stroom vergelijker kan jij meteen alle groene energieleveranciers in Parrega vergelijken. Streef jij naar een gasloze woning? Scroll meteen naar onze informatie over energieneutraal wonen in Parrega en snuffel tussen de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer families en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom via zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze energie.
 • Je eigen stroom weer terugleveren behoort tot de mogelijkheden. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Parrega

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Parrega vergelijken (juli 2024)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daaropvolgend vergelijk je alle groene stroomleveranciers. Is groene energie / stroom prijziger i.v.m. grijze energie? Dit is niet het geval! Aan de hand van subsidieregelingen en royale welkomstbonussen is overstappen naar groene energie een goed idee. Nu groene stroom in Parrega vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van elektra zijn weer anders per woonplaats in Friesland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Gebruik de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld windmolens of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Kies het voorstel met de beste voorwaarden. Onder andere een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: RENDO Netwerken voor gas en licht.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. waterkracht, zonne-energie, windenergie, bodemwarmte, aardwarmte vervuilen de lucht nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Het goede nieuws is, deze alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan aardolie, petroleum, steenkool, aardgas (vuile elektriciteit). Het huidige verbranden van alle fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een beter milieu? Lees dan over de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Europoort vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder luchtvervuiling effecten. De CO-2 uitstoot blijft zeer beperkt. Stap jij over op windenergie? Selecteer een leverancier met groene stroom van de wind. Of schrijf je in voor een wind-energieproject (collectief) als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Parrega

Energie van de zon is een schone energiebron die onuitputtelijk is. Ervaar de kracht van zonnekracht, en installeer boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene energie checker de duurzame “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa ontstaat door het verbrandingsproces van organische materialen als etensresten. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor het opwarmen van onze woning. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Súdwest-Fryslân.

groene-stroom-parrega

Een energieneutrale woning in Parrega rond juli 2024

Op basis van onze website bekijk je nuttige uitleg over groene stroom Parrega. Alleen, waarom nog elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf kan genereren. Een huis met een beperkte of geen energiekosten bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Parrega is onderwerp van gesprek. Een woning als dat bereiken jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energiebehoefte onder controle krijgen.
 • De energie die je verbruikt lokaal opwekken.

Het verbruik van energie verminderen is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en wekelijks een analyse te maken van energie. Veel gehoord is “zet elektrische apparaten helemaal uit” en dekens op de bank leggen. Energie opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij het maatschappij. Evengoed, als de zon schijnt kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de gebruikelijke gasgestookte ketel (zoals Intergas, Nefit, AWB, Remeha of Vaillant) niet meer toegestaan. De klassieke mono cv-ketel mag je dan alleen omruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor de centrale verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Oftewel: een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) neemt warmte uit de lucht buiten. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp in de woning. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het systeem zet dit om naar naar geschikte warmte voor het verwarmen van jullie appartement en gebruikswater. Het apparaat heeft 2 functies: verwarming in de koude maanden, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Parrega kan duur uitvallen. Gelukkig, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en zonder problemen toe te passen. Tevens beperk je de CO-2 uitstoot en kan jij besparen op energienota. De kostprijs varieert tussen de €3500 t/m €7000. Via de aantrekkelijk ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Akkrum afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment is dat geen optie bij alle aanbieders. Unieke partijen als Powerpeers, Qurrent, Engie, Eneco, Van de Bron, Greenchoice zijn hierin gespecialiseerd. Door te adres te gebruiken lees jij simpelweg welke groene stroom aanbieders in Parrega operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is erg gemakkelijk. Het stappenplan is: het actuele contract beëindigen en natuurlijk een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen behoeft geen complexe acties. Jouw aanstaande energiemaatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg aanlokkelijk. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Parrega sterk verlaagd in verhouding tot een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat klanten die om deze reden overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Op basis van onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van huidige pakketten ontdek je in het overzicht hieronder de meest populaire stroompakketten. Update: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. D.m.v. onze groene energie check bekijk je rap welke abonnementen echt duurzaam en schoon zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast

Energieprijzen Parrega vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor gas en stroom.