Loading...

Groene stroom Broek in Waterland Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door middel van reine, onuitputtelijke bronnen zoals aardwarmte, wind, bodemwarmte, waterkracht, biomassa. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk toekomstbestendiger vergeleken met grijze energie dat wordt gefabriceerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het assortiment Hollandse groene energie is enorm toegenomen. Met behulp van onze groene stroom checker kunnen jullie moeiteloos alle groene energieleveranciers in Broek in Waterland vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Raadpleeg hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in Broek in Waterland of doorzoek de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer families en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom via zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in verhouding tot grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Zodra jij kiest voor hernieuwbare energie draag je bij aan innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard niet veel duurder dan grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan natuurlijk ook. Dit heet salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Broek in Waterland

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Broek in Waterland vergelijken (december 2022)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Dan detecteer je de relevante groene energiebedrijven. Is groene energie duurder i.v.m. grijze elektriciteit? Dit valt reuze mee! Met behulp van subsidies vanuit de overheid en royale welkomstpremies en acties is overstappen naar groene stroom zeer aantrekkelijk. Zonder moeite groene stroom in Broek in Waterland vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven zijn afhankelijk van woongebied in Noord-Holland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektra).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Gebruik het kopje “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Kies of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het contract dat je wensen dekt. Onder andere het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: contract afsluiten bij HVC.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bodem, bio, water, aarde, wind vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Bovendien, dit type alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. aardolie, aardgas, petroleum, steenkool (vuile elektriciteit). Het huidige verbranden van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een schonere lucht? Ontdek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Zoek ook naar groene energie Reutum vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Switchen naar windenergie? Stap over naar een energieleverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Broek in Waterland

Zonnestroom is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Ontdek zelf de voordelen van zonne energie, en ga voor zonneboilers en zonnecellen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in de vergelijkingstool de milieuvriendelijke “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie komt tot stand door het verbrandingsproces van organische materialen als etensresten. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), zo ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Waterland.

groene-stroom-broek-in-waterland

Een energieneutrale woning in Broek in Waterland rond december 2022

Aan de hand van deze webpagina detecteer je uitgebreide details over groene stroom Broek in Waterland. De vraag is, waarom zou ik stroom afnemen, als je ook zelf kan genereren. Een woning met een verwaarloosbare of geen energiekosten markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Broek in Waterland wordt steeds populairder. Een huis als dit bewerkstellig je op basis van 3 factoren:

 • Jullie woning redelijk tot goed isoleren.
 • De energieconsumptie verminderen.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

Het gebruik van elektra verlagen is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en bewust bezig te zijn met stroom. Dan kun je denken aan “een programmeerbare thermostaat” en probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen. Het zelf opwekken van stroom doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is neem je stroom af bij je energiebedrijf. Alleen, in de warmte maanden kan je stroom terugleveren (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “oude” mono cv-ketel (zoals o.a. Vaillant, Nefit, Atag, Intergas of AWB) verbannen. De “gewone” gasgestookte ketel kun je dan enkel vervangen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en heet tapwater (douche/bad). Installateurs spreken hier over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort van airco-installatie) profiteert van warmte uit plaatselijke lucht. De warmte uit de lucht wordt geleidt naar een warmtepomp binnen in huis. Het apparaat transformeert de koude lucht naar opgewarmd water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie transformeert dit naar toepasbare warmte voor het opwarmen van jullie huis en gebruikswater. Het product heeft 2 functies: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Broek in Waterland is prijzig. Goed nieuws, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen toe te passen. Daarbij reduceer je de uitstoot van CO2 en bespaart men op energielasten. De inkoopprijs varieert tussen €3700 t/m €6100. Dankzij de interessante ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Lemele afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. Unieke bedrijven als Engie, Powerpeers, Eneco, Qurrent, Pure Energie, Greenchoice bieden deze service. Op basis van je postcode achterhaal jij onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Broek in Waterland operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zo gedaan. Wat jij moet doen: je huidige contract beëindigen en daaropvolgend een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om verdere actie van jou kant. De aanstaande aanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend aantrekkelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Broek in Waterland fors lager als je het afzet tegen de introductieprijs. We zien meer en meer families die daardoor switchen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels de groene energie checker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van diverse abonnementen vind je bijgaand enkele energiecontracten. Voetnoot: daartussen vind je ook enkele aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker zie je moeiteloos welke leveranciers milieuvriendelijk zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Broek in Waterland vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en kortingsacties voor gas en elektriciteit.