Loading...

Groene stroom Reutum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we aan de hand van milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als bodemwarmte, wind, zon, aardwarmte, waterkracht. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Dit is beduidend duurzamer als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat wordt gecreëerd d.m.v. fossiele brandstoffen als steenkool, aardolie of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aantal leveranciers van groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. Op basis van onze groene stroom checker kun jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Reutum vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Bekijk direct onze informatie over energieneutraal wonen in Reutum of bekijk de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer families en ZZP’ers kiezen voor een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom via zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in verhouding tot grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je de ontwikkeling van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans nauwelijks duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan natuurlijk ook. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Reutum

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Reutum vergelijken (december 2022)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend vergelijk je de beste groene leveranciers. Is groene energie / stroom duurder dan normale stroom? Gelukkig is dat niet waar! Mede door subsidieregelingen en forse cash-back acties is switchen naar duurzame stroom aantrekkelijker dan ooit. À la minute groene stroom in Reutum vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven zijn afhankelijk van regio in Overijssel).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektriciteit).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Check het filter “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonneweides.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het abonnement dat je wensen dekt. Kies meteen voor een goedkoop abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: overstappen naar Vattenfall.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals bodemwarmte, biomassa, zonne-energie, windenergie, waterkracht vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 wordt flink gereduceerd. Bovendien, dit type alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is wel wat anders dan steenkool, aardolie, petroleum, kolen (vuile elektra). De verwerking van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Wil jij ook een beter milieu? Ontdek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Zoek ook naar groene energie Geeuwenbrug vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Uitstoot van CO-2 is tot 100 keer lager. Stap jij over op windenergie? Kies voor een energieleverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een wind-energieproject (collectief) als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Reutum

Zonnestroom is een duurzame bron die nooit opraakt. Stap ook over naar zonne energie, en neem zonnepanelen en boilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene stroom checker de variant “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa wordt gemaakt door het verbranden van organisch afval zoals hout en gft-afval. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, op die manier ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Tubbergen.

groene-stroom-reutum

Een energieneutrale woning in Reutum rond december 2022

Op basis van deze pagina vergelijk je bruikbare informatie over groene stroom Reutum. Alleen, hoezo stroom afnemen, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met een bescheiden of geen energierekening bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Reutum is een wens van vele. Dit soort huizen implementeer je op basis van 3 factoren:

 • Jullie appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik verminderen.
 • De energie die je verbruikt lokaal opwekken.

De energieconsumptie verlagen is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op stroom. Denk aan “meer truien en dekens gebruiken” en een hr-ketel gebruiken. De productie van energie doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepomp installatie. In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie energieleverancier. Echter, als je te veel opwekt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de oude en vertrouwde gasgestookte ketel (zoals Remeha, Atag, Intergas, Vaillant of AWB) uitgefaseerd. De “gewone” gasgestookte ketel mag je dan alleen inruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van (warmte) ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgezogen. Deze warmte gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het opwarmen van je huis en voor warm tapwater. Dit noemen we ook een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een speciale buitenventilator) onttrekt de energie uit omgevingslucht. De onttrokken warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Dit systeem transformeert de koude lucht naar heet gebruikswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant haalt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie verandert dit naar bruikbare warmte voor het verwarmen van jullie woning en kraanwater. Deze setup werkt 2 kanten op: verwarmen in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Reutum is prijzig. Maar, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. Goedkoop, en eenvoudig toe te passen. Daarnaast reduceer je de bijdrage aan het broeikaseffect en kan je bezuinigen op de energierekening. De totaalprijs schommelt tussen €2400 – €7100. Met behulp van de geldige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Augsbuurt afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Juist aanbieders zoals Greenchoice, Engie, Pure Energie, Powerpeers, Qurrent, Eneco zijn hierin gespecialiseerd. Op basis van je postcode spot jij vlug welke groene stroom aanbieders in Reutum beschikbaar zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is kinderspel. Het stappenplan is: jullie actuele verbintenis beëindigen en uiteraard een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vraagt niet om verdere actie van jou kant. Je volgende maatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best interessant. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Reutum sterk verlaagd in vergelijking met de beginperiode. Er zijn behoorlijk wat woningeigenaren die overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Middels onze groene energie vergelijker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van verschillende energie-abonnementen tref je in het overzicht hieronder toonaangevende stroompakketten. Aantekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie check achterhaal je zonder problemen welke maatschappijen “schoon” zijn.

Huidige contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Reutum vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energie-aanbieders en welkomstpremies voor elektra en gas.