Loading...

Groene stroom Geeuwenbrug Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand met reine, onuitputtelijke bronnen zoals zon, biomassa, bodemwarmte, waterkracht, wind. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is veel beter voor het milieu in vergelijking met grijze elektriciteit dat wordt gegenereerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, steenkool of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. Geholpen door onze groene stroom checker kun je simpelweg alle groene energieleveranciers in Geeuwenbrug vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Bekijk hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Geeuwenbrug of doorzoek de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Verrassend veel gezinnen en ondernemingen ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Zodra jij de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je de ontwikkeling van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is meestal net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren behoort tot de mogelijkheden. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Geeuwenbrug

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Geeuwenbrug vergelijken (december 2023)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna vergelijk je de meest populaire groene energiemaatschappijen. Is groene energie hoger geprijsd dan normale stroom? Helemaal niet! Door subsidieregelingen en hoge welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom zeer aantrekkelijk. Direct groene stroom in Geeuwenbrug vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra variëren per postcode in Drenthe).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (stroom & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Selecteer de optie “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld windmolens of zonneweides.
 6. Denk na of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Ga voor het voorstel dat in jullie behoeftes voorziet. Ga voor het meest aantrekkelijk geprijsde pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: overstappen Powerpeers.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijv. aarde, water, wind, bio, zon vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Vergeet niet, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. petroleum, aardolie, aardgas, steenkool (grijze elektriciteit). Het verbranden van alle fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kiezen jullie ook voor een schonere lucht? Ontdek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Zoek ook naar groene energie Ulicoten vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom op een hele verantwoorde manier. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Switch naar een energieaanbieder met groene stroom van de wind. Een alternatief is een winddeel van een windmolen als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Geeuwenbrug

Onze zon is een bron waar we in de toekomst van profiteren. Ontdek zelf de voordelen van zonnekracht, en kies voor zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de duurzame “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van alle duurzame energie. Biomassa-energie wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organische dingen als tuinbouwafval. Dit produceert warmte. De samenstelling van biomassa is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, zo ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Westerveld.

groene-stroom-geeuwenbrug

Een energieneutrale woning in Geeuwenbrug rond december 2023

D.m.v. deze pagina vergelijk je handige informatie over groene stroom Geeuwenbrug. Echter, waarom zou ik stroom afnemen, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met nauwelijks tot geen energienota typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Geeuwenbrug wil natuurlijk iedereen. Zo’n woning implementeer je op basis van 3 factoren:

 • Jullie woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het verbruik van energie onder controle krijgen.
 • De energie die je consumeert zelf opwekken.

Het energieverbruik verminderen is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. Onder andere zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent” en gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren. Het zelf opwekken van stroom doe je met zonnecellen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepomp. In het najaar en winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij een energieleverancier. Maar, wanneer je overhoud lever jij terug aan het net (salderen). Al met al realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de ouderwetse hr-ketel (Intergas, Nefit, Atag, AWB of Vaillant) verbannen. De huidige cv-ketel mag je dan alleen nog maar vervangen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt vervoerd. De energie die dat genereert wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het aansturen van de verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Het is dus een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) profiteert van energie uit de lucht buiten. De onttrokken warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem transformeert de koude lucht naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie vormt dit om naar naar geschikte warmte voor de centrale verwarming van je huis en water om te gebruiken. De installatie kent 2 toepassingen: verwarmen in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Geeuwenbrug is kostbaar. Goed om te weten, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. Goedkoop, en zonder problemen toe te passen. Overigens minimaliseer jij de CO-2 uitstoot en kan jij besparen op energielasten. De totaalprijs varieert tussen de €2600 – €6200. Via de aantrekkelijk ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Onderdendam afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig is dit niet mogelijk bij alle maatschappijen. Met name partijen als Qurrent, Greenchoice, Powerpeers, Van de Bron, Engie, Eneco verzorgen dit voor je. Wanneer je jouw postcode invoert zie jij gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Geeuwenbrug aanwezig zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is een eitje. Wat jij moet doen: jouw lopende contract beëindigen en natuurlijk een groen energiecontract afsluiten. Op groene stroom overstappen vereist geen verdere actie van jou kant. Je toekomstige energiemaatschappij regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend schappelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Geeuwenbrug een stuk lager dan de beginperiode. We horen van veel huizeneigenaren die daarom neigen naar duurzaam geproduceerde energie. Met behulp van de groene energievergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een idee te geven van verschillende energie-abonnementen vind je bijgaand enkele stroomcontracten. Let op: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Aan de hand van de duurzame energie check bekijk je moeiteloos welke van deze contracten “schoon” zijn.

Populaire contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Geeuwenbrug vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en kortingsacties voor gas en stroom.