Loading...

Groene stroom Onderdendam Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we op basis van milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als bodemwarmte, zon, biomassa, wind, waterkracht. Spring voor meer info naar veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger dan grijze elektriciteit dat tot stand komt met fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, aardolie of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het aanbod met groene Nederlandse energie is enorm toegenomen. Middels onze groene energie check kunnen jullie direct alle groene energieleveranciers in Onderdendam vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Bekijk hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Onderdendam of doorzoek de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Opvallend veel mensen en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend dankzij zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je switcht naar hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze energie.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeer lucratief. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Onderdendam

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Onderdendam vergelijken (december 2022)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend vergelijk je de best matchende groene stroom bedrijven. Is groene stroom duurder dan grijze stroom? Dit valt reuze mee! Mede door subsidies voor groene stroom en aantrekkelijke welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom helemaal niet zo gek. Gelijk groene stroom in Onderdendam vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen schommelen per woongebied in Groningen).
 2. Vul het geschatte verbruik in (stroom & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Zoek het kopje “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windturbines of zonneweides.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het pakket dat bij jou past. Maak een keuze voor een goedkoop abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Coteq Netbeheer kosten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld aarde, bodem, water, bio, zon vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect zijn amper meetbaar. En wat je niet mag vergeten, de genoemde alternatieve energie raakt nooit op. Heel anders i.v.m. kolen, petroleum, aardolie, aardgas (grijze stroom). Het gebruik van onze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een beter milieu? Bekijk dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Driehuis vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het effect van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Interesse in windenergie? Switch naar een energiemaatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Onderdendam

De zon is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van de mogelijkheden van onze zon, en investeer in zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in onze groene energie checker de variant “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie levert ruim 55% van alle duurzame energie. Energie uit biomassa komt tot stand door vergissing en vergassing van organische materialen als tuinbouwafval. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Bedum.

groene-stroom-onderdendam

Een energieneutrale woning in Onderdendam rond december 2022

Aan de hand van onze website vind je bruikbare toelichting op groene stroom Onderdendam. Alleen, waarom eigenlijk een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf kan produceren. Een appartement met een nihile of geen energielasten heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Onderdendam wordt steeds populairder. Deze woningen bewerkstellig je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw woning redelijk tot goed isoleren.
 • De energiebehoefte minimaal houden.
 • De stroom die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van energie minimaliseren doe je door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op jullie gebruik. Dan kun je denken aan “de oven efficiënt gebruiken” en de gevels isoleren. Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler of uiteraard een warmtepompsysteem. In koude periodes koop je stroom in bij een energiebedrijf. Desondanks, in de warmte maanden kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de gebruikelijke hr-ketel (AWB, Vaillant, Atag, Intergas of Remeha) verbannen. De huidige gasgestookte ketel mag je dan alleen omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt energie uit ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt vervoerd. De energie die dat genereert gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het verwarmen van de woning en warm water dat je kunt gebruiken. Installateurs spreken hier over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een speciale buitenventilator) nuttigt energie uit de buitenlucht. Deze warmte gaat naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem haalt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verwerkt dit naar hogere temperatuur warmte voor de centrale verwarming van jouw woning en het tapwater. Het systeem kan twee dingen doen: een warm huis in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Onderdendam is duur. Goed om te weten, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en gemakkelijk te plaatsen. Overigens verklein je schadelijke CO2 effecten en bespaart men op kosten van energie. De kostprijs ligt zo tussen de €4100 – €6200. Met behulp van de aantrekkelijk ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Zaltbommel afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Unieke bedrijven als Greenchoice, Eneco, Qurrent, Powerpeers, Van de Bron, Engie verzorgen dit voor je. Door je postcode in te vullen check je snel welke groene stroom aanbieders in Onderdendam beschikbaar zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is niet ingewikkeld. Het stappenplan is: het actuele verbintenis ontbinden en daarna een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om complexe acties. Jullie aanstaande energiemaatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weaanlokkelijk. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Onderdendam flink lager dan jaren geleden. Er zijn steeds meer mensen die kiezen voor deze vorm van schone energie. Middels de groene energie checker reken je ’t zelf uit.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van verschillende pakketten tref je onderstaand vaak bestelde energiepakketten. Commentaar: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Dankzij onze groene energie check vergelijk je zonder problemen welke leveranciers duurzaam zijn.

Populaire contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Onderdendam vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiemaatschappijen en welkomstacties voor elektra en gas.