Loading...

Groene stroom Driehuis Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt via reine, onuitputtelijke bronnen zoals wind, aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht, biomassa. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is een stuk duurzamer als je het afzet tegen grijze elektra dat wordt gefabriceerd via fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aanbod met 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. Middels onze groene stroom checker kan jij spoedig alle groene energieleveranciers in Driehuis vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Check daarvoor onze informatie over energieneutraal wonen in Driehuis en snuffel tussen de actuele ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met behulp van zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je gaat voor hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is standaard nauwelijks duurder dan grijze energie.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan natuurlijk ook. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Driehuis

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Driehuis vergelijken (mei 2024)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Vervolgens check je alle beschikbare groene stroom maatschappijen. Is groene stroom duurder dan grijze stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Aan de hand van subsidies voor duurzame energie en interessante welkomstpremies en acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom helemaal niet zo gek. Vandaag nog groene stroom in Driehuis vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra schommelen per woonplaats in Noord-Holland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektriciteit & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Gebruik de optie “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van Nederlandse windparken of zonne-energie.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het voorstel dat in jullie behoeftes voorziet. Selecteer direct het voordeligste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: stroom en gas van Anode Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals zonne-energie, biomassa, aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht vervuilen de lucht nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. En wat je niet mag vergeten, dit type alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. aardgas, steenkool, petroleum, aardolie (vuile energie). De verwerking van fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kies jij bewust voor een prettig leefklimaat? Check snel de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Sluis vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. De CO-2 uitstoot blijft zeer beperkt. Overstappen naar windenergie? Ga voor een aanbieder met groene windstroom. Een alternatief is een winddeel van een windmolen als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Driehuis

Energie van de zon is het type energie die nooit opraakt. Ervaar de kracht van energie van de zon, en bestel zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in de groene stroom vergelijker de milieuvriendelijke “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organische materialen als etensresten. Hiermee genereert men warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Velsen.

groene-stroom-driehuis

Een energieneutrale woning in Driehuis rond mei 2024

Door middel van deze website lees je bruikbare uitleg over groene stroom Driehuis. De vraag is, waarom eigenlijk elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een woning met een beperkte of geen energierekening noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Driehuis is een wens van vele. Dit soort huizen bereiken jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw huis voorzien van goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik onder controle krijgen.
 • De energie die je consumeert zelf opwekken.

De stroomconsumptie beperken is te realiseren door zuinige apparaten te kopen en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. O.a. “kouder douchen” en de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt. Het zelf opwekken van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een boiler of uiteraard een warmtepomp. In het najaar en winter neem je stroom af bij jullie maatschappij. Aan de andere kant, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever je stroom terug (salderen). Wanneer je dit verrekent spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de gebruikelijke cv-ketel (van AWB, Intergas, Vaillant, Remeha of Atag) verboden. De huidige verwarmingsketel mag je dan alleen vervangen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt de afgevoerde warme ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt gebruik door de CV-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor vloerverwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Eigenlijk een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een speciale buitenventilator) nuttigt energie uit omgevingslucht. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De installatie zet de koude lucht om in naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie profiteert van warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De installatie converteert dit naar bruikbare warmte voor de verwarming van jullie huis en douchewater. De installatie kent 2 toepassingen: verwarmen in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Driehuis is prijzig. Echter, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op de op gas draaiende ketel. Niet al te duur, en zonder moeite te plaatsen. Daarnaast minimaliseer jij de CO-2 uitstoot en bespaart men op de energiekosten. De investering ligt tussen de €2800 – €6600. Geholpen door de geldige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Molkwerum afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Momenteel is dat geen optie bij alle bedrijven. Juist organisaties als Van de Bron, Powerpeers, Qurrent, Engie, Pure Energie, Eneco bieden deze service. Op basis van je postcode tref jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Driehuis voorhanden zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Wat je moet doen is: je actuele pakket beëindigen en natuurlijk een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vereist geen verdere actie van jou kant. Je aanstaande leverancier handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weverleidelijk. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Driehuis sterk verlaagd als je het afzet tegen enkele jaren geleden. Er zijn steeds meer huizeneigenaren die om deze reden voorkeur hebben voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van diverse contracten bekijk je in het overzicht hieronder enkele contracten. Belangrijk: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. Aan de hand van onze groene stroom checker vind je spoedig welke leveranciers “groen” zijn.

Geldige contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Driehuis vergelijken Vergelijk de beste groene energie-aanbieders en welkomstpremies voor gas en elektra.