Loading...

Groene stroom Ulicoten Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd middels reine, stabiele bronnen als biomassa, bodemwarmte, aardwarmte, zon, wind. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is een stuk schoner in vergelijking met grijze stroom dat tot stand komt d.m.v. fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, aardolie of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het assortiment echte groene energie is enorm toegenomen. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker kun je eenvoudig alle groene energieleveranciers in Ulicoten vergelijken. Streven jullie ook naar geen gasververbruik meer? Zie ook onze toelichting op energieneutraal wonen in Ulicoten of bekijk de recente ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Verrassend veel consumenten en ondernemingen ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen wanneer met dit legt naast grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je switcht naar hernieuwbare energie motiveer je verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans nauwelijks duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan natuurlijk ook. We noemen dat salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Ulicoten

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Ulicoten vergelijken (september 2022)? Gebruik onze energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daarna check je alle beschikbare groene leveranciers. Is groene stroom / energie kostbaarder i.v.m. grijze elektriciteit? Dit is niet het geval! Via subsidies voor groene stroom en hoge welkomstpremies is het overstappen naar duurzame energie beslist aan te raden. À la minute groene stroom in Ulicoten vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van groene stroom zijn weer anders per woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Ga naar het kopje “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je weet dan zeker dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het contract wat je interessant vindt. Kies meteen voor het goedkoopste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: energieleverancier Vrijopnaam.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals bodem, bio, water, aarde, zon veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect zijn heel minimaal. Het mooiste is, deze alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is een ander verhaal dan steenkool, kolen, petroleum, aardgas (grijze elektriciteit). Het toepassen van onze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kies jij bewust voor een milieuvriendelijk Nederland? Check snel alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Vind alles uit over groene energie Kessel vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een stroomaanbieder met groene windstroom. Of schrijf je in voor een wind-energieproject (collectief) als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Ulicoten

Zonne-energie is een bron waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor de mogelijkheden van onze zon, en neem boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in de vergelijkingstool de filter “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa komt tot stand door vergissing en vergassing van organisch afval zoals groente-, fruit- en tuinafval. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Baarle-Nassau.

groene-stroom-ulicoten

Een energieneutrale woning in Ulicoten rond september 2022

Op basis van deze webpagina vergelijk je bruikbare info over groene stroom Ulicoten. De vraag is, waarom elektriciteit inkopen, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een nihile of geen energielasten beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Ulicoten wint aan interesse. Een woning als dat bereiken jullie op de volgende manier:

 • Je woning voorzien van goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik verlagen.
 • De energie die je consumeert lokaal opwekken.

De consumptie van elektriciteit verlagen doe je door te letten op het A++ label en bewust bezig te zijn met energie. Denk aan “apparaten uitschakelen” en doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten. Zelfstandig energie-opwekken kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen neem je stroom af bij je energiebedrijf. Evengoed, wanneer je overhoud kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de gebruikelijke mono cv-ketel (zoals o.a. Nefit, Remeha, Atag, Vaillant of AWB) niet meer toegestaan. De welbekende verwarmingsketel kun je dan enkel omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden als opvolgers gezien. Is het een optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte wordt gebruik door de CV-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor vloerverwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Technisch gezien een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) haalt energie uit plaatselijke lucht. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De installatie transformeert de buitenlucht naar warm water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat converteert dit naar toepasbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie woning en douchewater. Het apparaat heeft 2 functies: een warm huis in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Ulicoten is duur. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen te installeren. Daarnaast beperk je schadelijke CO2 effecten en kan je bezuinigen op maandelijkse energielasten. De kostprijs ligt zo tussen de €2900 tot +/- €6000. Geholpen door de ruime ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Start nu ook met groene stroom in Driehuis afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle maatschappijen. Juist organisaties als Powerpeers, Engie, Greenchoice, Van de Bron, Qurrent, Eneco maken dit mogelijk. Door te adres te gebruiken detecteer je à la minute welke groene stroom aanbieders in Ulicoten aanwezig zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is een eitje. De bedoeling is: jullie actuele contract stopzetten en daarna een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen benodigt geen verdere actie van jou kant. Jullie nieuwe maatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg schappelijk. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Ulicoten fors lager dan de beginperiode. Er zijn behoorlijk wat gezinnen op basis daarvan kiezen voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Met behulp van onze groene stroom vergeljker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van verschillende energiecontracten vergelijk je bijgaand de meest populaire energiecontracten. Info: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook acties met grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker check je meteen welke contracten daadwerkelijk “schoon” zijn.

Populaire contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Ulicoten vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiemaatschappijen en welkomstacties voor gas en elektriciteit.